香港長跑網  - 長跑長友

Pacetat

升級   77.6%

該用戶從未簽到

今期睇 Sportsoho, 有介紹呢個跑步時間印水紙, 幾得意

http://www.pacetat.com/PaceTat-2.0.html

升級   7%

該用戶從未簽到

但唔平bro

升級   77.6%

該用戶從未簽到

2.99 美金. 大約廿幾蚊一張.

升級   50.53%

該用戶從未簽到

其實跑的時候一路自己計住數咪仲好,時間過得快D...又可以慳返D錢...XDXDXD

升級   0%

該用戶從未簽到

印水紙...幾過癮...........
上年跑時寫個手上.....成個手花晒...

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I make my own!  You can make your own too.  Here is the site!

http://www.clinics.runningroom.com/paceband.php

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 2009-5-8 01:35 發表

師兄,會唔會用手背抹汗時D墨水印上了塊面,變咗藍色面呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-8 11:55 發表

師兄,會唔會用手背抹汗時D墨水印上了塊面,變咗藍色呀?

ctse, 我d字寫係左手,自己習慣用右手抹汗,所以唔會變咗藍色面.但是跑完個次全馬,面型扭曲.好辛苦.
    箭頭上/下代表該段上/下斜....左右代表平路.我個時參考大會資料,計算上下斜的段數.再加上自己前一年的分段時間,計算該段路所需的速度
    ....可惜跑到了西隊...爆佐....人算不如天算

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶

原帖由 TerrySze 於 2009-5-8 13:33 發表

ctse, 我d字寫係左手,自己習慣用右手抹汗,所以唔會變咗藍色面.但是跑完個次全馬,面型扭曲.好辛苦.
    箭頭上/下代表該段上/下斜....左右代表平路.我個時參考大會資料,計算上下斜的段數.再加上自己前一年的分 ...

我唔好得過你幾多,今次渣打是我第一次跑全馬,由九月起開始認真操練,泰基逢星期二晚我都有去
    灣仔場操interval,11月時跑廸士尼半馬跑1:45,啲泰基師兄話如果我keep住狀態操落去,
    睇好我全馬可以跑3:5X,但人算不如天意,12月尾跑完樂善盃同泰基38K長課後,對腳就受傷到現在,渣打死頂去跑,個個預我同勸我只跑半程,但我堅持跑完個全馬,因受傷後停了練習,跑到27K便雙腳由大腿抽到落腳趾,一路捽松節油一路死捱返去終點,真的好辛苦,面型扭曲到我睇翻啲相都肉酸到唔想認係自己。

起程時我冇帶筆,見到好多人都把資料寫在手上,但我唯有靠死記每個check point幾時截人,
    儘量要趕過去,唔好俾人捉上車,結果還差二十秒便到5個鍾才能回到終點。
    本來想明年渣打再報仇,但似乎仍未好的傷勢唔比我去,就算想跑個半馬都唔知道可不可以?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 8/5/2009 01:35 發表

Terry,我同你一樣寫喺手度,唔駛講結果啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-8 18:49 發表

我唔好得過你幾多,今次渣打是我第一次跑全馬,由九月起開始認真操練,泰基逢星期二晚我都有去
    灣仔場操interval,11月時跑廸士尼半馬跑1:45,啲泰基師兄話如果我keep住狀態操落去

睇好我全馬可 ...

RUNRUN CTSE ... 泰基D師兄個個玩開全馬..操得好密.....好勁架!! 

升級   37.37%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-8 18:49 發表

本來想明年渣打再報仇,但似乎仍未好的傷勢唔比我去,就算想跑個半馬都唔知道可不可以? ...

runrun ctse

唔好坩硬黎呀。全馬唔系少野,要完全康復至好跑呀。

唔練跑,可以打棒球嘛。

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

鬱悶

原帖由 lips 於 2009-5-9 23:45 發表

runrun ctse

唔好坩硬黎呀。全馬唔系少野,要完全康復至好跑呀。

唔練跑,可以打棒球嘛。

登錄/註冊後可看大圖

哈哈!打棒球更加唔駛諗啦!
    要有速度去跑壘,有需要時仲要用對腳去剷壘;

我咁嘅年紀,都係慢慢跑吓長跑啱我多啲!

升級   47.89%

該用戶從未簽到

ctse 好勁呀 識得打棒球,
    我以前都玩過下, 真係好好玩, 不過我果無乜恆心玩.
    覺得好累, 返屋企打機好過

升級   100%

鬱悶

原帖由 小平 於 2009-5-12 10:27 發表
    ctse 好勁呀 識得打棒球,
    我以前都玩過下, 真係好好玩, 不過我果無乜恆心玩.
    覺得好累, 返屋企打機好過

攪錯啦! 我唔識打棒球架,係我個仔打咋!
    我只係識點樣去計分,當然要知個game點玩先至可以去計分;
    如果識個比賽點玩,棒球比賽真係好好睇,鬥智、鬥技術加鬥戰畧。
    我都試過攞個手套去接球,但打bat就真係打唔到啦!
    成日俾我個仔話我唔好咁多嘢講,有本事就拎枝bat企出去打枝hit佢睇喎!

升級   47.89%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-12 11:57 發表

攪錯啦! 我唔識打棒球架,係我個仔打咋!
    我只係識點樣去計分,當然要知個game點玩先至可以去計分;
    如果識個比賽點玩,棒球比賽真係好好睇,鬥智、鬥技術加鬥戰畧。
    我都試過攞個手套去接球, ...

係, 鬥智鬥力鬥技術.
    唔講咁多 我地off topic了

真係好好玩, 拎起支bat, 左手一拉 右手一推 homerun 就係咁簡單,
    打出去果下真係好有快感
    rtr08rytr