香港長跑網  - 長跑長友

有咩電子器材可以令自己清楚跑左幾遠呢?

升級   76.84%

該用戶從未簽到

如果屋企唔近球場, 被迫係街跑
有咩器材可以令自己清楚跑左幾遠呢??
GPS錶 好似隻隻都好貴....
ipod nike 果舊野有冇用??

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

嘩 ~~ 乜有哩D儀器ge.我都想要

升級   49.47%

該用戶從未簽到

升級   77.6%

該用戶從未簽到

呢個網頁好多人都介紹過, 我就覺得好好用...

http://42.195km.net/e/jogsim/

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

唔一定要 GPS 錶先得
    有種器材叫 GPS Data Logger, 都可以
    大約五百蚊都有

有 D 有 Display
    有 D 冇 Display

冇 Display 個 D 就要返到屋企先可以話返畀你知幾遠喇

升級   39.47%

該用戶從未簽到

I just bought this last week, I am learning how to use the software now...
    http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/BT-Q1300S-F.htm

升級   77.6%

該用戶從未簽到

ching, 你隻玩具幾得意, 係邊度買到呢 ?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

用自己內置既咪錶....

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-6-9 21:16 發表
    ching, 你隻玩具幾得意, 係邊度買到呢 ?

The toy is available in Wanchai and SSP computer centres...

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 AlfaR 於 2009-6-10 08:47 發表

The toy is available in Wanchai and SSP computer centres...

謝謝 ching, 有時間落去搵搵..

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-6-10 08:55 發表

謝謝 ching, 有時間落去搵搵..

唔駛客氣...

近排好似做緊特價, 如果搵唔到可以PM小弟...

升級   50%

該用戶從未簽到

原帖由 AlfaR 於 2009-6-10 09:17 發表

唔駛客氣...

近排好似做緊特價, 如果搵唔到可以PM小弟...

ohohoh...
    How much is that??
    想買個類似黎玩下...

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 Tung 於 2009-6-11 00:32 發表

ohohoh...
    How much is that??
    想買個類似黎玩下...

應該仲做緊$850 (本人與售買店鋪並無任何利益關係)...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

跑步機

升級   27.25%

奮鬥

原帖由 lewischan 於 2009-6-14 23:41 發表
    跑步機

...........

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-6-8 22:22 發表
    如果屋企唔近球場, 被迫係街跑
    有咩器材可以令自己清楚跑左幾遠呢??
    GPS錶 好似隻隻都好貴....
    ipod nike 果舊野有冇用??

Garmin Forerunner 205,305,或405.  非常有用.

升級   27.25%

奮鬥

原帖由 炒炒 於 2009-6-8 23:52 發表

唔一定要 GPS 錶先得
    有種器材叫 GPS Data Logger, 都可以
    大約五百蚊都有

有 D 有 Display
    有 D 冇 Display

冇 Display 個 D 就要返到屋企先可以話返畀你知幾遠喇

我想要呀,想知道跑了多長. 但唔識得佢,什麼東東------>  GPS Data Logger
    有時心內面數圈跑, 因跑太耐,通常數數下都忘了, 有人幫我數就好

升級   39.47%

該用戶從未簽到

GPS data logger is a device which can record your running route in its memory...
    Then you can process and analyse the recorded data in PC later...

升級   0%

該用戶從未簽到

如果閣下諗住佢同你數圈,咁就會大失所望啦,在運動場跑圈,佢在電腦題示係三角形,d距離又唔會準確的。
    小弟用過同公司的另一型號BT-Q2000,有畫面顯示位置、速度、距離、高度.......,仲可以有藍芽,跑步後既資料可以download番google map畫番出黎。照佢講就天下無敵啦!  不過,經過多次試驗,要等個幾鐘先定到位,顯示出來既速度又唔準,拿回去總代理維修,一整就兩個月,多番交涉才拿回來,佢話check過無壞,點知一樣要個多兩個鐘頭先定到位,上個禮拜六行麥徑一二段,要兩個幾鐘頭後才定到位,所以計唔到自己既速度同距離。 我都係決定等Garmin 310XT 防水(50M)GPS手錶啦。

http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/BT-Q2000-F.htm

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-8 17:20 發表
    如果閣下諗住佢同你數圈,咁就會大失所望啦,在運動場跑圈,佢在電腦題示係三角形,d距離又唔會準確的。
    小弟用過同公司的另一型號BT-Q2000,有畫面顯示位置、速度、距離、高度.......,仲可以有藍芽,跑步後既資料 ...

亮哥, 上個禮拜六多雲又大雨, 定唔到位都正常喎.
    不如今個禮拜六再試一次, 應該會好好多!