香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mathew

買咩跑衫好?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:48 發表

嘩你地兩個,都幾捱得喎

我跑步第一日開始, 短袖衫只係用黎上落樓用
跑步就當然係上身赤裸咁跑啦

自從買左跑衫(背心)之後, 我先會著住衫黎跑
有時仲覺得背心都好熱

其實唔著仲好

又平唔駛買件衫, 又可以show肌肉引靚女 Ching 殺很大!

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:07 發表

今日著住對鞋跑第5次, 終於見到個底有少少少少少蝕左, 係個鞋爭位.. 好多人跑都係先蝕呢個位.. 我只係跑左四十多公里咋喎 就有勁少蝕..
500公里之說果然係有理由

係唔係好心痛呢
唔洗咁既~~
你跑多幾次...幾次...再幾次
就會習慣架喇xD

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:48 發表

嘩你地兩個,都幾捱得喎

我跑步第一日開始, 短袖衫只係用黎上落樓用
跑步就當然係上身赤裸咁跑啦

自從買左跑衫(背心)之後, 我先會著住衫黎跑
有時仲覺得背心都好熱

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~
女性要著兩件上衫跑丫..陰公...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:01 發表

10-12k/hr=jogging?

咁我跑得慢過啦

jog 既速度人人不同... ching 唔駛咁上心
咩叫 jog .. 小妹愚見都係睇番個 heart rate..

p.s. 呢位 ching jog 既速度仲快過我跑..死0左..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-29 00:48 發表

係唔係好心痛呢" />" />
唔洗咁既~~
你跑多幾次...幾次...再幾次
就會習慣架喇xD

跑五次夾埋約42km多少少.. 就蝕.. 係好正常? 我係着NB跑鞋

可能我跑姿有問題? 係個後踭開始少少少少(最係鞋既最後部份)

心痛都係架 買左一個星期度....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:52 發表

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~hgjD115" />" />hj

兩件....? 咁不如著一件短袖咪唔駛著兩件囉..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:54 發表

jog 既速度人人不同... ching 唔駛咁上心
咩叫 jog .. 小妹愚見都係睇番個 heart rate..

p.s. 呢位 ching jog 既速度仲快過我跑..死0左..

我跑既速度都慢過呢位Ching

不過明顯平均速度推快左, 有9k/hr左右. 但係係我跑既速度

唉. 我連jog都唔識

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:56 發表

兩件....? 咁不如著一件短袖咪唔駛著兩件囉..

CHING... 可以一件既..但在下無 bra 連背心既衫

兩件係因為...一件 bra...一件背心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:55 發表

跑五次夾埋約42km多少少.. 就蝕.. 係好正常? 我係着NB跑鞋

可能我跑姿有問題? 係個後踭開始少少少少(最係鞋既最後部份)

心痛都係架 買左一個星期度....

一個月後..你就唔會心痛 gala~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 08:00 發表

一個月後..你就唔會心痛 gala~ hgjD115" />" />hj

蝕係好正常表現喎

如果跑得密, 半年有機會玩完...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 07:59 發表

CHING... 可以一件既..但在下無 bra 連背心既衫

兩件係因為...一件 bra...一件背心...

Ctse可以買一件bra連背心呀, 可以長著

想問你地係咪用手洗衫? 因為有ching話用柔順劑對快乾衫質料唔好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:57 發表

想問你地係咪用手洗衫? 因為有ching話用柔順劑對快乾衫質料唔好

因小妹屋企人洗衫只用洗衣粉.. 所以照用機洗

用來跑比賽果 d 才用手洗.. 唔想俾其他衫勾爛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 14:44 發表

因小妹屋企人洗衫只用洗衣粉.. 所以照用機洗

用來跑比賽果 d 才用手洗.. 唔想俾其他衫勾爛

我屋企人會用柔順劑架. 唉.. 咁咪慘

咁連足球衫都可能要用手洗喎咁 咁樣洗會好煩架

ee ctse就好啦

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-29 00:09 發表

其實唔著仲好

又平唔駛買件衫, 又可以show肌肉引靚女 Ching 殺很大!

我得棚骨炸

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-29 00:52 發表

ching..你終於明白女性可以咁挨得呢~hgjD115" />" />" />" />" />" />hj

怪不得跑步既女仕比較少

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-29 18:44 發表

我得棚骨炸

怪不得跑步既女仕比較少

跑步係少女仕d相對上我都覺得

Ching棚骨一樣引死女

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 econecon 於 2009-7-29 13:57 發表

快乾衫係唔可以用柔順劑架! 洗左快乾功能就失效.
    留意吓衫內個"洗水嘜", 有清楚指示架!

我全部跑衫褲, 行山Tee都係只用洗衣粉手洗.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-30 00:48 發表

快乾衫係唔可以用柔順劑架! 洗左快乾功能就失效.
    留意吓衫內個"洗水嘜", 有清楚指示架!

我全部跑衫褲, 行山Tee都係只用洗衣粉手洗.

係喎, 真係唔得喎, 我買果件bossini快乾衫都係咁寫, 死火啦, 我洗左好多次用柔順劑, 咁咪失去左個功能囉雖然呢件唔係貴

岩岩睇過d波衫,原來都係唔可以用柔順劑, 咁似乎我d衫既快乾功能都冇得七七八八

升級   76.84%

該用戶從未簽到

真係唔講比我知仲好
    知道左就好心痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-30 11:07 發表
    真係唔講比我知仲好
    知道左就好心痛

唔好咁啦 雖然我用左一定次數, 但係我暫時覺得冇乜損害到個功能

升級   40%

該用戶從未簽到

E....我唔係專業跑手, 只係平時跑下步, 做下運動, 減下肥.

因買nike 有staff price, 所以本人鐘意著 nike or nb 衫 (因參加nike 10k and 參加standard chartered 10k 送的), 褲就 nike dry fit, 勿就nike dry fit,
    鞋就nike+ free everyday.

都算係full gear nike....