香港長跑網  - 長跑長友

北京ITU,北京奧運場地,有獎金

升級   84.4%

該用戶從未簽到

係咪好吸引的比賽呢,想參加就睇下呢度
日期: 7月25-26號
地點:北京奧運場地(昌平區)

自己報名又得,想有人幫你安排又得,仲有參前特訓配合tim!
http://www.titantriathlon.com/

評分

查看全部評分

升級   0%

該用戶從未簽到

日期太早勒,小弟操練仲未準備好,唔係既話都可以考慮下

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-6-16 17:02 發表

http://www.titantriathlon.com/

ginny 番來了,去了那裏玩呀,上星期五入了沙田跑又緣樫一面

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-16 18:35 發表
日期太早勒,小弟操練仲未準備好,唔係既話都可以考慮下

都唔洗操到好fit,因為有體驗距離, 游250M, 踩8KM, 跑2KM, 唔係好長, 當去玩下個場都幾好o架, 出年唔知仲有無

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-6-16 19:40 發表

ginny 番來了,去了那裏玩呀,上星期五入了沙田跑又緣樫一面

今個星期五唻唔唻呀?

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-6-16 23:30 發表

今個星期五唻唔唻呀?

應該會來,馬王兄你會不會來.仲有我會上網訂件,你地有無野買
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13397

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-6-16 17:02 發表

我都好想去,順便幫我香港和北京朋友打打氣,但我剛放完大假,下月好難再放,

升級   98.8%

該用戶從未簽到

ching/ctse, 你地會唔會參加?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-6-16 23:46 發表

我都好想去,順便幫我香港和北京朋友打打氣,但我剛放完大假,下月好難再放,

如果只係比賽, 請兩日假就得啦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-6-17 02:08 發表

我梗係去啦, 我仲會係o果度特訓完先比賽 tim

你去唔去呀?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-6-16 23:30 發表

都唔洗操到好fit,因為有體驗距離, 游250M, 踩8KM, 跑2KM, 唔係好長, 當去玩下個場都幾好o架, 出年唔知仲有無

我對呢個距離有興趣,諗諗先!

升級   42.11%

該用戶從未簽到

2009年北京国际铁人三项洲际杯赛
暨全国铁人三项冠军杯系列赛
竞赛规程(业余组)

一、比赛时间和地点
7月25日至26日,北京市昌平区

二、主办单位
国家体育总局自行车击剑运动管理中心
中国铁人三项运动协会
北京市体育局
北京市昌平区人民政府

三、承办单位
北京市昌平区体育局

四、参赛对象
境内外业余铁人三项运动协会、铁人三项俱乐部及业余爱好者。

五、竞赛距离及分组

(一)竞赛距离

1.铁人三项
    总距离    游泳    自行车    跑步
标准距离(全程)    51.5公里    1.5公里    40公里    10公里
短距离(半程)    25.75公里    0.75公里    20公里    5公里
体验距离    10.25公里    250米    8公里    2公里

2.骑跑两项
总距离    跑步    自行车    跑步
26公里    5公里    16公里    5公里

3.水陆两项
总距离    游泳    跑步
10.75公里    750米    10公里
注:详细比赛场地和路线信息将在中国铁人三项运动协会官方网站上公布。

(二)比赛组别
组别名称    年龄条件
男子全程20-29岁组    20至29岁
男子全程30-39岁组    30至39岁
男子全程40-49岁组    40至49岁
男子全程50-59岁组    50至59岁
男子全程60岁以上组    60至70岁
女子全程组    20至70岁
男子半程19岁以下组    14至19岁
男子半程20-39岁组    20至39岁
男子半程40岁以上组    40至70岁
女子半程19岁以下组    14至19岁
女子半程20岁以上组    20至70岁
大学生男子半程组    有效学生证
大学生女子半程组    有效学生证
男子青少年体验组    8至17岁
男子成年体验组    18至70岁
女子体验组    8至70岁
男子骑跑两项组    14至70岁
女子骑跑两项组    14至70岁
男子水陆两项组    14至70岁
女子水陆两项组    14至70岁
注:上述所有年龄以运动员参加比赛当年12月31日时的年龄为准。部分常年从事铁人三项运动、身体条件较好的运动员经中国铁人三项运动协会特别批准可适当放宽年龄限制。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 chung1562002 於 2009-6-17 11:33 發表
竞赛规程(业余组)

一、比赛时 ...

D相好正,thanks for share

升級   0%

該用戶從未簽到

奧運場地真係好靚,有d心旭旭,問問女友有無假先...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-6-17 08:49 發表

我對呢個距離有興趣,諗諗先!" />" />

CF兄應該要玩全奧喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-6-16 23:41 發表

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13397

星期五OK喎,還掂未黎過,不過可能係last一次機會,因為下星期26號開始我會上工聯會的煮

升級   0%

該用戶從未簽到

bmc兄打算訂乜野件?我而家未有idea要用d乜野件,我再要d時間research一下先

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-6-17 02:08 發表

我會去!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

BMC你真係專買毒品
打算幾時出手? 等我又睇下有咩買先!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 chung1562002 於 2009-6-17 11:33 發表
竞赛规程(业余组)

一、比赛时 ...

多謝照片,睇完更加想去