香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有玩壁球的跑友請揮手

升級   7.67%

該用戶從未簽到

小弟有時都會玩squash,大約一星期一次,唔知有無跑友得閒都會玩下呢?
不過小弟玩得唔叻架,接到三四球已經好好!
+1 0
上一篇︰敗累下一篇︰投票跑衣生產型式

升級   47.89%

該用戶從未簽到

我呀,
不過係超級新丁, 有野就玩下果種

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

以前壁球是我最喜愛的運動,但已經冇打十幾年啦,因為好難搵人一齊打。香港越來越少人鐘意玩,搞到而家D壁球場好多都冇人book,比人打乒乓波...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 08:03 發表
    小弟有時都會玩squash,大約一星期一次,唔知有無跑友得閒都會玩下呢?
    不過小弟玩得唔叻架,接到三四球已經好好!

壁球我都鐘意玩架,我覺得如果識打係仲好玩過羽毛球,不過而家真係唔係咁多人玩,如果想約打壁球就簡單好多,因為d場好易book...哈哈~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-5-29 09:03 發表
    以前壁球是我最喜愛的運動,但已經冇打十幾年啦,因為好難搵人一齊打。香港越來越少人鐘意玩,搞到而家D壁球場好多都冇人book,比人打乒乓波...

原來stan兄係壁球高手.....我都同意壁球係比較難搵對手,自己一個人對wall打又好鬼悶,所以真係好少打~

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 小平 於 2009-5-29 08:53 發表
    我呀,
    不過係超級新丁, 有野就玩下果種hgj091" />" />hj

小弟玩左都有兩年啦,不過技術都仲係新仔階段 ,小平兄平時打邊區多呢?

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-5-29 09:03 發表

stan兄你以前有打過league嗎?
    我好認同壁球係好少人玩,除左難搵對手之外,
    其中原因都係政府推廣不足,
    令人對壁球呢項運動產生唔到興趣....

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-29 12:47 發表

壁球我都鐘意玩架,我覺得如果識打係仲好玩過羽毛球...
    .

同意呀大圍兄,只要搵到一個同級數的對手,打壁球就係一項好刺激的運動
    唔知大圍兄打左幾耐??

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我都有玩~~~  但係好耐冇打啦~~

升級   67.95%

無聊

原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 13:48 發表

stan兄你以前有打過league嗎?
    我好認同壁球係好少人玩,除左難搵對手之外,
    其中原因都係政府推廣不足,
    令人對壁球呢項運動產生唔到興趣....
    小弟並不是高手呀,更加冇打league啦,我的球技馬馬虎虎咋,冇打十幾年,而家都可能唔識打添

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-5-29 13:59 發表
    .

同意呀大圍兄,只要搵到一個同級數的對手,打壁球就係一項好刺激的運動" />" />
    唔知大圍兄打左幾耐??

幻像兄,我都係出來做野先開始跟人玩下玩下咁打,計計埋埋都超過10年以上,不過而家真係好少打啦,間唔中先打一兩次咋,有興趣可以搵日打返場,反正隨時想打都book到場~

升級   68.6%

該用戶從未簽到

我跑步的原因就是為咗 keep fit 打壁球,一星期打兩三次。
    e+跑步多咗、打壁球少咗。不過 summer league 開後就打多D壁球。
    我最鍾意就係跑到死死下、打到 Bump Bump 聲!

有機會一齊出來玩!

升級   97%

該用戶從未簽到

我都有打,以前一個禮拜打一兩次,但都係十幾廿年前嘅事了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-29 14:58 發表

幻像兄,我都係出來做野先開始跟人玩下玩下咁打,計計埋埋都超過10年以上,不過而家真係好少打啦,間唔中先打一兩次咋,有興趣可以搵日打返場,反正隨時想打都book到場~

我以前都有打,不過已經無打好耐了,改為打羽毛球.
    因為約人打SQUASH比較麻煩,人太多太少都唔好.
    羽毛球相對彈性會大d,2個人至8個人輪流打都得.

升級   67.95%

無聊

我覺得打壁球一個場只適宜兩、三個人打,人多就要book多個場了。另外,我記得壁球個波有藍、紅、白、黃之分,我以前打開係「黃點」,係咪現在比賽都係用「黃點」 ?

升級   67.95%

無聊

原帖由 鬼影 於 2009-5-29 22:23 發表
    我跑步的原因就是為咗 keep fit 打壁球,一星期打兩三次。
    e+跑步多咗、打壁球少咗。不過 summer league 開後就打多D壁球。
    我最鍾意就係跑到死死下、打到 Bump Bump 聲!

有機會一齊出來玩! ...
    原來鬼影兄才是高手,有機會真係要指教下...

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-5-29 22:57 發表 我覺得打壁球一個場只適宜兩、三個人打,人多就要book多個場了。另外,我記得壁球個波有藍、紅、白、黃之分,我以前打開係「黃點」,係咪現在比賽都係用「黃點」 ?
    The official ball is double yellow now

升級   0%

該用戶從未簽到

我以前都有打,不過自從發生過一次意外就冇打了,支球拍都塵封了有10年啦~~

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-5-29 22:59 發表
    原來鬼影兄才是高手,有機會真係要指教下...

老啦 唔夠D後生玩, e+ 玩就得,比賽就瓜得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2009-5-29 23:00 發表
    The official ball is double yellow now

我呢d低手...自己玩通常打藍點~