香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-11 22:13 發表
我番黎啦! 今日可說風雨不改,3號風球高懸照操,在第一段跑的時候,有幾段路被大風吹到跑唔郁咁滯,今次只帶500ml水,超輕鬆,到達西灣立即扯一大樽水特,再飲一大支清水(飲剩入樽帶走),跟住仲食左一枝甜筒獎勵下自 ...

亮哥,
小弟上次其實去到西灣村已經好肚餓,本來都想食豆腐花,不過驚佢唔乾淨冇食...後來食左個壞人包頂肚.屈老大都好勇下..好為食下喎~~
4小時行完...真係好快下喎...上次我地好似都要420.

升級   0%

該用戶從未簽到

日期 : 2009年7月18日 (星期六)
集合時間/地點 : 1200 / 西貢碼頭
路線 : 麥徑3-4
距離 : 約23km
預計完成時間 : 6hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

人工智能報名處:

1. Kenneth
2. Patrick
3. 亞平
4. Alex
5. Allanccl
6. Kopo1128
建議集合時間可否改遲d.....1430時就埋John,佢1300時放工趕入黎西貢,不過如果令到大家都太遲起步就請大家諗下辦法,佢好想操3、4段。
另外如果想將衣物存放斧山運動場locker以備行完沖涼既話,可以早d在彩虹站行過去將衣物存放斧山運動場locker,然後一齊行去搭van仔入西貢。

升級   0%

該用戶從未簽到

Patrick兄隻腳冇事丫嘛? 718仲行到嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-11 22:30 發表

亮哥,
小弟上次其實去到西灣村已經好肚餓,本來都想食豆腐花,不過驚佢唔乾淨冇食...後來食左個壞人包頂肚.屈老大都好勇下..好為食下喎~~

d荳花6蚊碗,仲平過市區,屈老大食過後體力即刻回復,全靠果d糖漿,佢話好過食PowerGel,下次有機會一定試下先得!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

小弟今日操山經歷左一次掛靴驚魂, 要提早撤退,
令亮兄和Ken兄擔心一場, 真不好意思!
以後操山小弟一定會加倍小心的!
明日可能要休息一天, 觀察觀察!

別外要比5個贊給亮兄! 贊! ! ! ! !
今日亮兄勁力非凡, 越跑越有, 完全唔比機會Ken兄和小弟追近, 勁!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-11 22:31 發表
Patrick兄隻腳冇事丫嘛? 718仲行到嗎?

佢踢到舊石,以為爆缸,所以驚濕水,立即撤退,點知佢上到大風坳後覺得無事,jog番北潭涌搭巴士,我地番到西貢,佢也剛剛落車,沖涼後檢查過無事。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-11 22:37 發表

別外要比5個贊給亮兄! 贊! 贊! 贊! 贊! 贊!
今日亮兄勁力非 ...

五個贊應該給你才真,腳痛都追得咁貼!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-11 22:13 發表
我番黎啦! 今日可說風雨不改,3號風球高懸照操,在第一段跑的時候,有幾段路被大風吹到跑唔郁咁滯,今次只帶500ml水,超輕鬆,到達西灣立即扯一大樽水特,再飲一大支清水(飲剩入樽帶走),跟住仲食左一枝甜筒獎勵下自 ...

good,三位都好勁~~

Patrick 兄保重,抖兩日睇下有無問題啦,你都好fit,應該無問題既~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-11 22:39 發表

五個贊應該給你才真,腳痛都追得咁貼!

亮兄今次跑得咁快,一定沒有上次咁樣負重磅?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-11 22:30 發表

亮哥,

下次你再操這段山,咪試下學屈老大咁食豆花補充energy~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-11 22:37 發表

別外要比5個贊給亮兄! 贊! 贊! 贊! 贊! 贊!
今日亮兄勁力非 ...

恭喜哂3位在3號風球下能平安操山歸來...

Patrick兄冇乜大礙,咁就最好,下次小心d啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-11 22:55 發表

亮兄今次跑得咁快,一定沒有上次咁樣負重磅?

今次學精左少少啦,放晒d野響鄧記,都唔知幾輕鬆。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-11 23:01 發表

下次你再操這段山,咪試下學屈老大咁食豆花補充energy~~

肯定啦,仲要狂飲糖漿添!(唔洗帶PowerGel)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 22:52 發表

good,三位都好勁~~

Patrick 兄保重,抖兩日睇下有無問題啦,你都好fit,應該無問題既~~

多謝讚賞,我全程依足上斜行,落斜同平路就慢jog,感覺比上次好多了,加上輕裝,唔洗揹咁重。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-11 23:11 發表

多謝讚賞,我全程依足上斜行,落斜同平路就慢jog,感覺比上次好多了,加上輕裝,唔洗揹咁重。

恭喜allan兄kenneth兄順利完成今次操山,仲有Patrick兄對腳冇事先係最緊要,大家以後繼續努力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-11 23:14 發表

恭喜allan兄kenneth兄順利完成今次操山,仲有Patrick兄對腳冇事先係最緊要,大家以後繼續努力。

恭喜你地今日操山好快吶! 4:06,勁!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

多謝各位有心!
隻腳暫時冇表面傷痕, 如果明天冇事, 星期一復操!

其實在落西灣山初期的時候, 唔知點解隻腳打側落地,
腳趾公踢到舊石, 當時感覺好似腳趾移位, 劇痛難當,
澗泥水時泥水沁入隻鞋, 有la la地的感覺,
心想可能要掛靴啦.

係唔想影響佢地的練習,
在西灣士多, 小弟憑三寸不爛之舌, 才說服到佢地比我自已撤退.

講講獨自撤退之後既事, 起初因唔知腳傷嚴重性,
只好慢慢走, 用左半個鐘頭才行到西灣亭.
跟著立即檢查腳傷 (之前唔敢除鞋因為驚著唔番),
見到腳趾公晶瑩通透, 冇血跡, 心已定了一半,
但仍然好痛.

見到有好多人等的士, 因不好意思同人地一家大細爭,
又想試試隻腳, 加上亮兄和Ken兄正努力操山,
小弟都不可偷懶太多, 決定慢跑回北潭涌.

慢跑之間疼痛減輕, 試行加速,
最後都係用左半個鐘頭跑回北潭涌.
轉乘巴士, 去到西貢竟然同亮兄和Ken兄一齊落車 (前後巴士)!

之後當然洗澡和食飯啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-11 23:21 發表
多謝各位有心!
隻腳暫時冇表面傷痕, 如果明天冇事, 星期一復操!

其實在落西灣山初期的時候, 唔知點解隻腳打側落地,
腳趾公踢到舊石, 當時感覺好似腳趾移位, 劇痛難當,
澗泥水時泥水沁入隻鞋, 有la la地的感覺, ...

你條友,傷仲跑西灣路番北潭涌?

有時撞傷係好痛但痛完無事,不過都有可能傷到骨架,跑熱左無咁痛唔代表無事,觀察一兩日先啦,上黎報告傷勢呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-11 23:04 發表

今次學精左少少啦,放晒d野響鄧記,都唔知幾輕鬆。

見到你上次背包既重量,我都有D暈~~
反而718我可能會帶好少野...可能唔駛寄放行李...

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:29 發表

你條友,傷仲跑西灣路番北潭涌?" />" />

有時撞傷係好痛但痛完無事,不過都有可能傷到骨架,跑熱左無咁痛唔代表無事,觀察一兩日先啦,上黎報告傷勢呀~~

Yes Sir!