香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王

鐵人車定公路車?

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該13兄 & loud兄,明白使.....小弟咩都唔識好彩大家幫手~

升級   78%

該用戶從未簽到

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-23 22:42 發表

這部 P2, 最小都要 around 20k 左右,

loud兄
呢部係S1入門車架,P係TT架。小弟都同大人申請緊玩換架

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-23 22:59 發表

上次鎮洋見到部RB好正,sales話車廿幾磅(

廿幾磅太重了,廿幾磅兩萬八太貴了,相片中那部cervelo 17-18磅 $21000除鈴係二手外其他全新,你可參考下,有剩的$,買對靚鈴for 比賽,furclum racing zero 也是不錯的,因小弟於試完忍不住買了
以下是某單車店海南岛鐵人比賽的資料
http://www.bullbike.net/forum/viewthread.php?tid=4104&extra=page%3D1

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-5-24 03:09 發表

廿幾磅太重了,廿幾磅兩萬八太貴了,相片中那部cervelo 17-18磅 $21000除鈴係二手外其他全新,你可參考下,有剩的$,買對靚鈴for 比賽,furclum racing zero 也是不錯的,因小弟於試完忍不住買了
以下是某單車 ...

價錢都很不錯

升級   84.4%

該用戶從未簽到

以下是某單車 ...

你買左furclum racing zero ?咁快手?
我地會啱啱有特價,應該算幾低,
http://www.titantriathlon.com/forum_topic.asp?id=1850&tid=561
希望你未買,咁我可以幫你係會到買

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-24 06:35 發表

價錢都很不錯

13兄
我唔係讚花香,呢對嘢真係好顺,本來我D budget諗住换架,但試過一轉後,立即中毒.

升級   59.47%

該用戶從未簽到

我覺得廿幾磅既車要賣兩萬幾...冇可能會咁貴....廿幾磅既車幾千一部都有...駛乜俾兩萬幾去買部廿幾磅既車呢????玩鐵人....你睇香港首席鐵人李致和都係踩RB....咁你話買TT定係RB呢????如果玩ironman都可以買TT....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-5-24 02:42 發表

loud兄
呢部係S1入門車架,P係TT架。小弟都同大人申請緊玩換架

真的不懂得怎樣分別,負擔不起太貴附件

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-5-24 12:02 發表

http://www.titantriathlon.com/forum_topic.asp?id=1850&tid=561

會員價都 7.5k..
你用左之字後,出 post,我感受下得0拉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小小小特警 於 2009-5-24 14:38 發表
我覺得廿幾磅既車要賣兩萬幾...冇可能會咁貴....廿幾磅既車幾千一部都有...駛乜俾兩萬幾去買部廿幾磅既車呢????玩鐵人....你睇香港首席鐵人李致和都係踩RB....咁你話買TT定係RB呢????如果玩ironman都可以買TT....

問題是給部 TT 我踩,最多幫助我快多 5 分鐘度,
所以一部 5k 到的 RB 已經足夠,起馬用
途多 d ,雖然不及 MTB 哪麼方便。

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-5-24 12:02 發表

想請問貴會買Furclum Red Metal 5有無特價?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-5-24 21:08 發表

想請問貴會買Furclum Red Metal 5有無特價?

而期無呀, 遲d唔知

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-23 23:19 發表

30k? 好貴呀
不知道是什麼牌子?什麼套件?
是不是 Giant TCR advanced?

有晒list列晒咩套件.......不過對牛彈琴,我乜都唔識

今日仲見到有部六萬幾....暈左

升級   0%

該用戶從未簽到

以下是某單車 ...

bmc兄出手好闊桌...

升級   0%

該用戶從未簽到

以下是某單車 ...

wow.....bmc兄真係有米!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-24 17:27 發表

會員價都 7.5k..
你用左之字後,出 post,我感受下得0拉。

今日睇過,呢個價可以買到一部車8.8kg既RB.....

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-24 23:05 發表

有晒list列晒咩套件.......不過對牛彈琴,我乜都唔識hgjD115" />" />hj

今日仲見到有部六萬幾....暈左

响鎮鎮定trek店睇?我諗唔係specialized,就係trek madone!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-24 23:06 發表

bmc兄出手好闊桌...

我諗左好耐,都係等二手有無人放!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-24 23:09 發表

响鎮鎮定trek店睇?我諗唔係specialized,就係trek madone!

六皮幾果架晌鎮記.....