香港長跑網  - 長跑長友

2009 港蜀連心單車行 - 『踏出中港情』

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

http://www.hkcta.org.hk/forum/viewthread.php?tid=721&extra=page%3D1

唔知有冇人有興趣呢?

我就好想參加中港段, 但相信時間唔許可    

評分

查看全部評分

升級   41.95%

該用戶從未簽到

呢個活動,我早前已知道,但無時間去
唯有留番出年,睇下有無時間北上踩車!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

cf兄,我都係只可以參加香港線,其實都有30k,來回60k,當練習都唔錯,又可以做埋善事,一舉兩得,hehe 

升級   58.67%

該用戶從未簽到

dear 13兄 和 key c hing

請問 c hing, 剛睇過路線,
.....大埔公路大窩段、大窩東支路、粉嶺港鐵站、大頭嶺村、石上河畔,到河上鄉排峰路 終點
想請問下是行車多的馬路 or 小車的路 (單車路)?
本人有興趣但小玩單車, 但30k 單車自已是ok的, 只是總怕在馬路上會有點危險, 所以想問1問 ! 普通能力 能嗎 ??

thank you very much

原帖由 key 於 2009-5-23 15:23 發表

cf兄,我都係只可以參加香港線,其實都有30k,來回60k,當練習都唔錯,又可以做埋善事,一舉兩得,hehe 

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2009-5-23 19:08 發表

.....大埔公路大窩段、大窩東支路、粉嶺港鐵站、大頭嶺村、石上河畔,到河上鄉排峰路 終點
本人有興趣但小玩 ...

Slack兄,其實我都未踩過依段路,冇錯,馬路上踩是有一定危險,不過,當一班人一齊踩,車輛會較易張就;
我自己都好怕馬路踩,但一班人心理會好好多

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2009-5-23 19:08 發表

本人有興趣但小玩 ...

差不多全部是單車徑,唯一的是大窩東支路, 不過好小車。
這類活動通常都會已安全為主,所以不用太擔心。
有乘超通一百個人踩,應該好安全就算踩馬路,