香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 非比
打印 上一主題 下一主題

新手報道

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 pptang 於 2009-6-22 15:26 發表
    明白了, 謝謝!

哇~~你咁早跑, 我多數收工先去跑, 所以只可以跑夜晚.

我最近跑多左反而發福了不少 , 因為我跑完返到屋企沖埋涼成11點先食晚飯, 唔食又驚胃痛, 而家愈跑愈肥...

下午茶食水果/麵飽/麥片......晚上跑完成水果/蔬菜/湯, 咪唔怕肥囉!

升級   0%

難過

原帖由 pptang 於 2009-6-22 12:15 發表
    冇睇醫左呀, 而家休息左一個week, 都好返好多.
    我諗可能係我跑姿唔好, 我讀書時跑開400m, 慣左腳尖落地, 另我可能重心去左右腳, 所以只係右腳痛, 而家會由改善跑姿開始, 希望可以同各位ching & ctse一齊長跑長友!: ...

I see. 改善跑姿....希望可以防止腳傷.
    我跑齡很短, 只跑過半馬, 近月改善跑姿, 感覺跑得輕鬆同快了.

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

自從注意左跑姿後, 我都覺得跑得松鬆左同快左

有時係運動場觀看別人的跑姿, 都得益唔少!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 20&21# 的帖子

因為我睇書話準備跑全馬, 要吸收到些澱粉質, 先有力氣可以跑完全程, 所以諗住幫自己儲定多些澱粉質 , 而家跑左大約個半月, 發覺唔對路, 體重直線上升, 睇黎真係要注意下夜晚個餐

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

歡迎 pptang ctse 加入香港長跑網

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-22 17:58 發表
    因為我睇書話準備跑全馬, 要吸收到些澱粉質, 先有力氣可以跑完全程, 所以諗住幫自己儲定多些澱粉質 , 而家跑左大約個半月, 發覺唔對路, 體重直線上升, 睇黎真係要注意下夜晚個餐

ctse很認真喎, 這麼早便儲澱粉質?? 但夏天太熱了, 不宜跑太長線, 因此遲些才儲吧!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 pptang 於 2009-6-21 19:39 發表
    我跑斧山...最近膝頭哥痛 , 休息左一個星期...下個星期可以跑返啦!好期待再跑步, 冇得跑成個人都好唔自在咁

又一人染上毒癮............xdd

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

明白, 咁我遲d先再儲.

今晚去左斧山跑左8個圈已經頂唔順...好熱, 熱到企係度都流晒汗!
    走時諗住跑返屋企, 我平時係跑鑽石山個方向, 段路都幾平, 今晚選左向富山方向跑, 條路都幾斜 , 最後行下跑下先捱到返屋企, 熱死...返到黎飲左一大碗湯加埋湯渣已經唔使食晚飯

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-20 16:53 發表
    大家好!
    小女仔係新手, 跑過10km, 半馬, 目標係全馬!

又一個勁女加入 !! 我是食左十香軟骨散的ROVER媽, 歡迎你!

升級   23.75%

無聊

歡迎.

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-6-23 11:28 發表
    歡迎.

乘義, 我都係新人黎架.
    有時間過黎斧山區吹下:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3982&extra=page%3D1&page=133

升級   37.89%

該用戶從未簽到

歡迎ctse..多多指教

升級   68.42%

該用戶從未簽到

歡迎 pptang c-tse 加入長跑網!

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

pptang c tse

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

c tse 全馬 add oil ar

長跑長友