香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

找尋人生馬拉松viedo

升級   70%

該用戶從未簽到

各位跑友有無看過鏗鏘集的人生馬拉松,very good,但我找哂所有yahoo,google的綱站都download吾倒,各位跑友有無計呀!幫幫忙,吾該!
+1 0
上一篇︰到我有野問下一篇︰貼圖Quota

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 小芊 於 2009-6-1 03:18 發表
各位跑友有無看過鏗鏘集的人生馬拉松,very good,但我找哂所有yahoo,google的綱站都download吾倒,各位跑友有無計呀!幫幫忙,吾該!

很快有人幫到你的吧!
但那個不會是我^^"

升級   16.67%

該用戶從未簽到

我搵左好耐都搵唔番.....

升級   0%

該用戶從未簽到

我都搵過,基本上網上冇, 唯有可以去book香港電台資料庫, 在他們那裡看

升級   78.4%

該用戶從未簽到

應該係港台2006年尾既製作,之前看過但係搵唔到個video。

人 生 馬 拉 松

「 希 望 跑 到 百 年 歸 老 ! 」 兩 位 相 識 三 十 年 , 同 樣 年 近 古 稀 的 長 跑 手 說 著 跟 「 跑 」 的 不 了 緣 。 他 們 每 天 在 城 市 的 街 道 上 跑 來 跑 去 , 三 十 年 來 , 風 雨 不 改 , 旁 人 看 著 說 辛 苦 說 悶 , 他 們 一 概 不 理 , 只 因 為 「 跑 完 便 開 心 ! 」

馮 振 安 每 天 大 清 早 六 時 許 便 出 發 , 由 土 瓜 灣 的 家 跑 到 尖 沙 咀 , 再 由 尖 沙 咀 跑 回 家 , 一 個 多 小 時 若 莫 10 公 哩 的 路 , 這 是 他 給 自 己 的 功 課 , 一 星 期 四 或 五 天 。 永 不 言 退 的 周 渭 川 還 當 著 半 職 的 士 司 機 , 每 天 駕 著 車 在 大 街 小 巷 穿 梭 , 工 作 完 了 , 把 車 停 泊 好 , 便 又 跑 , 在 目 的 地 與 目 的 地 之 間 跑 , 在 日 光 下 , 在 月 光 下 跑 , 總 之 找 到 時 間 便 跑 , 目 標 是 儲 蓄 哩 數 , 一 星 期 跑 4 0 多 公 里 的 路 , 大 概 是 一 場 全 馬 拉 松 的 距 離 ﹣ 42.195 公 里 。 大 賽 前 更 要 加 倍 練 習 , 「 最 低 消 費 」 要 一 星 期 跑 8 0 多 公 里 , 不 然 比 賽 時 便 難 以 跑 畢 全 程 , 說 到 底 , 馬 拉 松 是 一 場 挑 戰 自 己 極 限 的 長 途 賽 。

一 直 跑 , 年 事 漸 長 還 在 跑 , 體 能 衰 退 卻 是 不 能 自 欺 的 事 情 , 但 他 們 沒 想 過 停 , 知 道 一 停 身 體 便 要 跨 下 來 。 他 們 也 沒 想 過 退 下 賽 線 , 由 以 前 常 常 捧 盃 的 日 子 , 到 現 在 跑 完 便 快 樂 的 心 情 , 那 是 與 身 體 , 或 者 就 是 生 命 本 身 , 最 貼 身 的 一 場 耐 力 賽 , 不 論 賽 果 如 何 , 沿 途 總 是 風 光 無 限 吧 !

升級   83.16%

該用戶從未簽到

我有,如何給你?

升級   70%

該用戶從未簽到

請E-mail給我,[email protected].謝謝。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kwan 於 2009-6-4 20:25 發表
我有,如何給你?

CHING, 我都想要啊~

升級   0%

該用戶從未簽到

慢子兄之前既提供->

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=931&goto=lastpost

但係個file條link已經死左, 相信港台已經把舊檔案Delete左, 但好多BT種子應該仲有:

http://www.hkp2pforum.com/viewthread.php?tid=298670&sid=ck7pLw

升級   83.16%

該用戶從未簽到

回復 7# 的帖子

小芊, 請check email啦!
看看是不是你想要的?

升級   70%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

收到了,thanks。但開出黎睇(用pps)就睇吾倒,有聲無畫面,畫面好花,很失望

升級   83.16%

該用戶從未簽到

回復 11# 的帖子

你試試用Windows Media Player看看?
右鍵 > "以Windows Media Player播放"
或試試用Real Player播放

升級   70%

該用戶從未簽到

真係睇吾倒,各位兄弟仲有無計呀!有無其它影片可睇到呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

小芊 c tse

小弟有個 megp file

不過有83mb

不如小弟在下一個賽事 \ 活動給 c tse

ok ma

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-6-13 10:03 發表
小芊 c tse

小弟有個 megp file