香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   94.3%

該用戶從未簽到

如果大家through 長鴻報名,攞號碼布同晶片係咪可以一齊?
上次北京馬拉松o個邊真係有o的混亂。

原帖由 allanccl 於 2009-9-30 19:59 發表
為免替人賣告之嫌,小弟會將傳真號碼、銀行戶口資料等個別通知曾經表示擬報名既網友,可以先個別報名,Joey話國慶週之後會出旅行團資料,到時睇下鍾唔鍾意,唔鍾意再安排過。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 ee_tpk 於 7-10-2009 14:53 發表

cat ctse, 我想跑步不是為了一紙証書吧...
    當唔係啦,我意思係報咗全馬先,如果練到咁上下發無信心既話,轉呔跑番半馬都無乜損失,無謂夾硬頂攪到受傷丫馬。最緊要有車坐,唔好客死異鄉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-10-7 16:15 發表
    如果大家through 長鴻報名,攞號碼布同晶片係咪可以一齊?
    上次北京馬拉松o個邊真係有o的混亂。

那是京馬的特式,幾十年不變的,如果經國內跑吧報名才可以集中一齊攞號碼布同晶片,長鴻只是在網上報名,同埋可以成功付款而矣。廈馬應該無咁亂呱!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-7 15:30 發表

甘正 ? 考慮中....亮哥...幾時DEADLINE?

Terry 兄,後日十月九日才正式可以網上報名,無咁快截止的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-7 13:29 發表
    亮兄有問題想問,如果跑全馬跑唔到有無車坐架?其實報半馬無證書,報全馬全成唔到都係無證書姐,係咪值得試吓呢?

小弟未跑過,聽講好似無收容車的,不過跑唔晒都無鄭開馬拉松咁慘,舊年有好多收容車載棄權選手去終點,佢係一條直路,終點係開封,d行李車晒去終點的,今年竟然無收容車供應,d跑手點死都要行到終點取行李,慘!
    小弟唔會呃人跑全馬的, 雖然國內馬拉松賽道比香港平坦得多,較易完成全馬,但也要量力而為,唔好勉強。報半馬也有證書的,不過時間係自己填而矣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 csrunner 於 2009-10-5 16:01 發表

咁又誇張得濟... 同厦門自誇為全世界最美跑道一樣...

去過两年了, 只可說"可能是中國境內最有氣氛及最美跑道"。

東京, 波士頓, 柏林等勁熱鬧, 先去完再比較吧!

唔好意思,小弟都係用廣告術語"可能是"來宣傳姐,並非話"係",原來令閣下不快,對不起,以後唔敢啦!
    小弟都好想去外國跑下,不過已退休了,無錢去。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 7-10-2009 20:57 發表

小弟未跑過,聽講好似無收容車的,不過跑唔晒都無鄭開馬拉松咁慘,舊年有好多收容車載棄權選手去終點,佢係一條直路,終點係開封,d行李車晒去終點的,今年竟然無收容車供應,d跑手點死都要行到終點取行李,慘!
    小 ...
    其實有無證書唔係最重要,我有d 心大心細係想試下跑唔跑到全馬,因為 lee 個可能係我人生中唯一一次機會,因為有七個鐘時間,如困喺香港我間直唔會諗 lee 個問題,所以諗住報咗先到時跑唔到至多跑番半馬然後坐車姐,我都唔會勉強自己做能力以外既事,到時跑倒幾長就幾長都叫做試過丫馬,不過如果無車坐就真係要諗諗 law。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-8 08:27 發表
    其實有無證書唔係最重要,我有d 心大心細係想試下跑唔跑到全馬,因為 lee 個可能係我人生中唯一一次機會,因為有七個鐘時間,如困喺香港我間直唔會諗 lee 個問題,所以諗住報咗先到時跑唔到至多跑番半馬 ...

哦! 原來係咁,回想舊年小弟跑第一個全馬的時候,都好似師姐咁好多野擔心,最後唔理咁多,至多跑唔晒就行返終點囉,咁就膽粗粗報左鄭開,那時由減肥後開始學跑只有半年,跑了4:45完成,在限定時間之內完成獲送一對跑鞋,原來平坦既賽道係容易好多,只要堅持就等如成功! 鄭開只有五小時跑,廈馬有七個小時,段估行下跑下都不難完成。師姐加油! 小弟贊成妳報全馬!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 allanccl 於 2009-10-8 09:50 發表

哦! 原來係咁,回想舊年小弟跑第一個全馬的時候,都好似師姐咁好多野擔心,最後唔理咁多,至多跑唔晒就行返終點囉,咁就膽粗粗報左鄭開,那時由減肥後開始學跑只有半年,跑了4:45完成,在限定時間之內完成獲送一對 ...

亮哥,俾你講到我心郁郁添。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 8-10-2009 09:50 發表

哦! 原來係咁,回想舊年小弟跑第一個全馬的時候,都好似師姐咁好多野擔心,最後唔理咁多,至多跑唔晒就行返終點囉,咁就膽粗粗報左鄭開,那時由減肥後開始學跑只有半年,跑了4:45完成,在限定時間之內完成獲送一對 ...
    多謝亮兄分享及鼓勵,小妹會認真咁考慮一吓。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   94.3%

該用戶從未簽到

咁好似跟長鴻報都冇乜著數,冇端端比佢賺十幾蚊,計percentage 係好多。
    請問o的quota 緊唔緊張?

原帖由 allanccl 於 2009-10-7 20:33 發表

那是京馬的特式,幾十年不變的,如果經國內跑吧報名才可以集中一齊攞號碼布同晶片,長鴻只是在網上報名,同埋可以成功付款而矣。廈馬應該無咁亂呱!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

廈馬可以開始網上報名啦

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

7個鐘真係好多,平均差唔多10分鐘1k,理論上幾乎全程行走都可以完成

升級   0%

該用戶從未簽到

各位師兄師姐, 唔好諗咁多喇!!! 一於全馬啦, 難得大會咁有誠意有7個小時給大家, 到時跑到幾多得幾多, 慢jog都返到去的

還有不夠3個月時間, 開始練長課喇!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-10-8 13:39 發表
    咁好似跟長鴻報都冇乜著數,冇端端比佢賺十幾蚊,計percentage 係好多。
    請問o的quota 緊唔緊張?

閣下緊係無支付寶的了,用支付寶要俾銀行charge、匯率及支付寶charge,係乘1.22的,即40元人民幣既報名費計晒要俾HK$48.8,長鴻賺左我地HK11.2,如果師兄有支付寶,唔該幫我地報名丫,咁我地都慳番d。
    我們無支付寶,在網上俾唔到錢,即係報唔到名的。以前小弟係用網上報名,然後集合埋去深圳匯款去賽會(每次匯款最低額為100人民幣),蝕埋車費,好鬼麻煩,而家俾長鴻賺$11.2,乾手淨腳,一個人報又得,閣下既資料又唔洗比小弟睇到,所以大家都係自己報名,如果有支付寶可以自己報,唔洗俾長鴻賺,在此申報,小弟與長鴻無任何關系。
    聽講今年報名名額加多好多(好似話有6萬),更延長關門時間至7個鐘頭。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-10-10 20:55 發表
    各位師兄師姐, 唔好諗咁多喇!!! 一於全馬啦, 難得大會咁有誠意有7個小時給大家, 到時跑到幾多得幾多, 慢jog都返到去的 " />" />

還有不夠3個月時間, 開始練長課喇!!!

nc姐講得o岩,報左名就有推動力去練架啦! 不如打算報名既師兄/姐約埋一齊練下或者試下跑長d,例如join荃灣跑屯門。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2009-10-8 11:39 發表

亮哥,俾你講到我心郁郁添。

坑口公牛師兄,心動不如行動啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-7 20:38 發表

Terry 兄,後日十月九日才正式可以網上報名,無咁快截止的。

亮哥....我考慮中........知唔知截止?