香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

田總進步咗!係聽意見!GOOD!

關閉 [複製鏈接]

升級   16.32%

該用戶從未簽到

我是今年跑全馬參賽者,當跑到林士街天橋時4:36:00分,
特然在跑道上殺出幾個田總的人,張開魚網不準人再向前跑!要所有參賽者上城巴!
由於我知道是會CUT人,所以就合作地上車等座車去終點,一路等車一路心想.會唔會CUT得太早呢,由林士街去終點都冇6K,如果行去到不會超過5:30:00(大會總時限)!
點知回家查一查正確林士街天橋CUT人時間時4:55:00分時, 真是火都有,冇端端冇咗張全馬CERT!
有冇人一齊比人害到冇咗張CERT啊呀

+1 0
上一篇︰各位跑友,如有最新賽事照片,可把有關連結post上在這裡,謝謝!下一篇︰新人報到

升級   45.45%

該用戶從未簽到

咁都得...
都幾離譜下..

升級   99.47%

該用戶從未簽到

cert 事小, 冇啦啦"冇完成" 事大...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

咁都得...
    都幾離譜下..

X2 - should lodge a complain with HKAAA.
    The organizer might wish to re-open the race course as soon as possible.

升級   16.32%

該用戶從未簽到

我己send了email去投訴!
    而hkaa回覆了一張空白的電郵給我!
    這表示什麼呢?
    1)你要cert我就送一張吉紙給你,自己prinrt都夠
    2)你不要白廢心機,我是不會show你!
    3)你都白 !從來冇人可以挑戰田總!

升級   45.45%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 BEYOND725 於 2008-2-18 23:29 發表

[/quote

雖然知道您很慘,但係我都要講句,
    您作出的假設(or 事實) 很有創意。
    第一句我睇完笑左好耐.............

建議您再send 多次+打電話

升級   50%

該用戶從未簽到

佢地應該唔小心吧... 如果唔係只有你講的可能

呀哥你幾唔低不過你講得好q好笑
    佢地做野可能參加人多比較混亂, 一路問佢, 你唔理佢當你冇到
    希望cut人跟番時間....
    總不可朝令夕改吧?
    尤其對我呢d 跑得咁"快" , 唔到臨cut都唔會到的

升級   99.47%

該用戶從未簽到

同情你好慘... 但睇怕都冇可能 "俾番個時間你"....

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我第一次跑全馬,幸運地能完成賽事,但對此事有以下意見:

Cut錯就係cut錯,其實而家講乜都無用,俾番個時間我都無意思,我要的是完成賽事。

沒有記錯的話,早兩年都有類似的情況發生,我在某Newsgroup上看見的。

我覺得要避免這些事再發生,真係唔好靠田總,要靠自己,如果自己跑的快,佢早Cut都Cut唔到我。

所以在這個遊戲規則下慘被"犠性"的跑友,除了跟進田總的回覆外,更要繼續努力練習,爭番口氣,出年要跑完全程。

另外,如果有田總的同事或當天的工作人員看到此Post,我知道你們當天的工作係辛苦,但也希望你們理解我們這些"業餘跑手"的心情,我們參加比賽,幾乎肯定沒有機會攞獎,但為的是完成自己的目標,如果真是我跑的慢而被趕上車的,「我抵死!」,但如果是因為你們小小的Mistake而令我失敗的話,我諗我一定會好嬲!

如果大家覺得我語氣太重的話,請見諒。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 BEYOND725 於 2008-2-18 23:29 發表
    我己send了email去投訴!
    而hkaa回覆了一張空白的電郵給我!
    這表示什麼呢?

最緊要都係跑得夠快~
    田總咁做就係要d 包緊尾ge人水準提高!!
    其實係為你好

升級   16.32%

該用戶從未簽到

SEND 了三 E-MAIL,終於有回覆,
    現接受投訴及處理中

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 BEYOND725 於 2008-2-20 23:10 發表
    SEND 了三 E-MAIL,終於有回覆,
    現接受投訴及處理中

都好過俾三張白紙你....
    希望佢地會為此而道歉吧。

升級   16.32%

該用戶從未簽到

今早收到回覆如下:

敬啟者:

多謝閣下之電郵查詢。

根據向比賽日當場之工作人員查詢,設置欄網時間為大會指定時間之五分鐘後開始。我們多謝閣下之寶貴意見,定將閣下之意見向籌委會反映,以作籌辦未來賽事上參考及改善,務求另賽事更加完善。

再一次多謝閣下對渣打馬拉松的支持,希望明年再見 !

只是問工作人員,分明包庇自己友,我最小都有幾個POINT SUPPORT自己啦!
    1) 冇去城巴師機幾點到和開車?

2)我是第一個上城巴,車上有紀錄所有上車運動員號碼,

請問有沒有聯絡所有我之後的運動員呢?

他們都打手提向朋友訴苦,電話公司實有他們電話記錄!

3) 運輸處林士街天橋VIDEO或PHOTO有冇查看?(有時間記錄)

4) 西隧的VIDEO有冇查看?

5) 本人的運動晶片上的時間!均有本人10K 、半馬及30K的時間

1:07  /  2:24~2:32  / 3:41

升級   16.32%

該用戶從未簽到

我30K用3:48
    餘下時間有62分鐘
    7K用步行計算,
    8分1K速度都冇事啦,
    更何況是走!

升級   45.45%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

對方好像沒有正面回覆問題

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 BEYOND725 於 2008-2-22 18:01 發表
    我30K用3:48
    餘下時間有62分鐘
    7K用步行計算,
    8分1K速度都冇事啦,
    更何況是走!

算啦,事情已經過去了,你更激氣都解決唔到呢個事實。

坦白講,佢地俾到晒你要的時間數據你又如何。

總之,正如我之前講,唔好靠田總,只靠自己,黎緊的日子俾心機練習,出年渣打終點見。

升級   16.32%

該用戶從未簽到

今日又收到田總的回覆
    致蔡先生:
    跟據閣下所提供的資料,秘書處已聯絡當日工作人員,並查詢當日的工作程序。
    他們回覆是依照賽會 [ 林士街天橋指定完成時間 ] 的指引內將該段道路封閉,
    而該指引亦同時

升級   16.32%

該用戶從未簽到

登於運動員須知--全程馬拉松的路線圖 (側)。
    鑒於大會依據大會時計作出對當日所有封閉及重開的路段計算,與閣下的時間有所偏差,對閣下深感抱歉!

若閣下有任何建議,歡迎提供寶貴意見
    Marathon Secretariat

升級   16.32%

該用戶從未簽到

有了跑馬拉松的精神(長氣袋),
    再加上自己有point,
    和確有事實!
    結果爭取了今年<完成全馬証書>

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 BEYOND725 於 2008-3-25 23:34 發表
    有了跑馬拉松的精神(長氣袋),
    再加上自己有point,
    和確有事實!
    結果爭取了今年

咁佢寫咩時間俾你呀?

你介唔介意Scan上黎睇下(當然先遮住個名及號碼等個人資料),我真係好想睇。