香港長跑網  - 長跑長友

430 約跑青公情..回憶錄...

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

430之夜終於完成啦... ...是晚真係多得各方跑友細心籌備...
由事前路線準備..到行李寄存..攝影...水站補給..紀錄時間...
到最後幾圍檯大吃大喝一餐...樣樣都超水準準備好.....真係要多謝晒各位參與義工...不能盡錄...  

由於從未走過20.5K咁長...準備都要做得足D..所以是日下午帶左波羅三兄弟回公司(5蚊3個)...
4點幾三兄弟就消失於世上..心諗..你地今晚會明白死得是有價值嫁...
小弟..5:xx到集合點...向sue兄報到及交收跑們眼鏡後..
拿過曲奇姐細心的行李牌..就拿拿聲找水王Billy兄寄行李..再一輪擾讓影相合照後..
7:xx跟隨E組出發...係頭段隨住各跑友背影一路前進...一直愈走愈遠...我講緊前行跑友詐
當走到青龍頭迴旋處時...法蘭及長毛兄已察身而過...
由於不熟路線...係去到黃金海岸時...看看錶 估計是15K位置...
再到達海景花園時...瘋瘋突然從後出現...即時問下佢而家幾多K...佢答我13K...
我個心臟即是停左2秒跳動...唔係掛...我無乜力水啦..剩下7K幾我點頂落去呀..
之後佢又從黑暗中消失...而我個心一直計住加減數...無奶油既...一定是瘋瘋點我...
我應該走左15K..個心臟即時回復暢順 ...剩下5K..雖然累..但意志話我聽...繼續前行吧!!!
走下走下...進入屯門區..係萬能閣附近...走下走下...愈走愈靜..愈走愈無人...
當時已發覺走錯路...腳仔又軟..三兄弟既能量又燃燒晒..好無助好無奈....真係好想放棄...
摸一摸腰袋$200..想一想三兄..唔想佢地死得不明不白..最後都無拿出來...決定慢走回到十字路口再算...
左看右看昅到對面有幾個跑友..即時隨住方向走..原來其中一人是堅堅..個心定一定...打個招呼後又繼續..
走過屯門公園後...由於腳力有限...我又變回獨自一人...
我只有不斷回憶網上C兄提供既相片..認住認住..記住記住..走呀走呀...
又去到大興村..我知運動場就在附近...知道有飯開啦..不自覺地加速..走呀走呀...
蟻也...點解好似入左大興村既...屎啦屎啦...再咁落去今晚無飯食啦 ..即時致電ken兄及法蘭兄..又無聽電話..
咁我唯有隨手捉住個阿嬸問路...佢見我大汗細汗...唔係好想理我..但隻手就指一指..就走左...但佢是指住個天呀...頂....
再慢行找人問..呢次捉住個靚女....佢答得好詳細..只係快左D...話點過馬路...又左又右...我即答OKOK...十萬個唔該....  
再走番出去...走呀走呀...姨.見到大興體育館喎...但我記得唔係呢個名喎...
唯有又捉人問啦..呢次選個細路...點知佢用微笑既語氣答我...隔離咪運動場囉...一個好完美既答案...多謝晒...
入到場原來好多跑友以洗完白白等開飯...小弟都用5分28秒完成呢個過程...
之後就跟隨大軍去到飯店...以暴龍姿態瘋狂進食....
最後跟隨梁兄等各人...坐西鐵回家....
是晚...有驚無險...順利完成...時間2小時20分鐘..爽呀!!!

(特別嗚謝...波羅三兄弟...無你無我..多謝晒)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 08:23 發表
430之夜終於完成啦... ...是晚真係多得各方跑友細心籌備...
由事前路線準備..到行李寄存..攝影...水站補給..紀錄時間...
到最後幾圍檯大吃大喝晚...樣樣都超水準準備好.....真係要多謝晒各位 ...

好多謝ching分享, 但洗唔洗沖涼都計時呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-5-1 09:00 發表

好多謝ching分享, 但洗唔洗沖涼都計時呀!

Way姐...
擒晚頭段都在你背後....
去到小欖位...我掛字影相..之後已追唔到你地lu...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 09:08 發表

Way姐...
擒晚頭段都在你背後....
去到小欖位...我掛字影相..之後已追唔到你地lu...

way妹得啦! 姐前姐後三分險呀!

係咩! 早講你影相嗎? 等我係你後面, 博影多幾張相嗎? 你有沒有post d相出來呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-5-1 09:18 發表

way妹得啦! 姐前姐後三分險呀!

係咩! 早講你影相嗎? 等我係你後面, 博影多幾張相嗎? 你有沒有post d相出來呀!

蟻也....我是話..我被人影呀..又或..我去呃相影呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 09:20 發表

蟻也....我是話..我被人影呀..又或..我去呃相影呀...

嘩! 你拍沙龍呀! 影張相最多俾你分令鐘, 你洗不洗咁耐呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-5-1 09:22 發表

嘩! 你拍沙龍呀! 影張相最多俾你分令鐘, 你洗不洗咁耐呀!

是晚最閉翳用左最多時間..其實是萬能閣個段...叫天不應..叫地不問...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大坑人gary 於 2009-5-1 09:33 發表

入到屯門真係好迷....都唔認得d路呀

贊成, 不過去多幾次就識路la

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Parco 爸,雖然中途迷路,但要恭喜你第1次完成咁長距離的長課....
下次跑街時,無論點累都好,都要搵人跟實d呀....哈...
連洗白白的時間都計埋,果然夠精確...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

parco爸, 多謝你咁詳盡既記錄,
    小弟會將有關問題向籌委反應, 在下次約跑加改善, 下次唔會迷路嫁喇,
    不足之處, 請見諒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-1 09:38 發表
    Parco 爸,雖然中途迷路,但要恭喜你第1次完成咁長距離的長課....
    下次跑街時,無論點累都好,都要搵人跟實d呀....哈...
    連洗白白的時間都計埋,果然夠精確...

入去洗白白時無除錶...咪順手一按囉...
    好多C兄門口等...如果唔係...沖耐D..好鬼暢快...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-5-1 09:41 發表
    parco爸, 多謝你咁詳盡既記錄,
    小弟會將有關問題向籌委反應, 在下次約跑加改善, 下次唔會迷路嫁喇,
    不足之處, 請見諒

Sue兄..真的真的不要咁講...只係自己不熟路...又跑得慢追不上大軍...
    是次約跑真係好好...唔該晒你及各位參與義工...事前事後準備十足...係非常好...好認真既一次製作...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 09:43 發表

入去洗白白時無除錶...咪順手一按囉...
    好多C兄門口等...如果唔係...沖耐D..好鬼暢快...

沖涼都唔除錶, 好似壞喎! 因為有熱力關係, 未必受熱的
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 08:23 發表
    .
    .
    .
    咁我唯有隨手捉住個阿嬸問路...佢見我大汗細汗...唔係好想理我..但隻手就指一指..就走左...但佢是指住個天呀...頂....
    .
    .
    .

edmond 恭喜你跑畢全程啊!!

我好衰呀, 好似有少少幸災落禍 , 不過我睇到呢度真係笑到收唔到聲呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-1 09:52 發表

edmond 恭喜你跑畢全程啊!!

我好衰呀, 好似有少少幸災落禍 , 不過我睇到呢度真係笑到收唔到聲呀!!

坦白個句...是晚兩次迷路..兩種感覺...
    阿嬸個一野...我全無還極之力..全無反應...
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-5-1 09:54 發表

坦白個句...是晚兩次迷路..兩種感覺...
    阿嬸個一野...我全無還極之力..全無反應...

其實點解個阿嬸會指住個天0架??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-1 10:00 發表

其實點解個阿嬸會指住個天0架??

都是自己樣衰衰問題..可能佢初初以為我是老粒...知我是問路..佢未定神咪亂指囉...

升級   41.4%

該用戶從未簽到

非常感謝各支援人員,好pro!
    自已就跑得差d!不過夠熱鬧,好玩!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

Parco 爸,想問吓你洗白白的時間有無 PB??