香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 齋老味
打印 上一主題 下一主題

肥仔跑鞋

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 pakcb 於 2009-5-16 16:10 發表
    因為你重...介紹這些air 的鞋...係for你急步行
    因為你相對地重...唔好用黎跑...唔知會唔會好快無晒力呀
    有曾經既post話跑到爆
    所以呢對我係建議你用黎急步行而已

慢慢日後先加強你的鍛鍊呢...加油

跑會好快冇氣冇力  
    不過唔會跑爆d air 掛
    我打籃球都試過打足兩個鐘都未爆 air...........  

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

打籃球...唔係野野都係腳踭或後段著地...你係會前掌著地多
    air...就係有人跑到爆
    加上air 只係膠...只係依靠入面氣壓頂住
    如果長時間受力...氣袋好似會比較易軟化
    到軟化了...回彈力便弱了...也隨減少

好像就是這樣...很多人都選了 mizuno 作跑步用

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-5-14 16:05 發表

登錄/註冊後可看大圖

剛才幫你行過觀塘 nike factory store
    見到呢對 Nike Air Max Moto+ 6
    $349
    10.5號你o岩唔o岩
    顏色就得以上圖中個隻
    係apm 間馬拉松 好 ...

真失禮, 呢對係我宜家用緊的"跑鞋", 仲買左成500幾蚊, 原來人地係用來急步行, 真係兩個世界嘅人呀!

升級   36.65%

無聊

唔係對鞋係專係for急步行用...係因為樓主太重...暫時好似比較上暫未適合跑...所以先以急步行作運動
    鞋只係工具作配合使用者運動
    而運動量係要考慮到唔同人有唔同運動量
    呢對鞋...當然合作跑步之用

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-6-16 10:00 發表
    唔係對鞋係專係for急步行用...係因為樓主太重...暫時好似比較上暫未適合跑...所以先以急步行作運動
    鞋只係工具作配合使用者運動
    而運動量係要考慮到唔同人有唔同運動量
    呢對鞋...當然合作跑步之用

原來係咁都冇咁瘀 , 不過呢對嘅野其實都麻麻地, 跑過一個鐘後d腳趾就開始麻痺, 完事後d腳趾好似唔係自己咁. 仲有仲有, 著左半年, 蝕到見air啦, 唔知幾時先爆, 爆左即去買美津村 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-5-16 16:10 發表
    因為你重...介紹這些air 的鞋...係for你急步行
    因為你相對地重...唔好用黎跑...唔知會唔會好快無晒力呀
    有曾經既post話跑到爆
    所以呢對我係建議你用黎急步行而已

慢慢日後先加強你的鍛鍊呢...加油

師兄可唔可以PM 埋俾我....

升級   36.65%

無聊

原帖由 smchan2 於 2009-6-16 16:54 發表

師兄可唔可以PM 埋俾我....

pm ed

升級   0%

該用戶從未簽到

Thanks!!!!