香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: cfchan

5月28日,端午節游龍舟水+跑步(黃金泳灘)

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

係呀, 單車一直都係困擾我最大既問題, 之前我每次練車, 都係入沙田租, 踩完就還, 連上次ITU嗰架都係比賽之前一晚到沙田租, 直至一個月前租開嗰架比人買左, 咁啱預正新娘譚三項賽事, 才平平地買左架3k左右嘅rb, 由於手頭上唔夠cash, 所以做左12個月分期, 才save夠錢參加比賽.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-5-26 00:29 發表

唔好等啦, 現在距離ITU仲有四個月, 回想上年, 我10月1日才報名ITU, 11月16日就比賽, 當時我單車同跑步都唔得, 單車踩20k都累, 跑步仲慘, 我玩開短跑, 叫我跑長, 我2k都跑唔倒, 但我知道一報左名, 我就有motivation ...

呢句真呀 ! 報左名之後真係無借口俾自已偷懶 ,
記得上年 ITU 08 前 9 月炒左車, 得番 個半月時间
都唔夠 , 傷口最快都要 20 幾日先埋口 , 一好番 , 一個星期 游 3 次 x 2hr 水
六,日 6:00am 踩完單車馬上去跑 8-10km , 就係咁操左 2 个星期就去比賽,

典解 .....好簡單因為我唔想 side 左  $550.00 報名費   哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-5-26 09:57 發表

係呀, 單車一直都係困擾我最大既問題, 之前我每次練車, 都係入沙田租, 踩完就還, 連上次ITU嗰架都係比賽之前一晚到沙田租, 直至一個月前租開嗰架比人買左, 咁啱預正新娘譚三項賽事, 才平平地買左 ...

3 項最 dump 本又係單車  ,
記得上年我都係用我部 MTB 去参加 OD 咋 , 本來可以租部 RB 既
但自已車比較熟 d , 最搞笑响停車塲等我個 friend , 有個 ching 走
個來問我係咪参加 fun distance ? 我踩 MTB 又真係怪左 D, 話晒 ITU
都係國際盛事 , 部部 RB , TT , 萬萬聲 , 我呢部仲要 10 幾歷史.........
(事實就係.....單車又差不多包艇, side 力之餘 , 双脚最後 10km 舉步為難)。

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-26 10:36 發表

呢句真呀 ! 報左名之後真係無借口俾自已偷懶 ,
記得上年 ITU 08 前 9 月炒左車, 得番 個半月時间
都唔夠 , 傷口最快都要 20 幾日先埋口 , 一好番 , 一個星期 游 3 次 x 2hr 水
六,日 6:00am 踩完單車馬 ...

LOUD兄, 強呀, 依d就係鐵人應有嘅精神同鍛鍊態度

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-26 10:58 發表

3 項最 dump 本又係單車  ,
記得上年我都係用我部 MTB 去参加 OD 咋 , 本來可以租部 RB 既
但自已車比較熟 d , 最搞笑响停車塲等我個 friend , 有個 ching 走
個來問我係咪Ö ...

完成已是成功, 上次新娘潭兩項見人偷雞用摺疊單車都得

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-5-26 13:11 發表

摺疊單車應該唔夠rb快,敢咪好輸洩??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-5-26 13:11 發表

係呀 ! 過左終點線o個刻 , 真係好激勳呀,
終於有左第一個 個人完成時間 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-5-26 12:15 發表

LOUD兄, 強呀, 依d就係鐵人應有嘅精神同鍛鍊態度

既然決定参加 , 都要對比賽尊重, 所以點都要操下先去,
我諗呢 d 係體育精神掛

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-26 14:27 發表

係呀 ! 過左終點線o個刻 , 真係好激勳呀,
終於有左第一個 個人完成時間 。

我都係呀,上年ITU臨衝線那刻,真係萬二分感動;個多個月來努力不懈嘅鍛鍊,總算沒白費

升級   41.95%

該用戶從未簽到

聽日報名去既朋友們,一切不變,09:00黃金泳灘更衣室外見!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

唉....今朝瞓妟咗....
    10點左右先去到
    已經見唔到大家了....
    游龍舟水就此錯過...............

升級   41.95%

該用戶從未簽到

唔緊要,機會時時有,下次黎都無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

今天落樓下遊了 1.5hr, 好大風, 雖然好鬼冷,
    不過遊了 2 個塘已經好熱,峽花生遊了 25min 練下對手。
    再慢遊 25min, 停了 2'35 去廁所 飲下水.
    再練下 d 速度遊了 15min, 用 kick board 練對腳 15min。
    用蛙式玩左 8分鐘跟住回家。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-28 22:33 發表
    今天落樓下遊了 1.5hr, 好大風, 雖然好鬼冷,
    不過遊了 2 個塘已經好熱,峽花生遊了 25min 練下對手。
    再慢遊 25min, 停了 2'35 去廁所 飲下水.
    再練下 d 速度遊了 15min, 用 kick board 練對腳 15min。
    用蛙 ...

Loud 兄, 幾時得閒一齊游返轉呀? 我都想跟你學下野!!!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-5-28 22:51 發表

Loud 兄, 幾時得閒一齊游返轉呀? 我都想跟你學下野!!!

me 2

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-28 22:53 發表

me 2" />" />

me 3

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

me 4~
    不過可能要6 月尾或7 月先得....

升級   0%

該用戶從未簽到

米 玩 0拉

升級   78%

該用戶從未簽到

give me 5