香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

2009.11.20~22 樂施毅行者

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

我未決定參加, 因為大人未必批准。但都會報名抽籤...
    往績如下:
    1992 ~ Checkpoint 6 退出(全隊)
    2001 ~ 42小時24分完成(全隊)
    2003 ~ 36小時03分完成(1/2隊)
    2009 ~ 計劃47-48小時完成

升級   68.42%

該用戶從未簽到

有興趣,考慮中

升級   0%

該用戶從未簽到

暫時報名,抽完簽後再分組
    1. 慢子
    2. kenneth (目標25小時內)
    3.sleung2002hk(16腳)
    4.Alex
    5.法蘭
    6.晴朗(目標30小時內, tbc)
    7. running-sue (第一次參加)
    8. Allanccl (未玩過,想試下)

升級   100%

該用戶從未簽到

我會繼續玩, 繼續抽
    唔覺唔覺就到凱旋門o架喇!
    各位, 唔駛擔心呀!

"四人八腿一條心"

升級   97.67%

該用戶從未簽到

呢個認真係個“傷膝之旅”~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我唔敢去....

升級   100%

該用戶從未簽到

只要有個好好的操練計劃
    不過量
    好好聆聽身體發出的訊息
    速度要分配得宜

這個真的是一個"大波蓆", 一定要好好部署
    但一生人總要行一次, 一個人完成縱使難
    但要四個人可以一條心, 互相包容
    完成一百公里更加難
    所以能完成, 那種滿足感難以形容

我未行過之前都不覺得自己能夠完成o架

ee, 別說沒膽量, 最重要有心
    不過你還是先好好養傷為重

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-4-21 23:50 發表
    只要有個好好的操練計劃
    不過量
    好好聆聽身體發出的訊息
    速度要分配得宜

完成一百公里更加 ...

除0左全馬..我人生另一個 target 就係毅行者

但而家以不受傷為重
    待膝傷完全好番... 就會考慮一下

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-21 23:39 發表
    我唔敢去....

我就係體驗過~~
    所以話係“傷膝之旅”~~
    死未

升級   100%

鬱悶

原帖由 KK 於 2009-4-22 00:02 發表

我就係體驗過~~
    所以話係“傷膝之旅”~~
    死未

同意! 四個人完成個次, 除了雙腳痛之外, 令我印象最深是....有8只腳甲要換!!  死未來!

升級   0%

該用戶從未簽到

只要有個好好的操練計劃
    不過量
    好好聆聽身體發出的訊息
    速度要分配得宜

一生人總要行一次, 一個人完成縱使難
    完成一百公里更加難
    所以能完成, 那種滿足感難以形容

我未行過之前都不覺得自己能夠完成o架

ee, 別說沒膽量, 最重要有心
    不過你還是先好好養傷為重

赤子兄的說話,將我的參加意欲提升了幾倍啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-4-22 09:27 發表

同意! 四個人完成個次, 除了雙腳痛之外, 令我印象最深是....有8只腳甲要換!!  死未來!

唔好嚇我啦! 我d腳甲都未生番好晒,真係咁金?

升級   0%

該用戶從未簽到

只要有個好好的操練計劃
    不過量
    好好聆聽身體發出的訊息
    速度要分配得宜

完成一百公里更加 ...

赤子,強ar
    你上次幾耐完成

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-4-22 09:27 發表

ching!!
    你自殘得有點過火~~
    哈哈!!

升級   0%

該用戶從未簽到

好多痛楚係可以避免架,對鞋買大一個碼,著行山襪或者兩對緊襪,可以大大減低黑甲既機會~~
    膝傷係trailwalker 最常見既受傷,全程用緊身全包護膝可以減低膝頭受傷,但最重要都係好好鍛鍊,強壯既雙腿就係對膝頭最佳保護,有人可以玩完毅行者第二日踢波~~

升級   100%

鬱悶

Ching, 如果我抽唔中籤, 我願意為長跑網組織Support Team支援你們。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-23 09:35 發表

好多痛楚係可以避免架,對鞋買大一個碼,著行山襪或者兩對緊襪,可以大大減低黑甲既機會~~
    膝傷係trailwalker 最常見既受傷,全程用緊身全包護膝可以減低膝頭受傷,但最重要都係好好鍛鍊,強壯既雙腿就係對膝頭最佳保護,有人可以玩完毅行者第二日踢波~~

咁我又信真係有d人係玩完毅行仲有力玩下一場......
    如果我無記錯,有一年去參加黃金海岸15公里跑時,
    其中有幾個參賽者係之前一日剛剛完成左Trailwalker架......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-23 09:53 發表

咁我又信真係有d人係玩完毅行仲有力玩下一場......
    如果我無記錯,有一年去參加黃金海岸15公里跑時,
    其中有幾個參賽者係之前一日剛剛完成左Trailwalker架......

總之要trailwalker 玩得開心,唔係單靠意志,最重要係四個字,"足夠準備"~~
    唔單止要訓練,有好多細節,技巧,如果了解左之後就可以玩得好好,當場,如果只係想試果種肉體上生不如死既感覺,事前就乜都唔駛做~~

升級   100%

鬱悶

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-23 11:03 發表

總之要trailwalker 玩得開心,唔係單靠意志,最重要係四個字,"足夠準備"~~
    唔單止要訓練,有好多細節,技巧,如果了解左之後就可以玩得好好,當場,如果只係想試果種肉體上生不如死既感覺,事前就乜都唔駛做~~hgjD115gh ...

真是要有充足的準備, 要按編好的計劃進行訓練, 最好安排夜行以配合實際會途經的路段...等等。

生不如死的感覺....我發生在大帽出頂沿 "S"型落斜往荃錦坳....長命落斜...