香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2009-10-15 01:08 發表
我自行打過去長鴻報了名....係唔係都係當長跑網的會員.
我有看你們的討論區, 謝謝你們比的資料, 剛剛做了會員, 我都想多玩幾天, 去埋土樓等, 都視乎自由行平或是跟團價錢, 邊處抵玩的.

may

可以的,只要傳真時寫明是長跑網會員便可,方便長鴻旅遊分派選手包號碼布時唔洗同泰基的溝亂。
想多玩幾天,土樓一定唔可以唔去,因已列入世界自然遺產。
至於跟團定自由行,各有優點,跟團享受四星級酒店,跑完有溫泉浸,沿途優質食、住、行,有保險,有導遊講解..... 一站式全部唔洗擔心,有專人照顧,好多優點。
相對地黎講,自由行就較為自由,唔洗去自己唔想去的景點,住宿會因慳錢而略差,行程要到時安排,未必去到土樓,因要包車專程去,如果到時人數少來分攤,費用太貴便去唔到了(看看#179貼子的統計,想去土樓的得幾個人而矣)。
以上比較純屬個人意見,只供參考。

升級   35%

該用戶從未簽到

我想入會

想知道那兒有Form填.
我平時都有看你們的討論區.

may

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

亮哥你資料, 一年一次貴少少可享一站式服務, 值得有餘我會今個禮拜報名,
    睇番行程, 比完賽會去浸溫泉, 唔知有無人遽生果  haha

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2009-10-15 11:00 發表
    想知道那兒有Form填.
    我平時都有看你們的討論區.

may

請到以下結連下載申請表:

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost

同時,如果要給個人資料,例如電郵地址,請以短消息(PM)傳送,保障個人私隱。這次小弟會編輯閣下貼子刪除。

升級   0%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
    2010年 1月2日擬報名參加廈門馬拉松人士:

會參加當地遊,去埋附近土樓
    1. Allanccl (全馬)
    2. Harry (全馬)
    3. Ning (全馬+可能會參加旅行,希望可以去埋附近土樓)
    4. nc (全馬) (想去土樓及鼓浪嶼)
    5. jogging_cat (半馬同參加當地遊,鼓浪嶼或土樓都未去過)
    6. 堅哥(會參加當地遊)
    7. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
    8. Tarry (全馬)(跟大隊)

可能會參加當地遊
    1. 法蘭 ( 半馬 )
    2. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    3. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
    4. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    5. 蘭茜•韋 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    6. Bonnie (跑咩?想去邊玩?)
    7. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)

齋跑, 星期日走
    1. Alex (全馬)
    2. wadee (全馬.) .(有地方住齋跑)
    3. rockiec (全/半馬, 要看狀態, 齋跑)
    4. pan-pan (全馬, 齋跑, 因2007年已跑過一次)
    5. cu83 (全/半馬)
    6. gary1027 (全/半馬)
    7. TerrySze (全馬.) .(有地方住齋跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-10-15 11:30 發表
    亮哥你資料, 一年一次貴少少可享一站式服務, 值得有餘我會今個禮拜報名,
    睇番行程, 比完賽會去浸溫泉, 唔知有無人遽生果" />" />  haha

小弟計過,都唔算貴喎,睇番長鴻上海跑馬團要$3588。
    計一計條數:機票
    $1175

34星房租
    Y600
    $690

3日早午晚餐
    Y400
    $460

去土樓包車
    Y150
    $175

浸溫泉
    Y100
    $115
    總計
    $2615

仲有小費、入場門票、專車接送等等未計,

$2680全包真係幾抵架!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我揾到o的廈馬o既相,真係好有氣氛:
    http://www.51mls.com/HtmlSource/20090104/eec0124d99da7e4a.shtml

升級   0%

該用戶從未簽到

2010建發廈門國際馬拉松賽
    http://www.xmim.org/xmmatch/match_map.asp

起點和終點周邊酒店--------

廈門國際會展酒店(5星)
    標房:
    660—850人民幣
    電話:0592-5959999
    http://www.yeohwahotels.com/web/ss_cn/bzkf

華林酒店(3星)
    標房:250—450人民幣
    電話:0592-5020999
    http://xmhlzyf.auyou.com/

企鵝賓館(經濟型)
    標房:168—200人民幣
    電話:0592-2228291
    http://www.8823.com/0261/08113819/

公里酒店-----

海悅山莊(新5星)
    標房:600—700人民幣
    電話:0592-5023333
    http://www.xmseaview.com/cn/reservation.html?bdclkid=8xtiFCrD1NHPmz5kiw_oM25DTYmbTydL3J

公里周邊沒酒店--吃店很多

半程
    馬拉松-----
    城際快捷酒店(3星)
    標房:240—400人民幣
    電話:0592-5376666
    http://www.cityinn.org.cn/cn/about_us.asp

注:要提前一个月以上才能定到房间。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-10-14 22:28 發表
    大間o的o既康X團費都係$699:
    http://www.hongthai.com.hk/HTPublic/TourItin/FQB04.pdf

加埋小費保險等雜費可能都唔駛$1300,不過酒店多數係火車站o個邊,唔近起點。
    如果有師兄可以幫我地揾到近起點o既平價住宿o係比賽前住一晚,估計$200-300,都可以諗諗。當然不排除新年會坐地起價。

Anyway,小弟人生路不熟點都會跟大隊。

那是廣告而矣,當你去counter問,佢就唔係咁講架,會幾貴架,仲有如果你話會離團去跑步,佢會提醒你唔一定成團,要到出發前七日才通知,到時閣下咁遲買唔到機票去,跑唔到馬拉松,佢地唔會負責架啦!
    這是上星期小弟去柴灣X泰問的結果。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

I see.
    舊年我跟永X跑京馬都係同長鴻今次咁上下價錢,
    相比之下厦門o既旅遊價值就冇咁高。
    永X個領隊仲主動話比我聽邊個景點近攞號碼報o既地方,等我唔駛行咁遠。

原帖由 allanccl 於 2009-10-15 18:09 發表

那是廣告而矣,當你去counter問,佢就唔係咁講架,會幾貴架,仲有如果你話會離團去跑步,佢會提醒你唔一定成團,要到出發前七日才通知,到時閣下咁遲買唔到機票去,跑唔到馬拉松,佢地唔會負責架啦!
    這是上星期小 ...

升級   2.67%

該用戶從未簽到

參加普通旅行團,如果7日前話唔成團,那時就自己搞機票同酒店。
    而家旅行社標價只係團費,無包機場保安費、離境稅、領隊導遊小費、景點門票......等等,好讓人睇落去好平,當你報名時就先同你計數。

升級   3%

該用戶從未簽到

亮哥~我都會參加廈門全馬,
    等我做埋會員手續入去討論區時再傾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-10-15 17:57 發表
    2010建發廈門國際馬拉松賽
    http://www.xmim.org/xmmatch/match_map.asp

起點和終點周邊酒店--------

華林酒店(3星)
    標房:250—450人民幣
    電話:0592-5020999
    http://xmhlzyf.auyou.com/

這間酒店都幾近起/終點的。謝謝CU sir提供資料!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-10-15 23:17 發表
    亮哥~我都會參加廈門全馬,
    等我做埋會員手續入去討論區時再傾

好呀! 歡迎!

升級   0%

該用戶從未簽到

長鴻旅遊又有新服務:

如果自由行 淨買機票同酒店 暫時搵到最近 起步點 係 華林酒店

機票 + 酒店 3天2晚 HKD1600包稅及早餐

去程 : 1JAN10 KA
    回程 : 3JAN10 KA

房間數量有限,先到先得!!

升級   0%

該用戶從未簽到

齋跑的網友可以考慮上述套餐,小弟計過比自己訂機票同房間便宜HK$150。
    不過小弟剛發電郵問Joey小姐,兩個人係咪可以住同一間房,可唔可以平d?
    聽晚話比大家聽個結果。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

marathon-photos.com 好似淨係得廈馬2007 o的相,請問打後o個o的邊度有?

升級   0%

該用戶從未簽到

長鴻旅遊又有新服務:

如果自由行 淨買機票同酒店 暫時搵到最近 起步點 係 華林酒店

機票 + 酒店 3天2晚 HKD1600包稅及早餐

去程 : 1JAN10 KA
    回程 : 3JAN10 KA

房間數量有限,先到先得!!

套票價每人HKD1600是 二人一房價(即兩人分享一間房),如有跑友需 一個人一間房則需補酒店差額 HKD250

即HKD1850(3天2晚 單人房套票價)

P.S. 以上套票價己包來回程KA(港龍航空公司)經濟倉機票、燃油稅及2晚酒店住宿連早餐!!

升級   3%

該用戶從未簽到

亮哥~最近比較忙未有留意報名情況,
    請問幾時會係deadline下決定?

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-10-25 15:56 發表 如果自由行 淨買機票同酒店 暫時搵到最近 起步點 係 華林酒店機票 + 酒店 3天2晚 HKD1600包稅及早餐去程 : 1JAN10 KA回程 : 3JAN10 KA房間數量有限,先到先得!!套票價每人HKD1600是 二人一房價(即 ...

明日下午會聯同"斧山"幾位跑友踏上(長鴻)報團!