香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Rover媽
打印 上一主題 下一主題

Rover跑吧!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-11 16:26 發表

跑步已經成為妳生命一部份.
明白沒有跑步的日子唔好過, 游水係好開始, 保持運動身體好,
夏天游水瘦身好見效, 俾心機呀!
唔好心急, 腳完全唔痛先好再跑步喎!

一星期後, 我又偷跑左一次, 好慢好慢, 由荃灣跑返去青衣, 慳返$4.2. 因為好慢, 同好短, 冇痛, yeah!!!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

上星期偷偷跑了3次.
荃灣- 青衣
屯門市中心 - 碼頭 - 鄧記
荃灣 - 深井
今晚又有跑, 跑了4K就算啦. 有得跑真好, 就算係得半個鐘, 我都心滿意足啦!!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-5 04:58 發表
我是新仔一個, 成日係新人報到度留言, 都幾憨居下, 有點寫blog的味道, 所以想試下係呢度寫. 我唔係叫Rover, Rover係我隻狗. 我係一名慢腳, 慣以碎步行走江湖. 一路走來, 始終如一地跑, 常被人過, 但唔會有hard feeli ...

我都係今日先見到呢度, 嘩, 跑走左30磅, 已經好叻.
要減多20磅, 加油呀!!

仲有, 鍾意你呢句: 沒有hard feeling, 因為有自知之明!
朋友話我唔接受自己, 我覺得佢講得o岩, 我會繼續努力, 多謝你呢一句!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-7-21 09:16 發表

我都係今日先見到呢度, 嘩, 跑走左30磅, 已經好叻.
要減多20磅, 加油呀!!

仲有, 鍾意你呢句: 沒有hard feeling, 因為有自知之明!
朋友話我唔接受自己, 我覺得佢講得o岩, 我會繼續努力, 多謝你呢一 ...

是! 大家一齊努力呀!

好久沒有上來了, 我還在跑, 一星期4次, 每次45分鐘. 只是這個月工作非常忙, 又要趕畢業功課, 沒時間上來. 過了八月, 我會全力跑, 各位跑步愛好者, 祝大家長跑長友!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-8-13 02:14 發表

是! 大家一齊努力呀!

好久沒有上來了, 我還在跑, 一星期4次, 每次45分鐘. 只是這個月工作非常忙, 又要趕畢業功課, 沒時間上來. 過了八月, 我會全力跑, 各位跑步愛好者, 祝大家長跑長友!

Rover媽,唔得閒上黎唔緊要,有心就得啦....
現在為功課加油....
遲d得閒時才跑番多d啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-8-13 02:14 發表

是! 大家一齊努力呀!

原來師姐都係一邊番學一邊工作 + 運動! 番工番學o既日子真係好辛苦~有苦自己知...所以我好支持你每星期抽一日做運動減壓+輕鬆一下! 加油啦~好快到9月你可以全力跑 (而我又要開學了)

升級   74.21%

該用戶從未簽到

今晚去了跑, 回來發覺跌左副眼鏡呀, 因為在趕功課中, 沒時間再去多次找, 永別了, 我的眼鏡......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-8-15 04:17 發表
今晚去了跑, 回來發覺跌左副眼鏡呀, 因為在趕功課中, 沒時間再去多次找, 永別了, 我的眼鏡......" />" />

哈~~我上星期六都係趺左副眼鏡...............其中一塊鏡片,成副眼鏡都要報銷,但就比你好D,仲有副獨眼龍私框架做留念.
師姐仲有冇來鄧記跑?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-15 10:33 發表

哈~~我上星期六都係趺左副眼鏡...............其中一塊鏡片,成副眼鏡都要報銷,但就比你好D,仲有副獨眼龍私框架做留念.
師姐仲有冇來鄧記跑?

好少啦. 因為要做功課, 請左好多日假, 而家都係係青衣老家跑多. 記得幾星期前去過一次, 見到一天班人一齊快跑, 應該有20人呀, 我估是你們, 實在唔知點同你地打招呼, 因為你地實在太快了, 追唔切... 同埋我都好怕醜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-8-15 10:53 發表

好少啦. 因為要做功課, 請左好多日假, 而家都係係青衣老家跑多. 記得幾星期前去過一次, 見到一天班人一齊快跑, 應該有20人呀, 我估是你們, 實在唔知點同你地打招呼, 因為你地實在太快了, 追唔切... 同埋我都好怕 ...

應該是的,每晚通常都有廿幾30個人係度沖,星期四晚佢地真係沖得好快....隊尾果幾個其中有一個就是小弟啦~~
下次有機會來參加網友約跑,再認識你啦~~

升級   74.21%

該用戶從未簽到

晚上在青衣海旁跑了8K, 是傷好後最長的一次, 慢得好可怕 - 66分鐘, 次度想放棄, 最終堅持到最後, 算是對得住自己了. Rover請繼續長跑長友!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-15 11:38 發表

應該是的,每晚通常都有廿幾30個人係度沖,星期四晚佢地真係沖得好快....隊尾果幾個其中有一個就是小弟啦~~
下次有機會來參加網友約跑,再認識你啦~~

就算是隊尾的人也跑得好快, 果然是長跑界的菁英!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

嗚... 實在太耐冇上來了, 畢左業後以為可以輕輕鬆鬆, 點知一病病左兩個星期. 月初未病前終於達成今年的心願, 就係係青衣跑去黃金海岸啦, 兩個幾鐘的龜速, 但唔好現, 總之都完成左呀, 哈哈哈....
上星期再跑返, 夜晚係南昌做完野, 想係果度跑返青衣, 結果... 拿著部iphone一路跑一路先地圖, 上了荔景山再落葵芳, 一直過開北橋, 冇去過南橋, 於是想跑新路. 跑呀跑! 跑到錯晒, 入左工廠區, 跑返出來, 再入左去貨櫃碼頭, 又跑返出來... 已經十一點笨啦, 都仲未搵到條路. 見到有個阿伯在等車, 我問佢: 一直跑就可以到到青衣嗎? 他說: 係, 冇錯! 於是我又繼續跑, 南橋就在我頭上, 但冇樓梯上... 天呀!!!! 再兜呀兜... 兜左入條煙囪度... 又跑返出來, 終於見到條樓梯啦, 好開心咁上去, 終於上到南橋啦, yeah!!! 超! 原來係巴士站黎喳! 最後我放棄左, 上左架44m, 條氣好唔順, 搵唔到路, 但又怕黑同怕鬼... 一條女咁跑法都幾危險... 最後去到青衣差館落車, 再跑返屋企.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Rover媽 於 2009-10-1 07:45 發表
    嗚... 實在太耐冇上來了, 畢左業後以為可以輕輕鬆鬆, 點知一病病左兩個星期. 月初未病前終於達成今年的心願, 就係係青衣跑去黃金海岸啦, 兩個幾鐘的龜速, 但唔好現, 總之都完成左呀, 哈哈哈....
    上星期再跑返, 夜晚 ...

Rover媽, 女仔出街跑特別係一早一夜要加倍小心自身安全,
    唔熟路最好找朋友一起跑, 跑些跑步熱線比較安全.
    有時間星期一晚落屯鄧同我地班大西北之友一起練習啦!
    我地有幾個女仔一齊跑架, 唔洗怕羞, 一次生, 兩次熟.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

昨天的比賽我跑第一千以上, 但我贏了自己

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Rover媽 於 2009-10-12 01:50 發表
    昨天的比賽我跑第一千以上, 但我贏了自己

完成賽事, 挑戰自己, 贏了自己.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

膝傷休息了兩個多月, 終於放監啦 !!! 再跑返3日, 每日脆脆地4k, 覺得自己有返用, 哈哈哈哈...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2010-1-16 11:02 發表
    膝傷休息了兩個多月, 終於放監啦 !!! 再跑返3日, 每日脆脆地4k, 覺得自己有返用, 哈哈哈哈...

原來師姐因傷停了一段時間...仲以為你放棄了跑步~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2010-1-16 11:02 發表

恭喜膝傷康復~~~

不過啱啱好返, 量力而為小心d 跑wo

升級   74.21%

該用戶從未簽到

我愛跑步, 永不放棄, 不過膝頭老哥唔聽駛, 跑下停下, 我會加油的! 已報3月14號那個10k, 報返11月那次起水泡行返終點之仇... ush!