香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: oscar
打印 上一主題 下一主題

脫智慧齿一問

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟果一次不用手術,但係就做左差不多半個鐘.......!
情況1係:隻牙裂左,不可用儀器幫助,怕會整爆隻牙,留下牙腳....唯有全人手拔掉
情況2係:似乎位令女牙醫o吾係好夠力 *o*!中途重要補多一支針!
奧兄:good luck!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

其實呢...
    真係完整咁生得晒d 智慧齒出來有幾多人?

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-6-4 19:23 發表
    雖然醫生比咗四日假,但啲學生考試將近,點都要返........
    ...

亞Sir 你真偉大, 但亦要小心傷口
    祝早日康復

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

三個鐘頭後,開始覺得有少少腫痛......但醫生話可以食嘢!咁我就食通粉啦!食完就食抗生素、消炎葯同埋止痛葯。結果下午開工都無乜問題,希望聽日都係咁!不過醫生話第二三日係最腫......
    雖然醫生比咗四日假,但啲學生考試將近,點都要返........"quoted"

口腫面腫返學講到嘢咩??
    早日康復.

升級   0%

該用戶從未簽到

今日終於去咗醫院剝牙......
    原來係一次過剝上下兩雙,係左邊面.....
    去到打咗四五支麻醉針.......
    玩咗差唔多一個鐘......
    下面隻牙一分為四.....碎哂
    上面隻牙......好完整咁比佢敢生剝 ...

佢見你瘦猛猛...留一邊你食野..唔想餓親你...
    碎晒...幾危...

升級   0%

該用戶從未簽到

今日終於去咗醫院剝牙......
    原來係一次過剝上下兩雙,係左邊面.....
    去到打咗四五支麻醉針.......
    玩咗差唔多一個鐘......
    下面隻牙一分為四.....碎哂
    上面隻牙......好完整咁比佢敢生剝 ...

今日盛惠九十個大洋 ? ......
    我一只係讀書時剝.............200....痛了一個星期
    另一只係前幾年剝.............2500 ...牙唔痛.....銀包痛

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-6-5 18:50 發表
    點只食嘢!我今晚仲諗住跑步添呀!

我脫智慧牙時,醫生叫我短期內唔好做運動架.

"你仲諗住走去做運動?到時牙肉充晒血,痛死你呀!"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-6-4 19:36 發表
    其實呢...
    真係完整咁生得晒d 智慧齒出來有幾多人?

我識既人暫時知道2個...
    我同我個妹
    都係喺中三中四嗰時出晒4隻,又夠位

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-6-5 18:52 發表

你係用錢換時間,我係用時間換錢,足足排咗兩年!
    不過都有手尾,前面啲大牙已經差唔多食到去牙骨,有可能要度牙根啊!

CHING.....
    我以前都試過以為可以用時間換錢....排了成2個月做只牙...搞到蛀到入神經..只牙要度牙根
    度牙根好貴.......得不賞失 ...
    自此以後...牙痛真係多多$都俾....要即刻搞掂..

最驚牙痛 !