香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Rover媽

Rover跑吧!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

新鞋跑左兩日,仲係好唔慣呀,比多D時間同佢相處下應該會好D

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Rover媽 於 2009-6-22 02:06 發表

新鞋跑左兩日,仲係好唔慣呀,比多D時間同佢相處下應該會好D

Yes!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

妳啲文章好好笑, 我都喜歡啲生活瑣事例如哭泣的婆婆和亂過馬路的路人甲, 好抵死!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原來琴日大暑呀, 唔怪得熱成咁啦! 熱死左一個人同兩隻狗tim呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-22 16:59 發表
    原來琴日大暑呀, 唔怪得熱成咁啦! 熱死左一個人同兩隻狗tim呀!!

個主人要負上一定責任..試下叫佢全身包住保鮮紙..再著件皮草跑個圈...主人死埋都得..

犬兒柏高與犬女豆豆同Rover打個招呼!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-6-22 21:24 發表

個主人要負上一定責任..試下叫佢全身包住保鮮紙..再著件皮草跑個圈...主人死埋都得..

犬兒柏高與犬女豆豆同Rover打個招呼!!!

登錄/註冊後可看大圖
    http://i ...

得意小狗子(好長的利仔)同可愛小妹妹, 著住件跑衫仲好醒目TIM !
    除左ROVER, 我仲有另一隻狗仔叫恭介, 佢地都係老野黎 , 一個7歲, 一個11歲, 快D同PARCO弟弟,豆豆妹妹打招呼啦 !

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-6-22 21:24 發表

http://i ...

係, 自己衰就好, 唔好累埋隻狗狗仔!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

愛一個人, 不能把他留住, 唯有帶著他的嗜好, 一直跑下去....

升級   100%

鬱悶

Rover媽,您好!
    因好耐冇上 女子長跑討論區啦,唔知你開咗blog添,
    文章寫得很攪笑,但又很真性情,我很鍾意睇呀!

跑步減去30磅,唔容易架!你都好犀利呀!!
    繼續努力,加油!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

咁熱天氣都可以每週keep住跑40k, 師姐真係唔講得少, 佩服  你果對係咪aero7呢架. 可輕巧喎

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 Rover媽 於 2009-6-22 01:59 發表
    休息了一天,今天本來想再跑出荃灣,但見個日頭唔收,我不要再黑下去呀!!!!於是放棄左,搭車算啦!夜晚食完個父親節飯,十一點幾,見好似落左隔啦,就落街跑下,點知小YIM痛,頂!死頂都要跑,因為唔跑C服。今晚 ...

求跑不是求里數(有口話人冇口話自己 )~~咁熱32k都好好架喇

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-6-23 12:28 發表
    Rover媽,您好!
    因好耐冇上 女子長跑討論區啦,唔知你開咗blog添,
    文章寫得很攪笑,但又很真性情,我很鍾意睇呀!

跑步減去30磅,唔容易架!你都好犀利呀!!
    繼續努力,加油!

RUNRUN師姐你好FIT呀! 又係著長褲跑, 我都係架, 因為我有對超粗腳, 唔敢比人睇 ...

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2009-6-23 15:41 發表
    咁熱天氣都可以每週keep住跑40k, 師姐真係唔講得少, 佩服  你果對係咪aero7呢架. 可輕巧喎

LEUNG 師兄你好, 我果對係WAVE CREATION 9, 我個FRIEND才是AERO 7. 我人重, 要著超避震的 ...

升級   76.8%

該用戶從未簽到

rover媽, 你好識揀鞋. creation避震會強一些. 不過你操得咁勁, 好快唔駛著呢對鞋咯, 當你得番百零磅時, 著spacer都可以.  加油!!!

升級   100%

鬱悶

原帖由 Rover媽 於 2009-6-24 02:12 發表

RUNRUN師姐你好FIT呀! 又係著長褲跑, 我都係架, 因為我有對超粗腳, 唔敢比人睇 ...

我唔fit啦!對腳傷咗仲去跑完渣打全馬,傷上加傷,而家仲要睇緊物理治療,
    一直都唔可以練跑,我怕要到今年年尾才可以再跑,所以你要小心保護對腳
    唔好比佢受傷,長跑長有呀!

Creation 應該合適你練習用,保護好啲,spacer很輕身就留嚟比賽用啦!
    我都係用spacer比賽的,如果用spacer練跑,對鞋唔襟,好快要買新的。

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2009-6-24 10:32 發表
    rover媽, 你好識揀鞋. creation避震會強一些. 不過你操得咁勁, 好快唔駛著呢對鞋咯, 當你得番百零磅時, 著spacer都可以.  加油!!!

我平台期左好幾個月啦, 瘦到得百零磅, 對我來說仲係好遠的事....

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-6-24 12:06 發表

我唔fit啦!對腳傷咗仲去跑完渣打全馬,傷上加傷,而家仲要睇緊物理治療,
    一直都唔可以練跑,我怕要到今年年尾才可以再跑,所以你要小心保護對腳
    唔好比佢受傷,長跑長有呀!

Creation 應該合適你練 ...

師姐說的是, 我仲要咁重, 真係要好好保護對腳, 因為真係好易受傷呀. 求神保守我可以繼續跑下去又唔受傷呀!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

前日HEA跑了4K, 今日放工跑長些少. 最初都好HEA, 因為邊跑邊煲電話粥. 收線後就認真返D, 覺得自己越跑越有, 步大力雄(可能係之前飲左杯咖啡紅豆冰的關係), 即時沾沾自喜, 沿途仲同左好多迎面而來的跑友打招呼, 我第一次咁大膽   . 跑跑下收到阿媽電話叫我返屋企食飯, 唔可以比兩老捱肚餓等我, 於是去到深井就上車返歸啦, 埋單10K咁大把...
    Rover跑吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 46# 的帖子

Rover媽 ctse你o個兩隻狗仔好得意呀....^^
    再者,希望你減磅成功....

升級   0%

難過

原帖由 Rover媽 於 2009-6-25 00:59 發表

師姐說的是, 我仲要咁重, 真係要好好保護對腳, 因為真係好易受傷呀. 求神保守我可以繼續跑下去又唔受傷呀!

對, 好好保護對腳先可以長跑長有.