香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

游完水好想訓覺

升級   0%

該用戶從未簽到

我一個月去泳池游2次...大約放鬆游個鐘,20個來回,游下停下..游完水好想吃野同好想訓覺.無論游放鬆/拼命游/早上游./夜上游...游完一定好想吃野好想訓覺...反而跑步完,個人會好精神. 請問ching你d係唔係游完水好想訓覺. ?
+1 0
上一篇︰網友約跑召集區 意見諮詢下一篇︰我的一對子女都沒有玩長跑了!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

以前係會游完就眼瞓,而家習慣左就唔會!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-5-13 11:26 發表
我一個月去泳池游2次...大約放鬆游個鐘,20個來回,游下停下..游完水好想吃野同好想訓覺.無論游放鬆/拼命游/早上游./夜上游...游完一定好想吃野好想訓覺...反而跑步完,個人會好精神. 請問ching你d係唔係游完水好想訓覺 ...

我每次游完都好肚餓, 我平均游 1.5hr - 2 hr , 我估可能游水容易令到身體失去温度 , 雖然游水比跑步所銷牦既卡路里少,
但假若我地長時间响水裏面 , 身體要保持恆温 , 而直接同水接觸 , 所以失温比較快 。

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-5-13 11:26 發表
我一個月去泳池游2次...大約放鬆游個鐘,20個來回,游下停下..游完水好想吃野同好想訓覺.無論游放鬆/拼命游/早上游./夜上游...游完一定好想吃野好想訓覺...反而跑步完,個人會好精神. 請問ching你d係唔係游完水好想訓覺 ...

咦, 我剛剛相反喎, 練完水成個精神哂, 反而跑完跑就有d暈, 同好想瞓

升級   52.3%

該用戶從未簽到

我初初學自游式時都有眼瞓既感覺,而家呼吸順左就無啦
個人覺得係同缺氧有關

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-13 11:59 發表

我每次游完都好肚餓, 我平均游 1.5hr - 2 hr , 我估可能游水容易令到身體失去温度 , 雖然游水比跑步所銷牦既卡路里少,
但假若我地長時间响水裏面 , 身體要保持恆温 , 而直接同水 ...

肚餓沒所謂..吃野搞掂....好想訓覺 就比較痳煩...游完水唔可以安排其他節目..例如去街....EVEN夜晚睇波都唔得.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-5-13 12:52 發表

咦, 我剛剛相反喎, 練完水成個精神哂, 反而跑完跑就有d暈, 同好想瞓

跑步時身體會分泌一種物質令人開心,精神...應該唔會想瞓.

升級   42.11%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-5-13 13:50 發表

我各得跑步同游水時都唔會訓....

越跑越精神

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 TerrySze 於 2009-5-13 13:50 發表

其實做咩運動都會.....
    我而家游完水都唔會覺得眼瞓
    下次試下加量先 睇下會唔會眼瞓