香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lvrunner
打印 上一主題 下一主題

2010 Tokyo Marathon 東京馬拉松

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

Anyone got a chance in the lottery to join the race???

升級   55.26%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

我收到信抽到,今年又可以去跑

升級   21.4%

該用戶從未簽到

我都收到email話抽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我都收到呀, 原來外國人真係咁易抽~
    不如問下有冇人抽唔到仲好啦~

升級   21.4%

該用戶從未簽到

去年我真的抽唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

妳係我第一個知抽唔到既人.....

報名費好貴呀, 加埋機票住宿 .....諗起頭痛添.....真係要諗下去唔去好~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I'm in too.  To those that are planning to go, please book your hotel stay as soon as possible before they jack up the price twofold especially in the Shinjuku area.  Good luck everybody.  It is going to be a cold one, hopefully no snow.

升級   5%

該用戶從未簽到

想請教住新宿/上野是否都方便? 有無酒店推介? 謝謝

升級   42.11%

開心
  • 簽到天數: 6 天

我收到email話抽到,
    不過今次可能要單拖去,
    所以現在考慮緊去唔去好。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 pat 於 2009-10-15 04:51 發表
    想請教住新宿/上野是否都方便? 有無酒店推介? 謝謝

Hi ~ 上野 isn't as convenient as 新宿.  Most subway lines take approximate 20 minutes to travel between the two places and you have to transfer from one subway to another.  The one and only one line that doesn't require tranfer is the JR Yamanote Line (山手線) but it takes a good 25 minutes.  On the other hand, the hotels are cheaper in Ueno than Shinjuku but it all depends on how much do you want to spend for a night.  Hope this helps.

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 chui 於 2009-10-16 11:27 發表
    我收到email話抽到,
    不過今次可能要單拖去,
    所以現在考慮緊去唔去好。

我都可能一個人去,現在問緊有沒有人可以一齊去。不過我多數會去,很想見識一下外地的Marathon.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-10-16 13:23 發表

我都可能一個人去,現在問緊有沒有人可以一齊去。不過我多數會去,很想見識一下外地的Marathon.

蝦肥兄:
    我都想去見識下, 但係今年渣打新路線, 之前又已經會跑厦門所以今次都係決定唔去啦~
    泰基都有ching會去, 下星期二問下佢有冇興趣搵人一齊去~

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

Thank you 圍圍

升級   6.33%

該用戶從未簽到

撞正渣打馬拉松.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

2009 Tokyo Marathon Movie (Race highlight)!  I am glad that I am doing it again!  

http://www.tokyo42195.org/movie2010/movie.html

升級   2.63%

該用戶從未簽到

去! 錢已俾

第一次去外國跑馬拉松
    唔知撞唔撞到村上春樹呢

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 n2kit 於 2009-11-6 10:52 發表 去! 錢已俾第一次去外國跑馬拉松唔知撞唔撞到村上春樹呢

Good luck n2kit hing ~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Time flies!!  Two more months left !!  

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-12-28 01:17 發表 Time flies!!  Two more months left !!    

小弟第二次參加,前一次係2008。
    希望今年唔好咁凍啦,上次係零度開跑,羅命!

唔知有無機會係起步點見下大家,不過人頭擁擁幾難下。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-1-29 22:47 發表

小弟第二次參加,前一次係2008。
    希望今年唔好咁凍啦,上次係零度開跑,羅命!

唔知有無機會係起步點見下大家,不過人頭擁擁幾難下。

Hi checkie hing ~

小弟舊年著件sleeveless t shirt 跑, 又落雨, 過終點時凍到飛起. 今年一定凍過舊年.  小弟今年打算企响大後方拉筋, 即新宿中央公園旁.