香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~偉~
打印 上一主題 下一主題

coxswain 跑步記錄 (順利村)

升級   73.33%

該用戶從未簽到

Thx 佐治ching,

跑左差唔多個幾月, 輕得果4-5磅
不過而家皮帶扣入左一格, 都有番D心機跑

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-16 02:40 發表
ching 你進度都很好, 期望你下次光臨!!
我衝斜真的麻麻, 真的要練多D先!

Tom ching,
太客氣喇, 請你都多D黎坐.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-07-16. 1h. 8km.  27-28度.

今日剪左個較短既髮型 for 跑步
但係無理由跑到濕晒架, 咪又要洗頭 (揾緊藉口唔跑)
6:20 pm 落完雨,好似好涼爽, 落去跑,
順利緩跑徑跑左一個圈做熱身, 之後跑入壁屋,
用左28 mins 之後回程,用左 26 mins,
再入去緩跑徑跑左一個圈 cool down.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 coxswain 於 2009-7-15 21:24 發表

好呀 mill ctse,
    我都見到post,
    tom ching 都有衝斜

咁有機會大家一齊跑吓TKO啦, 慢有慢跑啫, 快跑又得. 跑上斜其實幾好玩架~

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-11 01:18 發表
    2009-07-10. 30 mins. 33-38度. 熱到顛左.

今日返工開冷氣玩滑雪機 30 mins.

晚上宵夜如下:
    台灣超大杯麵, 香腸x2, 蟹柳x2,
    湯圓x4, coke x1.

ching, 請問返工時可以玩滑雪機嗎?若真的話,真是羡煞旁人啦.

升級   10.53%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-6-5 21:39 發表
    希望寫一編記錄,能夠Keep住一路跑.
    小弟168cm 重160磅
    我由五月中覺得自已超重,所以跑番步,
    有個大肚腩, 自己見到都覺得好肉酸
    同埋D同事,朋友都話我肥左好多,
    兩年無跑,再出動.
    今日(2009-06-0 ...

Coxswain c-hing :恭喜你開 blog 大吉!
    好的開始,已是成功的一半, 切記要
    循序漸進
    持之以恒
    這樣就可: 長跑長有

共勉之!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-16 22:56 發表

咁有機會大家一齊跑吓TKO啦, 慢有慢跑啫, 快跑又得. 跑上斜其實幾好玩架~

mill ctse,
    等我操多D,先至黎同你地衝斜,
    一於慢有慢跑

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 coxswain 於 2009-7-16 20:33 發表
    Thx 佐治ching,
    跑左差唔多個幾月, 輕得果4-5磅
    不過而家皮帶扣入左一格, 都有番D心機跑

Well-done, keep going.
    俾耐性跑, 日子有功, 你的體重都唔係三幾個月內增添啦!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

佐治 ching,

可以玩滑雪機, 要用自己食飯時間玩,
    其實我想跑街, 不過又唔准離開工作地點.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 chanbb 於 2009-7-17 21:29 發表

Coxswain c-hing :恭喜你開 blog 大吉!
    好的開始,已是成功的一半, 切記要
    循序漸進
    持之以恒
    這樣就可: 長跑長有

共勉之!

多謝你呀 chanbb ching,
    小弟最欠缺o既就係恆心,
    一到冬天凍D,就唔跑,
    希望今個冬天都會keep住跑.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

Well-done, keep going.
    俾耐性跑, 日子有功, 你的體重都唔係三幾個月內增添啦! [/quote]

叮叮噹 ctse,
    多謝鼓勵, 我狂跑左成個半月,都減到一,兩吋腰,
    如果 keep 住跑落去, 希望會有更好o既成績.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-07-18. 57'47. 8km.  26-28度. 颱風莫拉菲

三號風球,想o係1600 hrs 跑, 不過開始落大雨,颳大風,被迫取消.
    又肚餓,去食野好過啦(食左個茶餐,魔鬼贏左)

1945 hrs, 出面好涼,又無落雨,換衫去跑,
    舊路線 :
    順利緩跑徑跑左一個圈做熱身,(02'43)
    之後跑入壁屋,(27'13)
    回程,(25'16)
    再入去緩跑徑跑左一個圈 cool down.(02'34)
    今晚涼爽, 回程落少少雨, 考C服.
    同一路線,又快左DD,正...
    最衰一冲完涼, 就要陪亞太食飯,仲食咗好多野落肚,
    而家個胃仲有少少痛,下次唔制喇.

2140 hrs
    一杯清水,二杯清茶,一杯凍0茶,一碗例湯,
    半碟窩蛋免治牛飯 -.-

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-18 23:55 發表
    2009-07-18. 57'47. 8km.  26-28度. 颱風莫拉菲

三號風球,想o係1600 hrs 跑, 不過開始落大雨,颳大風,被迫取消.
    又肚餓,去食野好過啦(食左個茶餐,魔鬼贏左)
    1945 hrs, 出面好涼,又無落雨,換衫去跑,
    舊路線 :
    ...

跑完有好東西吃,真羡慕!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

邊係呢...
    茶餐廳D味精野黎

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-19 23:51 發表
    邊係呢...
    茶餐廳D味精野黎

茶餐廰也別有一番風味啊!

升級   73.33%

該用戶從未簽到

2009-07-20. 1:05'07. 8.3km. 28-30度.

16:00 hrs 今日想跑遠D...

順利緩跑徑,跑左一個圈做熱身,(02'49)
    想入科大來回, 去到壁屋改變主意,想跑入大清 (單程)
    睇o下會唔會快過上次,但係今日狀態唔好,
    跑左10分鐘已經想停,去到大埔仔村,7仔買左支保礦X
    濕下個口,再跑去大清方向, 卒之過左銀綫灣廻旋處,
    去到清水灣道832 號果間大宅門口,
    有個91巴士站.......
    就係咁,就決定飲晒支野,搭巴士返去.(62'18)
    去順利村某快餐店食炸肶米線,
    0茶小甜,正到不得了.

今日失敗原因:
    無食午餐就去跑.
    無帶水壼腰包.(揸住支水,唔之點咁...)
    唔緊要,後日再跑過,跑平路

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-21 01:02 發表
    16:00 hrs 今日想跑遠D...

順利緩跑徑,跑左一個圈做熱身,(02'49)
    想入科大來回, 去到壁屋改變主意,想跑入大清
    睇o下會唔會快過上次,但係今日狀態唔好,
    跑左10分鐘已經想停,去到大埔仔村,7仔買 ...

coxswain ching
    如果科大入大清巴士總站 單程約7k
    去程落斜多,
    但係回程就掉返轉 要上斜, 唔係咁易跑

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-7-21 10:32 發表
    coxswain ching
    如果科大入大清巴士總站 單程約7k
    去程落斜多,
    但係回程就掉返轉 要上斜, 唔係咁易跑

finewong ching,
    歡迎光臨,  多謝提醒,
    我寫漏左, (單程)
    小弟仲未有本事跑來回咁長途,
    上落斜真係好辛苦,
    下次再跑單程,可能跑入西貢

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-21 16:39 發表

finewong ching,
    歡迎光臨,  多謝提醒,
    我寫漏左, (單程)
    小弟仲未有本事跑來回咁長途,
    上落斜真係好辛苦,
    下次再跑單程,可能跑入西貢

ching記得叫我喎~
    最多我出順利搵你跑入去......ok

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-7-21 17:37 發表

ching記得叫我喎~
    最多我出順利搵你跑入去......ok

順便叫埋我, 落順利我都無所謂