香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

喜歡的電台節目.

關閉 [複製鏈接]

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

有聽開電台既,你地聽咩台架, 港台,商台,新城?

讀緊書果時聽港台既青春交響曲. 宜家聽商台2多,都係夜晚既節目.

大家又喜愛邊個台,邊個節目哩?
    +1 0
    上一篇︰恭喜肥哥哥成為水字一派元老下一篇︰金鐘沿港島北岸至小西灣, 再轉南跑至龍脊

升級   0%

該用戶從未簽到

以前讀書時最喜歡聽商台, 那時最喜歡的DJ有: 魏綺清 (有冇人知她去了哪??? 近況??), 郭啟華, 黃志淙 (他倆把聲音真係殺屎人...)  

早幾年喜歡聽麥潤壽, 但後來開始覺得有點悶, 現在喜歡星期日9-11pm新城由張瑪莉主持, 唔記得個節目名稱, 另外是一至五8-9pm及9-10pm RTHK1, 都是舊歌節目, 啱晒我

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

RADIO 4
    不用識,不用想;
    人播嘜,我聽嘜.

Kin in Music

升級   0%

該用戶從未簽到

差點說漏了其中至愛的陳海琪 "海琪的天空"

升級   0%

擦汗

唔知有冇人RTHK 第二台?
    我聽開星期一至五晚9點至12點個"星空奇遇鐵達尼"同埋之後個"有冇搞錯"
    前者可聽到唔同ge 人打上去講唔同ge 事同個主持麥sir 教訓人
    後者就有時講下時斃 有時圍繞一d 話題來講 不時都有好笑野
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

唔使講, 以前最鍾意聽0既電台節目一定係 "軟硬老人苑"!! (星期六晚, 永遠都係一個禮拜之中最寂寞o既一晚)
    基本上0個期星期六晚永遠都唔會出街黎捕0係屋企聽佢0架~
    而且每次都用同一餅錄音帶 (唉~ 家貧) 錄起佢, 然後聽足成個星期!!

已家就聽講東講西, 晴朗, 光明頂囉~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

呢個時段如果我0係屋企又無0野做都會聽0架~
    8-9pm 之前係男 dj 做0架~ 換0左 dj 後感覺上播 d 歌無咁正了~
    9-10pm 鄚子誠播 d 中文舊歌好有水準0架~ 不過佢講0野太感性了, 聽到人打晒冷震~ 如果佢齋播歌會更正~

升級   23.75%

無聊

原帖由 nc 於 2009-5-15 16:22 發表
    差點說漏了其中至愛的陳海琪 "海琪的天空"

我都有聽呀,好似係同黃凱芹一齊做既,最後又變咗自己一個人做, 記得好似係夜晚 12:00 做架, 重有做橫節係幫人撮合情侶既.

不過佢離開港台,好似話同港台D人唔啱,所以走人.

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-15 17:00 發表
    唔使講, 以前最鍾意聽0既電台節目一定係 "軟硬老人苑"!! (星期六晚, 永遠都係一個禮拜之中最寂寞o既一晚)
    基本上0個期星期六晚永遠都唔會出街黎捕0係屋企聽佢0架~
    而且每次都用同一餅錄音帶 (唉~ 家貧) 錄起佢, 然 ...

軟硬,梗係勁喇, 好似話佢地諗到無野好做,兩個人先分開.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

最鍾意呢幾個:
    1) 2000靚歌再重聚 -- 區瑞強主持, 星期日晚, RTHK 2 (其實唱來唱去都係果D舊歌, 不過唔同嘉賓唱有唔同風格)
    2) 自由風自由Phone -- 吳志森主持, 閒日6:30-8:00pm, RTHK 1 (鍾意佢夠critical)
    3) 風騷快活人 -- 貴花田 & 梁C浩主持, 閒日 10am-1pm, RTHK 2 (鍾意梁繼章主持既時代, 而家間中聽)

升級   0%

擦汗

原帖由 Carey 於 2009-5-15 18:21 發表
    最鍾意呢幾個:
    1) 2000靚歌再重聚 -- 區瑞強主持, 星期日晚, RTHK 2 (其實唱來唱去都係果D舊歌, 不過唔同嘉賓唱有唔同風格)
    2) 自由風自由Phone -- 吳志森主持, 閒日6:30-8:00pm, RTHK 1 (鍾意佢夠critical)
    3) 風 ...

區瑞強我間中都有聽~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-15 17:50 發表

我都有聽呀,好似係同黃凱芹一齊做既,最後又變咗自己一個人做, 記得好似係夜晚 12:00 做架, 重有做橫節係幫人撮合情侶既.

唔係太記得了...

她把聲音很好聽!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Carey 於 2009-5-15 18:21 發表
    最鍾意呢幾個:
    3) 風 ...

1) 以前也很喜歡的, 後來間中聽
    3) 我都很喜歡風騷快活人, 梁繼璋年代, 他們很合拍, 很攪笑, 特別係梁思浩.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-15 17:50 發表

海琪的天空真係一個經典節目,
    我仲記得有一晚,佢同黃凱芹係節目中鬧交,跟住其中一個走左,得番一個人做埋佢.

後來我記得有一段時間改左節目名做"夜傾情",
    又試過同倪震一齊做"今夜守規矩".

宜家我已經好少聽電台節目了,
    因為可能人老左,覺得佢地d野明明唔好笑又懶好笑咁,
    唔想再折磨自已了......

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-15 22:23 發表

海琪的天空真係一個經典節目,
    我仲記得有一晚,佢同黃凱芹係節目中鬧交,跟住其中一個走左,得番一個人做埋佢.

後來我記得有一段時間改左節目名做"夜傾情",
    又試過同倪震一齊做"今夜守規矩".

宜家我已經好少 ...

ching 咁咩細,我又好似記得多D 喇.

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩...講電台...
    我聽左廿幾年..
    早年聽商台..魏綺清..郭啟華

之後聽港台2...
    青春交響曲...
    清晨快活人..後期改名..風so快活人..(梁繼章年代較好聽)...
    三個寂莫的心...清談一點鐘...好多好多節目都有聽...
    由早上8:xx一直聽...轉其他公司我都是聽港2台...
    聽到而家....

升級   0%

該用戶從未簽到

我由細到大都係聽cr2

由午夜心情..十時衝動...至到每日既軟硬節目...再到而家既晴朗...都係聽cr2...

唯一會令我轉台既係十幾廿年前既三個寂寞的心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-16 11:16 發表

ching 咁咩細,我又好似記得多D 喇.

果陣細細個,
    又未有上網,
    夜晚睇電視又一定被炳,
    咁唯有戴住EARPHONE,一路訓一路聽電台啦.......

我都係聽"神經又痴線","週末碰碰車","青春交響曲","清談一點鐘","清晨快活人"長大架......(果時聽港二多d).

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-16 12:38 發表

果陣細細個,
    又未有上網,
    夜晚睇電視又一定被炳,
    咁唯有戴住EARPHONE,一路訓一路聽電台啦.......

我都係聽"神經又痴線","週末碰碰車","青春交響曲","清談一點鐘","清晨快活人"長大架......(果時聽港二多d) ...

呢兩個好似係在下好細果陣做架喎...你既年齡比自己出賣左啦

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-16 12:38 發表

果陣細細個,
    又未有上網,
    夜晚睇電視又一定被炳,

我都係聽"神經又痴線","週末碰碰車","青春交響曲","清談一點鐘","清晨快活人"長大架......(果時聽港二多d) ...

以前既青春交響曲好勁架, 剩係個周慧敏已夠啦,搶到好多聽架, 仲希 3隻小神仙 阿旦,姍姍,何嘉麗都好受歡迎架,個廣播劇 " 無可奉告"都好hit.