香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家對D對鞋有咩評價呀??

升級   10.53%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖
+1 0
上一篇︰22/4 火車啊叔戰嬰兒下一篇︰開會

升級   28.6%

該用戶從未簽到

Where do you buy it

升級   10.53%

該用戶從未簽到

波鞋街AND荃灣CITY<壽司斜對面個間運動鋪頭>

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 RX1 於 24-4-2009 08:31 發表
波鞋街AND荃灣CITY

RX1 C兄, 荃灣CITY, 即係唔係 荃灣City Walk? 買左幾多$ ? Aero 7係一對價性比相當高既鞋, 定價$5xx, 折實一般$4xx有交易, 鞋身有一定既緩震, 但重量又唔會去到Rider咁重, 幾適合中距離使用.

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-4-24 09:56 發表

RX1 C兄, 荃灣CITY, 即係唔係 荃灣City Walk? 買左幾多$ ? Aero 7係一對價性比相當高既鞋, 定價$5xx, 折實一般$4xx有交易, 鞋身有一定既緩震, 但重量又唔會去到Rider咁重, 幾適合中距離使用.

我估係眾安街荃灣城市廣場1樓元肉壽司斜對面

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 高佬 於 24-4-2009 10:27 發表

我估係眾安街荃灣城市廣場1樓元肉壽司斜對面

唔該C兄, 好幾年冇著過Aero 7,得閒去荃灣睇睇先.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

小妹都有著Aero7, 幾好跑.
    男女裝都係得白色底色, 未見過咁深色, 幾靚同冇呾容易dirty.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 24-4-2009 15:17 發表
    小妹都有著Aero7, 幾好跑.
    男女裝都係得白色底色, 未見過咁深色, 幾靚同冇呾容易dirty.

上次去太子東京見過該款, 特價做緊$390, 但只有26.5以下Size, 白色底色係今年款, 如果買唔到藍色呢對, 退而求其次都買對試吓. 叮叮噹C姐幾$入貨架?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

我自己本有呢對藍色aero,買左差唔多1年
    初跑步時經常用佢
    佢保護其實唔差,又未去到rider咁重
    做長課、慢跑、練習也可以
    不過如果對速度有要求的話,aero幫唔到你啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 16:14 發表
    我自己本有呢對藍色aero,買左差唔多1年
    初跑步時經常用佢
    佢保護其實唔差,又未去到rider咁重
    做長課、慢跑、練習也可以
    不過如果對速度有要求的話,aero幫唔到你啦

多謝Stanley分享, 正在考慮 呢對或者 今年深藍色對 Spacer. 睇吓兩對差幾多$.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:42 發表

多謝Stanley分享, 正在考慮 呢對或者 今年深藍色對 Spacer. 睇吓兩對差幾多$.

你講o個對深色spacer係國產.....正價無記錯應該係720
    aero正價應該560

選邊一對.......就睇下嬌兄用黎點用.....
    如果係比賽...就SPACER好D....因為反應好D
    如果係練習、JOG跑、長課....就AERO.....

升級   78.75%

該用戶從未簽到

嬌兄:

你咁近愛迪outlet,其實除左boston之外,你亦可以考慮adidos
    佢係全馬世界紀錄保持者基比斯拉斯比做而家呢個世界紀錄著既
    之前miller著過評價唔錯....我都識有幾個跑手著過評價都係好正.....

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3419&extra=page%3D5

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:42 發表

聽花子ching 平兄講 藍色Spacer 新威有折,搞到我都心郁郁...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 17:29 發表
    嬌兄:

你咁近愛迪outlet,其實除左boston之外,你亦可以考慮adidos
    佢係全馬世界紀錄保持者基比斯拉斯比做而家呢個世界紀錄著既
    之前miller著過評價唔錯....我都識有幾個跑手著過評價都係好正.....

http:/ ...

多謝資料, 其實想搵對練習鞋, 不過兩用(比賽 + 練習)可能Spacer較優勝, adidos果對係outlet未見, 聽聞街貨已經比人掃哂, outlet只有Boston, Tempo, Mana 同 RC. 暫時睇Mana最熟意.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-4-24 17:44 發表

多謝資料, 其實想搵對練習鞋, 不過兩用(比賽 + 練習)可能Spacer較優勝, adidos果對係outlet未見, 聽聞街貨已經比人掃哂, outlet只有Boston, Tempo, Mana 同 RC. 暫時睇Mana最熟意.

其實好似嬌兄你有著開薄鞋或者唔太厚既鞋...跑步年資同技術有咁上下的話...
    都應該會鍾意spacer多d....(包括我自己)
    aero其實都唔輕....同有少少苯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 24-4-2009 17:50 發表

其實好似嬌兄你有著開薄鞋或者唔太厚既鞋...跑步年資同技術有咁上下的話...
    都應該會鍾意spacer多d....(包括我自己)
    aero其實都唔輕....同有少少苯

N年前曾經著過對厚底New Balance, 自始之後唔敢再著, 真係跑唔"育", Stanley兄而家減左磅加上速度快左, 就明白某D太厚底或者會係負累, 所以明白你既選擇會同我差唔多.

升級   10.53%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

我重拎呢對鞋黎練速度..搵左自己笨TIM..

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 RX1 於 2009-4-24 22:40 發表
    我重拎呢對鞋黎練速度..搵左自己笨TIM..

其實唔係好緊要既o者.....
    都係自己覺得舒服咪得囉.....
    無話搵唔搵笨既......

升級   10.53%

該用戶從未簽到

甘又係..
    不過最緊要都係自己實力..唔好比藉口自己

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Gills 於 2009-4-24 16:03 發表

上次去太子東京見過該款, 特價做緊$390, 但只有26.5以下Size, 白色底色係今年款, 如果買唔到藍色呢對, 退而求其次都買對試吓. 叮叮噹C姐幾$入貨架?

哇! $390, 好抵喎, 呢款我著23.5. 我買$4xx, 係屯門新威買架!
    今日係荃灣轉車前, 走左去中興同city landmark果間, 唔見有藍色Aero7喎!
    中興有唔少特價鞋$390, Idanten...... Precision9女裝橙色同男裝螢光黃色好靚, 冇我碼.
    嬌妹係高手, 唔洗買咁厚底鞋嘛?