香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: stupidstudent94

你地點拎水嫁??

升級   0%

該用戶從未簽到

有時我會拎樽水,左右手輪流拎,就算10k又好20k都好,有需要時我就會拎~
不過我跑步都好少飲水

升級   38.95%

該用戶從未簽到

手渣水樽or用腰bag.
跑半粒鐘以上就會帶水飲..我係屬於超多汗...唔帶水會

升級   6.84%

該用戶從未簽到

如果帶水呢,我建議帶屈臣280ml好細嘅膠水樽$2元下,手感非常好揸,一手一支都好平均好好跑,因試過代跑友帶水帶多支[當負磅跑啦" />" />]。B字多 D 水,維記又大 D ,手感又差 D 。試下啱自己SEZA。
另通常一粒鐘以下都唔帶水,預定路線有商店就帶八達通OR$20元。

升級   28%

該用戶從未簽到

我用水樽腰包

升級   99.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

回復 19# 的帖子

Nike Hydration Belt.jpg 在旺角某店(忘記了名字)見到ching提到的.  現附上相片給大家考慮.  Nike綱站的reviews都幾好.

http://store.nike.com/index.jsp?country=US&lang_locale=en_US&l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-160509/pgid-245610#l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-160509/pgid-245610

升級   80.67%

該用戶從未簽到

啱啱買咗個美記嘅腰袋, 跑超過一個鐘至帶.

升級   90%

該用戶從未簽到

用手揸住。

升級   16.67%

該用戶從未簽到

呢個好似幾正
    一開始諗住買呢個,
    不過唔見有賣,最後我買左另一款Nike既水樽腰包
    水樽裝滿水時,感覺好似好墜
    呢款分散四小支水,重量應該平均分佈,無單支大水樽咁墜

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 arnold 於 2009-7-20 13:34 發表
    9062在旺角某店(忘記了名字)見到ching提到的.  現附上相片給大家考慮.  Nike綱站的reviews都幾好.

http://store.nike.com/index.jsp?country=US&lang_locale=en_US&l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-160509/pgid- ...

我的review也很好:) 我通常只帶兩到三瓶水,加手電,和Gel. 跑時,一點都沒有被影響。
    以前的Sacouny 就不大舒復了。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-20 18:29 發表

呢個好似幾正
    一開始諗住買呢個,
    不過唔見有賣,最後我買左另一款Nike既水樽腰包
    水樽裝滿水時,感覺好似好墜
    呢款分散四小支水,重量應該平均分佈,無單支大水樽咁墜

不錯,我以前的Sacouny就是一個大水樽,跑得很不舒復,所以再買

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

腰袋..........

升級   73.33%

該用戶從未簽到

我卒之買左水樽腰包

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 arnold 於 2009-7-20 13:34 發表
    9062在旺角某店(忘記了名字)見到ching提到的.  現附上相片給大家考慮.  Nike綱站的reviews都幾好.

http://store.nike.com/index.jsp?country=US&lang_locale=en_US&l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-160509/pgid- ...

會唔會覺得好重跑時

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-8-23 01:52 發表

會唔會覺得好重跑時

我用了新的4瓶腰帶,不覺得重

升級   94.33%

該用戶從未簽到

用手攞水樽,最大弊處是飲咗一半時,啲水跑時"浪"下"浪",好麻煩,帶腰包水樽就無呢啲情況,將腰帶駁緊啲條腰就唔會覺得重同"浪"。

升級   80.67%

該用戶從未簽到

買咗個美記但一大樽水跑起黎好墜, 最後變用手攞住左手交右手做埋手部運動都唔錯呀.
    但以後都唔用美記個袋, 唔太舒服.