香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有冇去過葵涌廣場買過跑鞋呢

升級   2.63%

該用戶從未簽到

我想問問大家,葵涌廣場2樓有間運動裝備既鋪頭,成日話執笠但係十年都未執到個間d跑鞋得唔得架,
因我我前幾日去睇過,佢d米記都好平,平均330一對我(唔知咩款呀),其實呢間鋪賣既野得唔得
我驚買到假野,因我未買過跑鞋,唔識分真假
唔該晒
+1 0
上一篇︰6.19 網友約跑 : 大步西遊 之 <夜闖異域 2>下一篇︰Marathon in Australia

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanwonglf 於 2009-6-14 20:16 發表
我想問問大家,葵涌廣場2樓有間運動裝備既鋪頭,成日話執笠但係十年都未執到個間d跑鞋得唔得架,
因我我前幾日去睇過,佢d米記都好平,平均330一對我(唔知咩款呀),其實呢間鋪賣既野得唔得
我驚買到假野,因我未買 ...

真真假假....

有好多更好選擇....

升級   2.63%

該用戶從未簽到

師兄有冇好介紹,因我都幾急要,我29號入came啦,所以想快d買到
同埋我入到去成日都要跑,應該買邊隻呢,厚底定薄底好呢,
唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanwonglf 於 2009-6-14 22:46 發表
師兄有冇好介紹,因我都幾急要,我29號入came啦,所以想快d買到
同埋我入到去成日都要跑,應該買邊隻呢,厚底定薄底好呢,
唔該晒

你問個間舖..我就答到你:有好多其他選擇..

至於你適合著什麼...我諗要其他C兄姐答你啦...
但你最好給點資料...例如:體重、高度....距離:長、中、短....跑街定跑場....

升級   2.63%

該用戶從未簽到

我176cm 高,65kg
我係要入消防到訓練,我都唔知佢一日會跑幾多,
我淨係知道出班要係21分內跑4800米,
另外我雙腳因為玩深蹲,膝頭哥有舊患
所以我想買對可以減輕我既不適既跑鞋
唔該晒

升級   34.74%

該用戶從未簽到

無記錯呢間0的款都係low end較多.
不過我覺得無乜所謂, 著上腳舒服已經ok. 300左右一對的話俾你跑蝕0左個底又對300蚊都唔覺肉痛.

升級   2.63%

該用戶從未簽到

最緊要唔係假既就得啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanwonglf 於 15/6/2009 00:58 發表
唔該晒

ching,你問吓火仔師兄啦,佢知道多啲嘢。

升級   14.74%

該用戶從未簽到

... 唔駛咁緊張..紀律部隊...講紀律大家要睇齊,好多部門都派跑鞋..警隊咪全線都派nb

升級   68.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanwonglf 於 2009-6-15 00:58 發表
唔該晒

準消防員哥哥仔,我建議你買對好些少既入去著.
不過只限上體育堂跑步而已~~HAHA
白飯魚建議你買多對更換,仲要加個靚鞋墊,你經過一個月後一定知道架啦.
4800M 真係熱身都未夠.....
21分內係基本既而已~~

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2009-6-15 20:21 發表

白飯魚建議你買多對更換,仲要加個靚鞋墊,你經過一個月後一定知道架啦.

占兄說得冇錯啊, 呢d錢不省得, 小弟力薦米記 spacer rs4 .

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5277&extra=page%3D1

升級   2.63%

該用戶從未簽到

唔該晒各位師兄姐既幫忙

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 bryant0722 於 2009-6-15 19:30 發表
... 唔駛咁緊張..紀律部隊...講紀律大家要睇齊,好多部門都派跑鞋..警隊咪全線都派nb

消防都係派nb,不過我覺得nb唔係咁好著,想帶對私伙既上pt堂著

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2009-6-15 20:21 發表

我已經買左鞋墊啦,coma矽膠彈力鞋墊,$149抵到爛

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-6-15 19:15 發表

ching,你問吓火仔師兄啦,佢知道多啲嘢。

唔該晒師兄既提供

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-6-15 20:27 發表

占兄說得冇錯啊, 呢d錢不省得, 小弟力薦米記 spacer rs4 .

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5277&extra=page%3D1

等我去睇下先,如果唔過450就殺左佢啦

升級   7%

該用戶從未簽到

操班著既買對spacer...WAVE IDTEN...aero都得...最緊要輕身d ! 同ma買白色為主的 !
係入面跑PFA先4800M....平時都唔會長得去邊 ! 所以個人認為唔需要太強保護性
入到去你就會發覺個個都想要對輕D既鞋KA喇
另外阿公派果對NB...而家好似係平時做功夫先著
白鞋就一定係上PT堂 (操手力)時著...你而家應該買多兩對綠底白鞋啦
因為入體育館要著綠...但阿公又派黑底的 !!
仲有買多兩支白鞋水...呢樣真係要AR...唔係到時你有錢都幫你唔到

升級   68.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanwonglf 於 2009-6-15 23:38 發表

消防都係派nb,不過我覺得nb唔係咁好著,想帶對私伙既上pt堂著

師兄~~唔好咁天真!! 入班唔知有冇即時派NB跑步鞋比你,(如果有既話你們真係好幸福了)況且呢對鞋根本唔可以跑,打排球受傷既機會都好高.....
我建議你買對spacer都夠了,$720有8折.....都已經夠你用呢半年.
第一個星期你將來有一次PFA(體能測試).盡量做到合格達到1A級已經夠了.無謂16-17分鐘去完成4800M. 20分多D夠了.
因為你要呢6個月內要慢慢進步,你一退步就要進行加操了.
綠底白飯魚建議你買多2對啦,為免因少少污濁而無啦啦比阿SIR罰幾百下啦....

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2009-6-16 23:31 發表

師兄~~唔好咁天真!! 入班唔知有冇即時派NB跑步鞋比你,(如果有既話你們真係好幸福了)況且呢對鞋根本唔可以跑,打排球受傷既機會都好高.....
我建議你買對spacer都夠了,$720有8折.....都已經夠你用呢半年.
第一個 ...
]\

買定白鞋水...因為真係唔係咁易搵ka

升級   2.63%

該用戶從未簽到

明白晒,多謝兩位師兄提醒,
我仲念住唔買白鞋水,太多兩對入去算數
我見到有對spacer5百幾jar
唔知美津龍個幾款野有咩分別,
咩spacer,in der,唔識分,唔知邊隻好
念住都係呢個牌子架啦,就係唔識簡