香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Rover媽

Rover跑吧!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

係呀, 寫下blog, 警醒下自己, 叫自己唔好懶散

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-18 00:10 發表
小妹真係後知後覺, 原本Rover媽係度開左blog, 起初以為妳你ching添!
放工, 跑步再返學, 好勤力喎! 加油!

Rover媽呢個朵都幾好聽喎...
今日過左精采的一天. 下午飯鐘約左個friend去鄧記. 朝早開會時仲偷偷同佢msn, 勸佢唔好正午跑, 好易中暑, 佢好有鬥心, 勸極唔聽, 見佢盛意拳拳, 就捨命陪君子, 仲買左支水比佢. 2點落到鄧記, 簡直係人間煉獄, 熱到爆, 成隻鑊咁, 真係好帶hit! 點知去到得一個硬漢同一個fit少女, 佩服佩服! 但唔見個friend, ! call又唔聽, 打返office又話佢去左食飯, 有被老點的感覺, 好火呀 . 正午的鄧記不宜久留, 即時標左出街亂跑一餐, 主要搵陰間跑..., 跑左半個鐘就撤退.
返到office見到個friend被頭散髮, 我沒有正視她, 因為仲好慶. 我係黑底的, 最怕日頭跑, 呢獲仲唔變非洲人?!?!! 之後佢叫我出去建生個羅湖城買珍珠奶茶, 一齊出去時邊行邊鬧, 原來佢點半出左去跑完返來啦 仲沖晒涼tim. 你好野, 八婆! (中間夾雜左好多粗口, 因為真係好慶!!) 途中有個阿婆問我地點搭巴士出九龍, 咪帶佢去囉. 三個人一齊行, 我地兩個仲邊行邊鬧, 鬧鬧下個friend冇采我自己行前. ! 同我耍脾氣呀? 我唔會dump返你的! 佢忽然回頭大罵: "行快dxxx!" 我好慶的返鬧:"宜家係咪叫阿婆行快d?" friend:"叫你呀!" 回頭看看阿婆在哭 , 嚇到我地幾驚呀 !! 唔係話你呀, 你做咩呀? 對唔住呀!!!!(x100) 阿婆說: "唔係, 係我自己唔開心姐, 一個人來到呢度, 唔識返去..." 原來呢個阿婆成70歲架啦, 個仔入左青山, 今日去探佢, 悲從中來, 真係好慘呀... 我地同佢傾左陣計, 送到佢去巴士站就走左啦. 人生呀!! 好多事都好無奈....
同阿婆分手後, 我就同個friend好返啦 , 佢說以為我唔去跑, 於是自己去左, 冇帶電話, 仲話我小器, 跑步係強身健體, 唔好因為一件美事吵架. , 我又真係小器左d, sorry!
放工後我地一齊去左旺角買跑鞋, 我地兩條女係間舖頭求吱吱喳喳, 個睇舖妹仔都頂我地唔順... . 我地終於有左人生第一對美津濃啦, 之後去左春夏秋冬打邊爐, 舉杯慶祝我地就黎成為真正的跑手啦! 哈哈哈哈! 仲同對鞋影左相tim!
明天約好放工後去鄧記舉行試鞋禮, 而我的nike亦正式榮休啦!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 rovertse 於 2009-6-19 00:13 發表
    今日過左精采的一天. 下午飯鐘約左個friend去鄧記. 朝早開會時仲偷偷同佢msn, 勸佢唔好正午跑, 好易中暑, 佢好有鬥心, 勸極唔聽, 見佢盛意拳拳, 就捨命陪君子, 仲買左支水比佢.  ...

有位師兄同你一樣以狗名做網名, 我地後來叫佢Parco爸.
    咁妳又係, 咪叫妳Rover媽囉! 好過成日將妳當狗咁叫嘛!

升級   0%

難過

原帖由 rovertse 於 2009-6-19 00:13 發表
    放工後我地一齊去左旺角買跑鞋, 我地兩條女係間舖頭求吱吱喳喳, 個睇舖妹仔都頂我地唔順... . 我地終於有左人生第一對美津濃啦, 之後去左春夏秋冬打邊爐, 舉杯慶祝我地就黎成為真正的跑手啦! 哈哈哈哈! 仲同對鞋影左相tim!
    明天約好放工後去鄧記舉行試鞋禮, 而我的nike亦正式榮休啦!

恭喜! 妳地正式成為跑手.
    跑多啲, 瘦多啲.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-19 00:27 發表

咁妳又係, 咪叫妳Rover媽囉! 好過成日將妳當狗咁叫嘛!

咁請問點改網名?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過

原帖由 rovertse 於 2009-6-19 00:51 發表

咁請問點改網名?

去呢度留言, 講低妳想改咩名.
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1928&goto=lastpost#lastpost

另外, 要唔要搬番個blog去女子區咁呢?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-19 00:56 發表

去呢度留言, 講低妳想改咩名.
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1928&goto=lastpost#lastpost

另外, 要唔要搬番個blog去女子區咁呢?

都好, 咁可以點搬, CALL車?

升級   0%

難過

原帖由 rovertse 於 2009-6-19 01:35 發表

都好, 咁可以點搬, CALL車?

留言改名時順便叫管理員幫妳搬, 應該唔收靚女手續費ge.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-19 01:39 發表

留言改名時順便叫管理員幫妳搬, 應該唔收靚女手續費ge.

Yes mum, done! 原來你是女子組頭目, 專為我地呢新丁指點迷津, 謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-19 00:13 發表

今日過左精采的一天. 下午飯鐘約左個friend去鄧記. 朝早開會時仲偷偷同佢msn, 勸佢唔好正午跑, 好易中暑, 佢好有鬥心, 勸極唔聽, 見佢盛意拳拳, 就捨命陪君子, 仲買左支水比佢.  ...

rover媽, 很精彩的blog呀, 仲好好笑tim

買了對新鞋仔就跑多啲喇!!!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Nice blog - very funny!

However placing your running shoes on the table ?  - not very appropriate por......................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-5 04:58 發表
    我是新仔一個, 成日係新人報到度留言, 都幾憨居下, 有點寫blog的味道, 所以想試下係呢度寫. 我唔係叫Rover, Rover係我隻狗. 我係一名慢腳, 慣以碎步行走江湖. 一路走來, 始終如一地跑, 常被人過, 但唔會有hard feeling, 因為我有自知之明. 我中意係天黑跑, 都唔係唔怕黑, 係更怕晒黑.
    我冇咩驕人成績, 一個鐘只跑到8km. 最叻只係跑走左30幾磅肥肉, 但仲要再減多20磅先似返個正常人. 我會將我d跑步瘀事寫係度娛樂下---自己 , 希望都有人睇下啦.
    今晚去完六四晚會, 塞左好耐先入到去, 回知只有草地有位, 個草地有好濃烈的豬屎味, 未唱到自由花(我的至愛 ), 就要走啦, 因為今晚開夜, 宜家其實係返緊工, 一陣朝早放工就跑返去, 都停左3日, 不可以再停啦! 跑吧!

CTSE~我同你一樣怕曬喎!多多指教呀

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-6-19 10:01 發表

Nice blog - very funny!

However placing your running shoes on the table ?  - not very appropriate por......................  

張枱乾淨架!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

[quote]張

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-19 00:27 發表

Rover媽...
    你好...收到風..入來打個招呼...

升級   0%

難過

明晚有空過鄧記啦!
    我地6點半已經有人跑圈熱身, 7點開始訓練.
    妳早少少嚟先有機會同妳傾吓計.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-21 22:06 發表
    明晚有空過鄧記啦!
    我地6點半已經有人跑圈熱身, 7點開始訓練.
    妳早少少嚟先有機會同妳傾吓計.

我聽日返晏, 放22:30, 預左飯鐘過來腳返半個鐘, 明晚7點睇下可唔可以同個同事一齊來, 不過如果有urgent case, 就可能來唔到啦.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-6-19 14:02 發表

Rover媽...
    你好...收到風..入來打個招呼...

Parco爸聽講你都係養狗架喎, POST下你個仔張相來得嗎?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

休息了一天,今天本來想再跑出荃灣,但見個日頭唔收,我不要再黑下去呀!!!!於是放棄左,搭車算啦!夜晚食完個父親節飯,十一點幾,見好似落左隔啦,就落街跑下,點知小YIM痛,頂!死頂都要跑,因為唔跑C服。今晚除了跑海傍,仲跑左上長康邨,又是一條攞命斜,上到長康補補水(淳茶舍),再落山,一條死直大斜路。死驚整就膝頭,所以慢慢跑,重心向後,是行山時朋友教的,應該冇咁傷,全程7公里,因為小YIM又再痛,最後急行就算,行到個燈位,有幾個差人,對面有條盲毛紅燈都照過,梗係被人抄牌啦傻仔
    今星期埋單32K,少左8K,如果今日跑去荃灣咪夠數囉,自己攞黎衰呀,下星期要再加油!