香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-4 14:49 發表

2010年 1月 2日擬報名參加廈門馬拉松人士:
1. cu83 (半馬)(可能會參加當地遊)
2. Allanccl (全馬) (會參加當地遊)
3. Alex (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)
4. wadee (全馬有地方住齋跑)
5. Harry (全馬+旅 ...
未玩過大陸賽事, 想問下我應該點報名?

大圍兄,尚未開始報名,到時兩個選擇,一係個別自己報,二係集中一齊報名,然後由代表將報名費入錢到大陸銀行廈門馬拉松的戶口,問題不大的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-4 23:18 發表

大圍兄,尚未開始報名,到時兩個選擇,一係個別自己報,二係集中一齊報名,然後由代表將報名費入錢到大陸銀行廈門馬拉松的戶口,問題不大的。

亮兄:
唔該使....最好到時一齊報~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-7 00:25 發表

亮兄:
唔該使....最好到時一齊報~

好呀! 小弟既參賽指數有9/10,連毅行長跑長友B隊隊長都唔反對,過幾天問埋機票價錢才決定,到時會在這裡問所有會報名既網友,一齊報名。

升級   0%

該用戶從未簽到

想問下大圍兄到時有無時間順道旅遊?可以去幾多日?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-7 09:08 發表
想問下大圍兄到時有無時間順道旅遊?可以去幾多日?

亮哥係咪可以帶團, 係既梗係正啦, 早d confirm請定假就ok.....我諗1個星期左右應該都冇問題!

升級   0%

該用戶從未簽到

第八届厦門國際馬拉松賽將于2010年1月2日正式鳴槍開賽。近日,在賽事組委會舉辦的新聞發布會上,記者瞭解到,本届賽事的規模將進一步擴大,參賽人數將創歷届之最達到5萬人,成爲國內規模最大馬拉松賽之一。
厦門市體育局副局長何璽說,爲鼓勵更多參賽者跑完全程馬拉松,組委會决定將原來全程馬拉松6小時的關門時間延至7小時,在此時間內完成全程馬拉松的運動員均會獲得成績證書、紀念牌以及浴巾。
據介紹,第八届厦門國際馬拉松賽將繼續設四項目,即全程、半程馬拉松以及5公里和10公里。其中5公里和10公里參賽人數分別擴至1.5萬人,全、半程馬拉松各爲1萬人。綫路依然設在厦門環島路。
參賽者可通過2009年10月9日開通的組委會網站進行網上報名,還可通過厦門部分旅行社進行報名,11月2日開始在厦門市體育中心體育館接受現場報名。需要注意的是,在12月13日以後報名的需要繳納雙份報名費,12月26日報名將全部截止。國內(包括港澳臺地區)參賽者報名費爲每人40元,國外 爲20美元。

升級   0%

該用戶從未簽到

廈門馬拉松10月9日可以網上報名了,但係據以往經驗,支付寶唔一定俾到錢,如果大家想報名,建議由Joey幫忙報名,只需港幣60元,同在支付寶俾錢差唔多,佢好樂意幫我們長跑網網友報名的。步驟:映印回鄉咭,在映印本上寫上自己的地址(香港地址),香港電話,所報賽事(全馬/半馬),衫的尺碼,電郵地址,貼上銀行入數紙,傳真給Joey便可,快捷容易簡單,唔洗驗身醫生紙。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我地係自己報,定係以團體名義報?
有冇聯絡資料同戶口號碼?

升級   0%

該用戶從未簽到

為免替人賣告之嫌,小弟會將傳真號碼、銀行戶口資料等個別通知曾經表示擬報名既網友,可以先個別報名,Joey話國慶週之後會出旅行團資料,到時睇下鍾唔鍾意,唔鍾意再安排過。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 allanccl 於 30-9-2009 19:59 發表
    為免替人賣告之嫌,小弟會將傳真號碼、銀行戶口資料等個別通知曾經表示擬報名既網友,可以先個別報名,Joey話國慶週之後會出旅行團資料,到時睇下鍾唔鍾意,唔鍾意再安排過。
    唔該晒亮兄

升級   0%

該用戶從未簽到

唔洗客氣,亦唔洗急,9號才開始有得報名,長鴻都未出到旅行團詳細資料。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我本身都係福建人, 但由於小弟係香港出世, 而出世到現在都一步未踏足過本人鄉下既任何一個城市....
    所以都有興趣去跑下, 但小弟銀兩有限, 一個廣州都駛我差不多成千(車費, 酒店, 比賽費用),
    現在打算報埋澳門(船, 酒店, 比賽費用), 可能要成千五,至二千添..
    如果再報埋夏門比賽(機票加酒店同雜項都應該要二千左右), 真係要幾個月唔食飯先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-30 20:35 發表
    唔洗客氣,亦唔洗急,9號才開始有得報名,長鴻都未出到旅行團詳細資料。

泰基都係搵左長鴻搞個4日3夜旅行團(1-4/1/2010),會唔會到時都係同一團呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-10-2 11:14 發表

泰基都係搵左長鴻搞個4日3夜旅行團(1-4/1/2010),會唔會到時都係同一團呢?

有可能會同團,遲d睇過長鴻既行程同價錢先決定,如果唔o岩玩可能會另外搞團。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-10-2 02:24 發表
    我本身都係福建人, 但由於小弟係香港出世, 而出世到現在都一步未踏足過本人鄉下既任何一個城市....
    所以都有興趣去跑下, 但小弟銀兩有限, 一個廣州都駛我差不多成千(車費, 酒店, 比賽費用),
    現在打算報埋澳門(船, ...
    如果再報埋夏門比賽(機票加酒店同雜項都應該要二千左右), 真係要幾個月唔食飯先得

小弟都係已退休人仕,所以都係會盡量慳d,但係廈門真係一定要去,個氣氛可能係全世界都搵唔到咁正的!
    澳門是好冷清的,可以講無啦啦隊,無乜人睇的,如果係我就會放棄澳馬,跑廈馬!

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-2 12:33 發表   個氣氛可能係全世界都搵唔到咁正的!

咁又誇張得濟... 同厦門自誇為全世界最美跑道一樣...

去過两年了, 只可說"可能是中國境內最有氣氛及最美跑道"。

東京, 波士頓, 柏林等勁熱鬧, 先去完再比較吧!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

亮兄有問題想問,如果跑全馬跑唔到有無車坐架?其實報半馬無證書,報全馬全成唔到都係無證書姐,係咪值得試吓呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-7 13:29 發表
    亮兄有問題想問,如果跑全馬跑唔到有無車坐架?其實報半馬無證書,報全馬全成唔到都係無證書姐,係咪值得試吓呢?

cat ctse, 我想跑步不是為了一紙証書吧...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-2 12:33 發表

小弟都係已退休人仕,所以都係會盡量慳d,但係廈門真係一定要去,個氣氛可能係全世界都搵唔到咁正的!
    澳門是好冷清的,可以講無啦啦隊,無乜人睇的,如果係我就會放棄澳馬,跑廈馬!

甘正 ? 考慮中....亮哥...幾時DEADLINE?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-10-7 14:53 發表

cat ctse, 我想跑步不是為了一紙証書吧...

X 2 !