香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 711MF

由 tslney 師兄提供..(速度訓練法)...值得推介

升級   0%

該用戶從未簽到

會唔會有啲動作好易傷腳嫁?
tslney 如果肯出嚟指導吓就最好啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

應該係打左香港字,後面就會無左...

好彩o者,talney 師兄唔知點解係啦啦多左咁多fans,如果而家浦頭我驚佢俾人溶左~~

希望talney 兄多d 上黎同大家交流啦~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-25 15:47 發表

應該係打左香港字,後面就會無左...

好彩o者,talney 師兄唔知點解係啦啦多左咁多fans,如果而家浦頭我驚佢俾人溶左~~" />" />hiuijhkj

希望talney 兄多d 上黎同大家交流啦~~" />" />hk

一下子多佐咁多人想見佢, 想嚇親人咩
    tslney ching 多d上黎同大家網上交流呀!!!!

升級   59.8%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

其實有部份動作曾見過足球員訓練時用過,原來用來訓練跑步都arm使

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LMF 於 2009-6-25 16:00 發表
    其實有部份動作曾見過足球員訓練時用過,原來用來訓練跑步都arm使

係tsl 師兄提供就當係佢創架啦,入晒佢數~~

講番正經,小弟之前雖然跑左幾年山,對跑步都仲係一張白紙,係近年同其他師兄師姐交流至開始接觸基本功,而家都發覺其實好多基本體能,身體協調既練習好多運動都係大同小異,有部份動作甚至係足球員比賽前熱身既動作添,係因為小弟唔識野所以初時練好似好新奇咁...

升級   100%

奮鬥

原帖由 駿駿駿 於 2009-6-25 14:39 發表
    段片的內容真係好好,
    不過齋睇片的話,無咁傳神
    師兄貼得出黎,即係你對呢套動作,有一定的認識,
    知道這系列的動作有可功用
    但若果師兄出黎真人分享下,我地會有更深的睇會,
    加上長跑網各區都有約跑動作.... ...

tslney ching 只不過post 條片俾大家作為參考

駿駿駿ching, 你在將軍澳, 以邪神ching與你最為近,
    不如你下次見到邪神ching, 順便可以問下佢, 請佢示範一下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-6-25 16:34 發表

tslney ching 只不過post 條片俾大家作為參考

駿駿駿ching, 你在將軍澳, 以邪神ching與你最為近,
    不如你下次見到邪神ching, 順便可以問下佢, 請佢示範一下  

小弟都想俾邪神師兄指點下,周圍見識下丫馬,可惜小弟住大西北,下下要出去學邊有咁多時間,我只係一個業餘慢腳hae 跑手咋...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-6-25 16:34 發表

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-25 16:58 發表

小弟都想俾邪神師兄指點下,周圍見識下丫馬,可惜小弟住大西北,下下要出去學邊有咁多時間,我只係一個業餘慢腳hae 跑手咋...

我有時間分享的話...

就唔洗停分享會啦....

加上呢個世界咁大.....

只要有心學,邊度都有值得學習的地方...

我都覺得tslney ching若果能分享下佢的心得...

對任何一方都有好處....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

自從邪神ching沒有分享會之後, 只練下神腿,hea跑下,

如果有ching 好似邪神ching 敢"懇"出來分享下, 當然求之不得la,

我住邊都唔關事,有野學的話有分遠近咩??
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

奮鬥

原帖由 駿駿駿 於 2009-6-25 17:12 發表

自從邪神ching沒有分享會之後, 只練下神腿,hea跑下,

如果有ching 好似邪神ching 敢"懇"出來分享下, 當然求之不得la,

我住邊都唔關事,有野學的話有分遠近咩??

ching, 你誤會我意思喇,
    當然, 遠近唔會妨礙學習既熱誠
    我唸住邪神ching同你比較近, 一個唔覺意在逍遙跑(其他約跑),
    見到邪神ching探班, 可以一問既意思罷了

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 邪神 於 2009-6-25 17:05 發表

我有時間分享的話...

就唔洗停分享會啦....

加上呢個世界咁大.....

只要有心學,邊度都有值得學習的地方...

我都覺得tslney ching若果能分享下佢的心得...

對任何一方都有好處....

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:05 發表
    花子阿dee,機會都好難啦!邪神分享會都暫停左lu.....
    因邪神開始忙啦

好同意邪神師兄所講,小弟呢大半年真係晌港九新界離島既師兄師姐身上學左好多野,令到自己更加享受到長跑既樂趣~~
    Gary 兄,小弟都知邪神分享會暫停左...係有d 可惜呀,希望邪神師兄晌forum 度都可以繼續同大家分享啦~~
    大家晌度遇見都係一種緣份,希望呢種咁好既分享氣氛可以一路維持落去,大家開開心心長跑長有~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:23 發表
    花子阿dee,6.28有無報迪迪尼歡樂跑?

沒呀...考慮當中已經full 左...

Gary 兄有玩? 又緣慳一面啦...

Gary 兄仲報左咩比賽??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-6-25 17:19 發表

ching, 你誤會我意思喇,
    當然, 遠近唔會妨礙學習既熱誠
    我唸住邪神ching同你比較近, 一個唔覺意在逍遙跑(其他約跑),
    見到邪神ching探班, 可以一問既意思罷了  

問就一定問la, 乜都唔識~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:27 發表
    暫時仲有8月中興咋,無啦!

中興杯當日我想玩香港仔~~
    唔知七月有係大型約跑呢~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-6-25 17:14 發表

來日方長,我相信只要邪神得閒,
    邪神分享會一定會繼續...

咁當然啦....

我都在分享會認識了好多人...

包括7兄你.....

亦擴闊了自已的眼光....

將來的事,無限個可能...