香港長跑網  - 長跑長友

樓主: annawongwong

岩岩開始減肥,有d問題

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-15 12:00 發表

呢 d 真係壞習慣.... 做既時間雖然係夠...
但係如果個心跳率去唔到 training zone... 時間長咁又點呢...

emma~ 你快 d 去你個 blog 報體重同埋餐單丫...

我有mon住個心跳架~ 不過咁樣總好過唔好 (自我安慰)
去... 餐單...體重...

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 e.c. 於 2009-5-15 11:51 發表

一路睇書/睇電視/聽收音機黎急步行就唔悶啦hgj091" />" />hj
    呢個係我同事教既. 佢一路踩單車一路睇漫畫, 睇完就夠一日的基本運動...
    齋老味 ching, 一起努力~ 我都唔輕你幾多...hgjD092" />" />hj
    ee 我洗唔洗都報埋重 ...

我上跑機會睇電視架
    睇書就難d
    因為好震..........  

其實踩單車有冇用呢?
    好似只係下半身郁咋喎............  

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 12:13 發表

我上跑機會睇電視架
    睇書就難d

其實踩單車有冇用呢?

題外話... 呢輪上左四奶奶癮... 真係唯有上跑步機睇...
    o係屋企就唔想落街跑, 大獲!
    老味兄. 如果以減肥作目的, 係唔會有分別, 只不過, 除左消脂, 運動仲有收緊作用
    我試過剩係急步行 + 漫步機...
    下身slim左好多...但上身就...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 12:13 發表

我上跑機會睇電視架
    睇書就難d

其實踩單車有冇用呢?

無所謂 ga~ 唔係做邊個位就只係減邊個位....
    燒脂應該燒0左肚同埋大脾先....

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-5-15 12:04 發表

齋兄,
    以減肥為目標, 一個鐘係ok既, 不如你一個星期跑3-4晚, 一個月報一個比賽, 跑完比賽去磅一磅, 你會見到你的成果既!  

比賽就免啦
    費事累d工作人員遲收工啦.............  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-15 12:04 發表

呢個都唔錯... 順便可以減下 byebye 肉
    1) 早餐 - 通咩外賣呢 ? 如果有公仔面... 腸仔煎蛋奶茶果 d 就唔係太好
    2) 花生醬算幾肥... 換0左佢做香蕉, 好味又無咁肥
    3) 唔知你家人煮 d 咩.... 不過盡量少肉多菜....盡量八點前食...
    如果想 skip 0左晚上果餐..做運動前兩小時食條蕉...梳打餅..麥皮....
    但做完運動唔好飲汽水..甜飲....

早餐 - 豐富, 餐肉腸隻旦方包+有(食送)米粉+飲品
    午餐 - 花生醬佢話只有少少飽和脂肪, 冇膽固醇
    晚餐 - 通常八點三前食完, 會盡量少肉多菜  
    麥皮之前食過一排, 太到好悶放棄左  
    運動完有時會飲益力多或250ml紙包飲品
    甚至叮個點心食
    係咪要戒呢?  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 e.c. 於 2009-5-15 12:15 發表

題外話... 呢輪上左四奶奶癮... 真係唯有上跑步機睇...
    o係屋企就唔想落街跑, 大獲!
    老味兄. 如果以減肥作目的, 係唔會有分別, 只不過, 除左消脂, 運動仲有收緊作用
    我試過剩係急步行 + 漫步機...
    下身slim左好多...但上身就...

我都係四奶奶幫既人
    所以一係九點半做完返屋企睇
    一係就上網睇返 (極唔想 )

嗚........ 我想全身都 firm d 咋...........  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-15 12:27 發表

無所謂 ga~ 唔係做邊個位就只係減邊個位....
    燒脂應該燒0左肚同埋大脾先....

即係踩單車或漫步機都可以減磅架?
    咁就好囉  
    因為會所得三部跑機好搶手..............

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 13:19 發表

我都係四奶奶幫既人

嗚........ 我想全身都 firm d 咋...........  

邊度有得上網睇? 定係d/l ? 如果可以我就去跑, 跑完番屋企先睇...

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 e.c. 於 2009-5-15 13:30 發表

邊度有得上網睇? 定係d/l ? 如果可以我就去跑, 跑完番屋企先睇...

http://mytv.tvb.com/drama/rosybusiness/25282   

升級   90%

該用戶從未簽到

哇好啦... 我可以少個藉口唔跑啦... 謝謝師兄!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 e.c. 於 2009-5-15 14:48 發表

哇好啦... 我可以少個藉口唔跑啦... hgjD103" />" />hj 謝謝師兄!

你多謝 陳志雲 啦............

升級   1.05%

該用戶從未簽到

嘩!!我有D成績啦!我岩岩可以喺城門河跑左一個鐘多d先停,好開心呀!但係慢慢跑囉><

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 annawongwong 於 2009-5-15 21:56 發表
    嘩!!我有D成績啦!我岩岩可以喺城門河跑左一個鐘多d先停,好開心呀!但係慢慢跑囉>

恭喜妳呀 anna ctse

好好喎, 跑了1個小時真係唔容易的, 不過, 跑吓跑吓又得咗...係喇, 不用快的, 慢跑, keep住燃燒脂肪, 妳很呀!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 13:19 發表

我都係四奶奶幫既人

咩來架...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-19 14:13 發表

咩來架...hgjD088" />" />hj

catcat, 柴9同四奶奶, 你跟住老味兄果條link上網重溫下巾幗x雄就知道架啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-19 14:13 發表

咩來架...hgjD088" />" />hj

四奶奶幫都唔知...............  
    你係大奶奶既人????  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 e.c. 於 2009-5-19 14:45 發表

catcat, 柴9同四奶奶, 你跟住老味兄果條link上網重溫下巾幗x雄就知道架啦

好好睇架!!!!   

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-19 20:29 發表

好好睇架!!!!   

齋老味Ching 你個簽名實在太正啦!
    希望anna ctse, 齋老味Ching 同我e.c.都可以同我地既多餘既脂肪講永別!
    你想點呀?
    都話唔要你囉!
    你跟左我咁多年又點呀?
    我同你無哂感情架啦!
    分手啦........ 我既脂肪!