香港長跑網  - 長跑長友

Disney 主題公園討論區

關閉 [複製鏈接]

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

全球有五個 Disney主題公園, 香港,日本, 巴黎,加美國兩個.

去過香港同日本果兩個.有好多機動遊戲,各位認為邊個好玩,每個樂園有咩特色,都歡迎加入討論,因好多人都去唔齊咁多個.

香港果個玩過-巴斯光年,小熊維尼,馳車天地,小小世界.......等等.

日本果個,好耐之前去過,唔係好記得, 好似玩過小小世界,揸車果D囉.

記得日本果個有個大湖,有大火輪船搭架,不過香港就變咗條小河+船仔.

Space Mountain 始終唔敢玩,因為我驚囉.

-------------------------------------------------------------------------------------

USA

加州 Disneyland  -  1313 S Harbor Blvd, Anaheim, CA, United States

佛羅里違 DisneyWorld  -  奧蘭多市, FL, 美國

France

巴黎 Disneyland  -   A4 sortie 14 77700 Marne-La-Vallée, France‎

Japan

東京 Disneyland  -  Urayasu, Chiba, Japan

Hong Kong

Hong Kong Disneyland  -  Park Promenade, Lantau Island, Hongkong‎

--------------------------------------------------------------------------------------------

升級   23.75%

無聊

真係無人去過玩?

升級   1.35%

該用戶從未簽到

日本去過2次...
    第1次在86年,當年結婚無耐,感覺新奇,玩 space mountain 很驚,小小世界令人返回童真...
    第2次在98年,1家3口,玩 space mountain 坐車頭,感覺害怕+刺激, 鬼屋幾得意,小小世界x2,很溫韾...
    因樂園面積大,看不到巡遊,有點失望。

本地o既07年去過,感覺上是個mini disney land, o隹一好處是一定玩得o西,仲可以睇埋巡遊+煙花,今次坐space mountain 已o吾驚la,巴斯光年幾特別,當時未有小小世界...o吾通要去多一次

升級   23.75%

無聊

原帖由 randyip 於 2009-4-18 12:58 發表
    日本去過2次...
    第1次在86年,當年結婚無耐,感覺新奇,玩 space mountain 很驚,小小世界令人返回童真...
    第2次在98年,1家3口,玩 space mountain 坐車頭,感覺害怕+刺激, 鬼屋幾得意,小小世界x2,很溫韾...
    因樂園面積 ...

ching 講得無錯呀,玩過外國既樂園,都會覺得香港果個係微型版呀,條小鎮大街,圓形個廣場都係細D既,小小世界就真係細呀,不過都唔好要求咁高喇,畢竟香港D地方有限,有得玩就算. 不過去一次玩又真係幾貴呀.

我係 96年去過日本一次, 地方好大,好玩,都玩過鬼屋,不過佢係講日文既,都唔知講緊乜.

升級   30.33%

該用戶從未簽到

點解你地都怕玩space mountain既?!
    一d都唔驚的喔...我要連玩3次先夠皮...好似沖上天空摘星的感覺...嘻~
    巴黎disneyland我去過, 幾大下, 但無咩人的, 可能歐洲人唔興美國野~

升級   23.75%

無聊

原帖由 貓仔欣 於 2009-4-19 00:53 發表
    點解你地都怕玩space mountain既?!
    一d都唔驚的喔...我要連玩3次先夠皮...好似沖上天空摘星的感覺...嘻~
    巴黎disneyland我去過, 幾大下, 但無咩人的, 可能歐洲人唔興美國野~

黑 mon mon 咁,幾時上幾時落都唔知,無心理準備,怕怕.

巴黎果個,聽過年年都蝕,歐洲人真係可能唔多鍾意.

雖然香港果個係細,但係始終係香港,方便好多.

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-4-19 12:43 發表

黑 mon mon 咁,幾時上幾時落都唔知,無心理準備,怕怕.

巴黎果個,聽過年年都蝕,歐洲人真係可能唔多鍾意.

雖然香港果個係細,但係始終係香港,方便好多.

唔好咪埋對眼, 你可以看到d鋼架, 見到佢行d軌道, 其實好細的範圍內兜圈,
    知道相机響邊樹就要笑得燦爛些~

咁你一定唔敢玩海洋公園的越礦過山車了~

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-4-19 13:51 發表

o吾好咪埋對眼, 你可以看到d鋼架, 見到佢行d軌道, 其實好細的範圍內兜圈,

咁你一定o吾敢玩海洋公園的越礦過山車了~  
    好似衝落海o甘...

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2009-4-19 20:53 發表
    好似衝落海o甘...

哈哈~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

space mountain 正呀~ 速度上唔算快,
    但一如 hellobbandre 所講, 正就正在唔知佢會點衝點轉法~

不過講 "刺激" 0既過山車, 一定係大陸0個 d 了~
    當你玩時睇到佢 d 螺絲呀, 鐵板呀, 扶手呀等等都係生晒秀時,
    你就發覺呢程過山車可能係你人生最後一次搭過山車了~

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-20 10:53 發表
    space mountain 正呀~ 速度上唔算快,
    但一如 hellobbandre 所講, 正就正在唔知佢會點衝點轉法~

不過講 "刺激" 0既過山車, 一定係大陸0個 d 了~
    當你玩時睇到佢 d 螺絲呀, 鐵板呀, 扶手呀等等都係生晒秀時,
    ...

平安抵步真係要去還神呀.

升級   23.75%

無聊

原帖由 貓仔欣 於 2009-4-19 13:51 發表

唔好咪埋對眼, 你可以看到d鋼架, 見到佢行d軌道, 其實好細的範圍內兜圈,

咁你一定唔敢玩海洋公園的越礦過山車了~  

反而海洋公園就玩過,不過記得剩係個頭四圍咁搖.