香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

減肥Rebecca 想問問大家意見

升級   40%

該用戶從未簽到

想問問大家意見

Hi, 各位
我好肥
我向2年時間肥左50磅

我响年頭有一日頂吾信啦,決心減肥
真係五想再做肥妹
我响年頭開始認真減肥
我熱量盡量控制 between 1200-1500 carlories
參加左 aerobic class
一個星期做運動 3 至4次 , either in gym or do some home work out video
減左26磅
my goal is to 再減多30磅
依排我係 一路係 treadmill跑步一路聽 '' C25K running program指示   ''
it 's a interval trainning to help you reach the goal to run 5 k  at the end of the program
我好似有D鐘意左跑步
我遟D要番香港
想keep住做運動
我好希望有一日可以參加馬拉松 10 K marathon ...

But 我既跑步耐力吾係甘好
我想問我係吾係要參加一D跑步 班?if it exist in Hong Kong, where can I find ?
定係自己練跑呢?

any replies would be greatly appreciated.

thanks !
+1 0
上一篇︰mizuno wave rider12~下一篇︰6.6 無窮之跑樂無窮 - 沙田-大埔歡樂跑 (名額已滿)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40%

該用戶從未簽到

多謝你既解答

好多謝你既解答
雖然我既目標係控制 between 1200-1500 carlories

但好似今日,食埋D無聊野,卡路里就1825

不過今日都上左aerobic 堂

我諗都好少少
呵呵,全馬拉松太勁了

我而家少少既願望係10 K

我既friend話明年2月一齊參加
希望我可以做到拉。。。

0k,我會抽多時間多D跑步

自言自語中*快D瘦!快D瘦*

thanks for your answer !

升級   100%

該用戶從未簽到

rebecca ctse,
你好呀!!
做多d運動個人都健康d~~
成日計住食左卡路里,甘食野個人都食得唔開心啦...

我自己都無join過跑步班架,開頭都係自己跑多,但識左長跑網後,就識到好多志同道合既ching ctse,佢地都好熱心架,有時會指導下我既跑姿,唔使俾錢....哈哈..

升級   40%

該用戶從未簽到

it was hard to log back in, i wonder if that is cuz ' I am using firefox.

anyway, thanks for your answer witchycatcat

yup yup, i gonna jog more and work out more.
I am happy that some of my old friend when we met up,they noticed i got thinner.  

anyway, thanks!