香港長跑網  - 長跑長友

Rover跑吧!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

我是新仔一個, 成日係新人報到度留言, 都幾憨居下, 有點寫blog的味道, 所以想試下係呢度寫. 我唔係叫Rover, Rover係我隻狗. 我係一名慢腳, 慣以碎步行走江湖. 一路走來, 始終如一地跑, 常被人過, 但唔會有hard feeling, 因為我有自知之明. 我中意係天黑跑, 都唔係唔怕黑, 係更怕晒黑.
我冇咩驕人成績, 一個鐘只跑到8km. 最叻只係跑走左30幾磅肥肉, 但仲要再減多20磅先似返個正常人. 我會將我d跑步瘀事寫係度娛樂下---自己 , 希望都有人睇下啦.
今晚去完六四晚會, 塞左好耐先入到去, 回知只有草地有位, 個草地有好濃烈的豬屎味, 未唱到自由花(我的至愛 ), 就要走啦, 因為今晚開夜, 宜家其實係返緊工, 一陣朝早放工就跑返去, 都停左3日, 不可以再停啦! 跑吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rovertse 於 2009-6-5 04:58 發表
我是新仔一個, 成日係新人報到度留言, 都幾憨居下, 有點寫blog的味道, 所以想試下係呢度寫. 我唔係叫Rover, Rover係我隻狗. 我係一名慢腳, 慣以碎步行走江湖. 一路走來, 始終如一地跑, 常被人過, 但唔會有hard feeli ...

歡迎師兄加入....我地其實有好多約跑活動架...有時間既就一齊黎玩下啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 ching 開 blog 大吉!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   6.05%

該用戶從未簽到

恭喜Rover chingblog 大吉

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

恭喜 tse ching 開 blog 大吉!

升級   0%

該用戶從未簽到

期望師姐有更多分享!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 rovertse 於 2009-6-5 04:58 發表
    我冇咩驕人成績, 一個鐘只跑到8km. 最叻只係跑走左30幾磅肥肉...

一個鐘只跑到8km........咦! 同我差不多喎 !
    最叻只係跑走左30幾磅肥肉........成績非常好,我都想呀.
    大家繼續努力

升級   74.21%

該用戶從未簽到

星期日(7.6.09)開完三晚night, 訓左個靚覺, 下午5點再戰青公黃金至荃灣路段. 第一次跑時, 因為太high的關係, 最初跑得太急, 過左深井就漠氣腳軟. 今次我不停同自己講, 唔好咁急, 留力留力, 唔好理時間, 最重要係完成, 跑慣左先再加快. 跑呀跑 , 被一個又一個跑友超越... 慢慢來, 今次一定要完成! 上次跑時死慌缺水, 狂飲, 飲到好飽, 跑得好辛苦. 今次只係個咀乾時搵水濕一濕, 感覺好好多. 成程都冇睇時間, 因為怕影響心情, 不過知道自己真係幾慢下... 過左深井, 又係我最怕的大斜路啦 !! 又長又斜, 我叫自己唔好向上望, 低頭跑, 跑跑下就會到頂架啦! 到頂時, 橫隔膜痛..., 忍耐呀, 一陣就唔痛架啦! 頂硬上呀!! 唔好放棄呀!! 過左一陣, 真係唔痛啦, 感謝主!!
    今次想過對面搭車算的想法少左好多次, 只係得兩三次, 算係叻左架啦! 跑到尾段都仲有力, 漸漸地, 見到荃灣對岸青衣的家, 我望著它跑, 心裡不停讚自己"你好叻女呀, 咁肥都跑到咁耐!!", 忽發奇想, 如果宜家即刻跳落海游, 就可以返到屋企啦! 哈哈哈哈哈 !
    終於跑到麗城開發區啦! 上次命喪此地, 今次要同佢say goodbye! 原來我只要撐多10分鐘, 就會到西鐵站, 我終於做到啦 , 跑完覺得d腳趾好似唔係自己咁, 去左7仔買左支冰凍綠茶慶祝, 再去荃新天地沖返個靚涼, 其實只係洗面同洗手, 搞到人地個廁所濕晒 , 唔好意思呀廁所阿姐!!!
    好! 報下時間先, 係1小時59分17秒, 嘻嘻, 唔緊要啦, 最緊要完成到. 今個星期六再戰青公, 希望有朝一日可以由荃灣西跑到鄧記! 跑吧, Rover! 長跑長友!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜師姐開blog.大西北有班網友時常跑青公,得閒join吓佢哋以及其他約跑,好開心的。

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-6-12 03:39 發表
    恭喜師姐開blog.大西北有班網友時常跑青公,得閒join吓佢哋以及其他約跑,好開心的。

我都好想同人一齊跑,但我真係好慢,時速只有8公里(開頭果個鐘),之後仲慢。咁搞法,同人一齊跑只係會係人後畢塵食
    我同自己定左個目標,要keep住一星期跑40k,一直跑下去,應該可以瘦下來,變靚D。
    本來今日想跑多次黃金荃灣。昨天返完個P再接今早的A,簡直想死呀。早上時在office中眼訓,後來唔理啦,見人少少就係張台上墊塊廁紙就訓(驚訓到流口水)。下午放工就返屋企訓到十點,跑鬼跑馬咩。十一點幾先出左去跑(黃金﹣小欖﹣三聖﹣黃金),哇!咁夜仲有人跑,見到有個肋肉男跑過,跑步𥄫仔真係件賞心樂事,可惜只是驚鴻一瞥。原來𥄫野不是我的專利,有兩條老外見到有個性感靚女經過,即回頭狂𥄫。𥄫𥄫𥄫,小心PK呀
    跑到後段都十分辛苦下,我唸都係要慢慢來,等再減多十磅應該可以輕鬆d。跑完炭左支淳茶舍先返歸,成身D衫濕晒真係令我好有成功感呀,希望可以再健康D。聽日返P再去鄧記跑過,Rover跑吧!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

ha~~~好好笑~~keep住加油丫

升級   74.21%

該用戶從未簽到

跑左幾日, 左腳腳爭對上條肋有D痛, 請問駛唔駛停下? 唔知係唔係因為我太肥, 隻腳開始頂唔順啦...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

痛就休息下啦~~~隔幾日睇下有冇好返d先再跑過
    唔洗急~長跑長友ma

升級   74.21%

該用戶從未簽到

Yes sir. 我今日已經停左一日, 停多日, 星期四再跑過, 長跑長友呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rovertse 於 2009-6-16 23:59 發表
    Yes sir. 我今日已經停左一日, 停多日, 星期四再跑過, 長跑長友呀!

星期四如果鄧記跑夜晚730-930可能又有機會撞到喎

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-6-17 00:31 發表

星期四如果鄧記跑夜晚730-930可能又有機會撞到喎

星期四下午跑, 應該撞唔到啦, 下星期啦 !

今日我又想跑, 會係放工後同返學前的時間跑, 路線如下, 去到大欖再搭962出香港, 7點夾住一身臭汗去上堂,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rovertse 於 2009-6-17 12:36 發表

星期四下午跑, 應該撞唔到啦, 下星期啦 !

今日我又想跑, 會係放工後同返學前的時間跑, 路線如下, 去到大欖再搭962出香港, 7點夾住一身臭汗去上堂,

真勤力..你D同學仔又真係多得你唔少..

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-6-17 12:45 發表

真勤力..你D同學仔又真係多得你唔少..

今日好似食左十香軟骨散咁, 成身軟lailai, 跑唔郁, 幾經辛苦終於lan到去大欖, 個人仲係好呆, 可能係唔夠訓. 不過跑完都係開心的, 返到學校自己都聞到陣汗香味, 好醒地行開左一邊坐, 今日係呢科的最後一堂. 仲有一科係7月開始, 8月終於畢業啦... 好想快d搞掂佢, 真係身心俱疲啦......

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

小妹真係後知後覺, 原本Rover媽係度開左blog, 起初以為妳你ching添!
    放工, 跑步再返學, 好勤力喎! 加油!