香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hellobbandre
打印 上一主題 下一主題

喜歡的電台節目.

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-16 13:01 發表

以前既青春交響曲好勁架, 剩係個周慧敏已夠啦,搶到好多聽架, 仲希 3隻小神仙 阿旦,姍姍,何嘉麗都好受歡迎架,個廣播劇 " 無可奉告"都好hit.

仲記得果時既青春交響曲既廣播劇,連d主題曲都好正架,
好似"青蔥歲月"同"流離所愛"咁啦.

又記得果時係青春交響曲時段,有一個玩IQ題既節目,
由陳漢斯加郭偉安同羅啟新,叫做"飛天遁地EVERYDAY",
D 問題好低能又好好笑架.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-16 12:48 發表

呢兩個好似係在下好細果陣做架喎...你既年齡比自己出賣左啦

其實呢.....每次比賽張號碼布,就已經一早出賣晒啦.

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 nc 於 2009-5-15 21:20 發表

1) 以前也很喜歡的, 後來間中聽
    3) 我都很喜歡風騷快活人, 梁繼璋年代, 他們很合拍, 很攪笑, 特別係梁思浩.

Albert Au 既節目真係正喇, 有唔同既嘉賓,正

風騷快活人,無咗梁繼璋,都無咁好聽喇
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-16 16:04 發表

Albert Au 既節目真係正喇, 有唔同既嘉賓,正

風騷快活人,無咗梁繼璋,都無咁好聽喇

我唔係成日聽, 但都極認同呀!!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

呀~ 漏0左個 "小寶與文迪" 0忝~ 佢地被譽為老版軟硬0架~
    881 年代我已經有聽0架喇~ 已家去0左新城, 逢星期六晚 11:00-2:00 (同當年老人苑時間差唔多!!!)
    0係屋企我九成九會聽0架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-16 12:33 發表
    我由細到大都係聽cr2

由午夜心情..十時衝動...至到每日既軟硬節目...再到而家既晴朗...都係聽cr2...

唯一會令我轉台既係十幾廿年前既三個寂寞的心...

我終於記得番個節目名稱了 , 是郭啟華主持的.

午夜心情是否黃志淙那個深宵節目???

升級   23.75%

無聊

宜家重有無人聽森美既節目架?我覺得佢做得好誇張架,成日响度狂笑.

升級   23.75%

無聊

以前好興廣播劇架,好似RTHK2 既,"無可奉告" , " 青蔥歲月" 都好經典,但係宜家,好似好小咁囉,講得出既,咪得個18樓C座囉.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-18 16:47 發表
    宜家重有無人聽森美既節目架?我覺得佢做得好誇張架,成日响度狂笑.

我覺得佢宜家做節目,
    有佢講無人講,
    煩到死.......

我已經無聽了.
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-18 16:47 發表

吳君如做節目都係咁... 所以兩個節目我都無聽好好好耐了~

升級   93.33%

該用戶從未簽到

商業1,2都會聽,以前最鍾意軟硬啦...跟住還是叫志健的森美至現在的早霸王...亞so煮野節目...聽到現在的十八樓c座等...最近聽多左AM的香港電台,聽下粵曲同一D長者資訊節目,又有另一番之味...
    講開森美...初時覺得佢聽d野好有見地,好有才華(現在仲覺得都有,但減少左d),以前係過森美托小儀所的會員...但直至簽左金牌經理人後,覺得慢慢開始有d變質咁,開始聽少左,到吳日言加入後直頭無聽啦...無聊到極...直到轉左早霸王才聽番多d...

升級   1.35%

該用戶從未簽到

吳君如果d電台+電視,都無聽無睇,得個o曹字。而家喜歡聽cr1由余宜發主持o既夜深音樂節目:一切從音樂開始,發式早餐...若果在睡不著或早醒情況下

升級   23.75%

無聊

原帖由 randyip 於 2009-5-23 13:14 發表
    吳君如果d電台+電視,都無聽無睇,得個o曹字。而家喜歡聽cr1由余宜發主持o既夜深音樂節目:一切從音樂開始,發式早餐...若果在睡不著或早醒情況下" />" />

完全同意,吳君如做電台節目都唔做下準備,連個嘉賓既普通資料都唔知架,呢 D 咪叫做靠自己既知名度呃反食囉.

至於發仔,有時瞓唔著都有聽架.

升級   23.75%

無聊

原帖由 Qoo 於 2009-5-23 09:26 發表
    商業1,2都會聽,以前最鍾意軟硬啦...跟住還是叫志健的森美至現在的早霸王...亞so煮野節目...聽到現在的十八樓c座等...最近聽多左AM的香港電台,聽下粵曲同一D長者資訊節目,又有另一番之味...
    講開森美...初時覺得佢聽 ...

森美做夜晚果時,味成日都係狂笑,都無point既,重成日用自己既節目幫自己sell自己既show.有時成晚講自己D野,絕對係悶.
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

一切從音樂開始有期係小飛勤做0架~ 佢最正係會喇埋劉偉恒一齊吹水, 有點軟硬 feel 0架~

升級   97%

該用戶從未簽到

我鍾意聽商業一台嘅足球直播:林尚義,蔡文堅,重有而家轉咗講馬嘅何文光,簡直係無敵組合呀

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I only listen to Radio 4 of RTHK now - growing old lah and no mood to listen to all those B.S. (especially those DJ such as NG Kwan Yu!)

http://www.rthk.org.hk/channel/radio4/

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-17 12:16 發表

我終於記得番個節目名稱了 , 是郭啟華主持的.

午夜心情是否黃志淙那個深宵節目???

無錯...當年重有個廣播劇...鄭秀文做女主腳...我們都是這樣長大的...

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-23 15:57 發表
    一切從音樂開始有期係小飛勤做0架~ 佢最正係會喇埋劉偉恒一齊吹水, 有點軟硬 feel 0架~

好似又聽過下,佢做節目好玩野架,所以夜媽媽都想聽.
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-23 19:23 發表

好似又聽過下,佢做節目好玩野架,所以夜媽媽都想聽.

係呀係呀~ 佢同其他 一切從音樂開始 0既主持好唔同0架~
    其他0既主持通常勁少講0野, 播 d 勁柔和0既歌~
    小飛勤就0岩0岩相反~ 夠膽死0係半夜播快歌勁歌0架~