香港長跑網  - 長跑長友

新手報到

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

小弟剛 over 30
    175cm + 230lb

不過自問手瓜腳瓜結實
    因為練過空手道同打過籃球
    短跑速度ok
    長跑1km都唔夠氣

近排開始跟籃球會練波
    但係完全跟唔到隊友進度
    所以決定跑步練氣練體力減肥

目標係
    夠氣打足四十分鐘籃球
    夠體力跑前回後唔覺累
    夠輕磅一跳就可以入樽
    (太大貪啦 )

升級   100%

該用戶從未簽到

ching~~加油啦...
    你個名...幾搞笑...

升級   56.85%

該用戶從未簽到

齋鹵味ching睇你身高同體重,30over數字就已經咁"驕"人.
    睇怕都要俾d心機搞搞佢好喎!如果唔係遲d會影響到健康就唔係咁好啦!
    首先恐怕要從飲食及運動兩方面同時入手先至得la!
    努力!一定得嘅!

升級   37.45%

奮鬥

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 田中雅茂 於 2009-5-11 13:05 發表
    齋鹵味ching睇你身高同體重,30over數字就已經咁"驕"人.
    睇怕都要俾d心機搞搞佢好喎!如果唔係遲d會影響到健康就唔係咁好啦!
    首先恐怕要從飲食及運動兩方面同時入手先至得la!
    努力!一定得嘅!

多謝!  

我就係想攪攪佢
    我打開籃球
    因為只係短途
    同埋打開既朋友技術較差 (朋友們請打我 )
    所以冇乜問題

但係家陣入左某籃球會練波
    發覺完全唔掂
    所以想練下跑練體力練氣
    上網走兩走就見到尼個網
    真係好正
    可能就係緣份啦..........  

升級   37.37%

該用戶從未簽到

ching加油.肯開始已經係成功嘅一半!

登錄/註冊後可看大圖

ching頭兩個目標,係唔係練"高強度間歇訓練"會好D呢?

第三個目標,練練腿嘅爆發力或者會有幫助.

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 lips 於 2009-5-11 20:42 發表
    ching加油.肯開始已經係成功嘅一半!

登錄/註冊後可看大圖

ching頭兩個目標,係唔係練"高強度間歇訓練"會好D呢?

第三個目標,練練腿嘅爆發力或者會有幫助.

no.3 只係講下笑姐
    頭兩個做到已經好開心囉..............  

升級   37.45%

奮鬥

報告成績
    今朝鎊過
    220lb!!!
    一個月減左 10 lb
    不過尼個月跑左 10次都冇
    仲食左兩三次自助餐
    目標係 BMI < 30  

升級   73.33%

該用戶從未簽到

老味 ching,
    加油 !!
    一個月減左 10 lb已經好好成績
    小弟差不多一個月, 好似一磅都無減過
    可能因為無節食, 不過小左飲氣水同零食.
    一齊加油 !!