香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新來的上水新手...

升級   6.84%

該用戶從未簽到

新來的上水新手...男的...年紀不輕了....
2年前因為一個諾言..去完成人生第一個揸打10KM....一味唔放棄下...死頂死頂..以53分52秒完成..
今年亦因為另一個承諾....
希望可完成人生第一個馬拉松...希望可以係5小時內完成.....我知道路仍很遠...而且不容易....
不過我都希望可以一一刻服...
+1 0
上一篇︰荃灣新人報到下一篇︰人生的第一次跑步

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

歡迎 ching 加入長跑網,
    有時間多D上嚟傾吓偈啦
    請多多指教 !

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 brian1mus ching,
    5小時內完成,對ching黎講唔係難事丫,我前年年尾開始學跑,第一個10K是Niki10K,都無ching咁快,要55分幾,我的第一個馬拉松是去年鄭開,4小時45分完成。相信ching稍加練習,5小時內完成絕對唔係難事。努力,加油!
    長跑長友!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 brian1mus 於 2009-4-22 21:55 發表
    2年前因為一個諾言..去完成人生第一個揸打10KM....一味唔放棄下...死頂死頂..以53分52秒完成..
    希望可完成人生第一個馬拉松...希望可以係 ...

歡迎brian1mus ching
    我同你一樣希望明年可以完成人生第一個全馬
    大家一齊努力ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 brian1mus 於 2009-4-22 21:55 發表
    希望可完成人生第一個馬拉松...希望可以係 ...

師兄你好,今年小弟剛剛兌現了自己給自己的一個承諾,完成了人生首次全馬.預祝師兄明年也可以一償心願.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

謝謝大家...
    雖然工作忙碌...如果更期許可...我都會盡量1星期跑3次...
    希望真的可以5小時內完成...

升級   49.45%

該用戶從未簽到

歡迎!!!歡迎!!!!歡迎加入長跑網!!

我都係北區人!! 家住粉嶺. 今年剛完成人生第一次馬拉松. 2010年會繼續參加. 有興趣可一齊練. 我通常跑粉嶺上水單車徑來回, 但現在受傷休養中, 只間中慢跑. 北區跑友會在星期三(19:00)在北區運動場一齊沖圈,  有興趣可參加!!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 brian1mus c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
    有時間請留意我們各區既 "
    約跑活動
    " !
    長跑長友

升級   6.84%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-4-22 22:21 發表
    歡迎!!!歡迎!!!!歡迎加入長跑網!!

我都係北區人!! 家住粉嶺. 今年剛完成人生第一次馬拉松. 2010年會繼續參加. 有興趣可一齊練. 我通常跑粉嶺上水單車徑來回, 但現在受傷休養中, 只間中慢跑. 北區跑友會在星期三(1 ...

7點?
    我今日果段時間都有跑(可以慢得濟..你地可以當我係步行....)
    不過我已見到有一高手係到做熱身.....
    睇身形已知係高手...
    等我下次星期3有空去撞下你地先.....試下跟到你地幾多個圈.......

升級   0%

該用戶從未簽到

hi hi brian1mus ching

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

歡迎加入長跑網大家庭.
    多多發言, 參加各區約跑, 明年有一大班跑友同你一齊跑馬, 加油!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 brian1mus 於 2009-4-22 22:38 發表

7點?
    我今日果段時間都有跑(可以慢得濟..你地可以當我係步行....)
    不過我已見到有一高手係到做熱身.....
    睇身形已知係高手...
    等我下次星期3有空去撞下你地先.....試下跟到你地幾多個圈.......

以我所知, 剛巧今次星期三沖圈因各種原因好似無乜人去, 所以唔知你見到果個高手是否我們其中之一. 但好肯定不是我. 其實我地一齊跑是有個伴, 互相鼓勵, 互相支持. 並不是跑得好跑得快先可以參加, 若是的話, 我就第一個被叮走la!!!

BTW, 你平日跑開邊道架??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-4-24 15:17 發表

以我所知, 剛巧今次星期三沖圈因各種原因好似無乜人去, 所以唔知你見到果個高手是否我們其中之一. 但好肯定不是我. 其實我地一齊跑是有個伴, 互相鼓勵, 互相支持. 並不是跑得好跑得快先可以參加, 若是的話, 我就 ...

sorry 呀, 小弟上星期五踢波整親,  隻脚腫鬼晒 , 星期日又踢波 , 星期一 , 二 諗住無乜事 ,
    星期三全日溥住冰响公司做野 , 成隻腳緊得嚟又腫腫地  , 馬上打俾馬王 cancelled 該晚約會
    黎緊呢個星期三一定出席 , 到時見。

升級   6.84%

該用戶從未簽到

我都係跑開運動場的...
    不過我要返SHIFT...
    所以不定時跑..
    不過我會盡量安排1星3次操練..
    昨晚返完夜..
    今早休息左一陣...
    剛才去左鬆一鬆...跑左4K
    原來無食野..跑來真係差D..
    我想請教下各位CHING...操之前幾耐食野會好D以嫁..
    因為我覺得剛剛食完去跑..個胃會好脹..

升級   99.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

回復 1# 的帖子

歡迎 brian1mus ching.

小弟年紀不小了,快有5章野了. 但就是大唔透,想試呢樣,試果樣.
    09渣馬力谷之下跑了個54:27. 願望是有一天可以sub4完成全馬.

大家一起努力吧!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 arnoldschwa 師兄,你可以在右上角或右下角按新帖,開過一版介紹自己的。這一版係歡迎brian1mus ching既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 brian1mus 於 2009-4-24 21:47 發表
    我都係跑開運動場的...
    不過我要返SHIFT...
    所以不定時跑..
    不過我會盡量安排1星3次操練..
    昨晚返完夜..
    今早休息左一陣...
    剛才去左鬆一鬆...跑左4K
    原來無食野..跑來真係差D..
    我想請教下各位CHING...操之 ...

ching都好勤力呀,就倒時間既話,多d參加網友約跑丫,可以交流心得,呢度好多跑得好好既ching & ctse,唔使一個人跑咁悶丫嘛。

升級   6.84%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-4-25 11:09 發表

ching都好勤力呀,就倒時間既話,多d參加網友約跑丫,可以交流心得,呢度好多跑得好好既ching & ctse,唔使一個人跑咁悶丫嘛。

一定會..
    近排要幫我個FD做埋伴郎..
    就可再投放多些時間去練跑..
    今年都係讀書,跑步,儲錢....

升級   10%

該用戶從未簽到

ching 加油,
    我要努力向目標進發.

2010 渣打 半馬
    2011 渣打 全馬 (希望操得上啦)