香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

初初跑步一問

升級   30%

該用戶從未簽到

想問一下小弟170cm 160lbs
岩岩開始逢1,3,5 落去跑步(顯田遊樂場)

想問下各位師兄跑步時係唔係不停跑30-45mins 以上?
因為小弟唔太夠氣,所以都係跑一圈>行一圈>跑一圈etc. 大約跑3圈
請問係唔係冇用?有冇辦法可以一次過跑30mins 以上?

想問下咁跑會唔會減到肥?
+1 0
上一篇︰提起 blue Screen下一篇︰恭喜水軍元老既誕生

升級   0%

該用戶從未簽到

doubleK師兄,小弟開始減肥果陣,只可以急步行而矣(都行到週身汗果隻),每日堅持30min,行到雙腳習慣左,就開始急行15min跑5min之後再急行15min,到習慣左之後(我約兩個禮拜),中間跑步由5min加到10min,之後一路加上去,到最後便能每日都跑一個鐘了。
講到好似好覆雜,簡單d就係唔好心急,千祈唔好跑傷對腳。

升級   0%

該用戶從未簽到

我開頭都無跑步,只係急步行及食健康d---無油及糖,正常食量,兩個半月就減左30磅。

升級   17.89%

該用戶從未簽到

doubleK師兄,我都係新新人, 慢慢來, 不用心急.

升級   17.89%

該用戶從未簽到

版主好利害!! 二個月減二十磅 . 好野 !

升級   17.89%

該用戶從未簽到

不好意思, 打錯字