香港長跑網  - 長跑長友

樓主: B
打印 上一主題 下一主題

從腳軟軟恤髮

升級   0%

該用戶從未簽到

好似有句野易明少少的...叫咩咩場得意...又咩咩場失意...好似又好岩喎..
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

係咪冇網衫戰鬥力下降咗

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 B 於 2010-1-12 15:11 發表
今次到右腳傷呀, 唉~

一起步無耐就比人踢中隻右腳, 起初有少少痛, 但跑順0左無事就無理佢~
直到上霸慢慢痛翻, 仲越跑越辛苦~ 於是去到霸尾宣告投降, 慢慢行翻終點算數~
跑完問醫護人員借0左支藥膏黎查 (thank y ...

邊個踢B哥咁pk...
祝B哥雙腳早日康復再開恆磨打,保重~

升級   68.6%

該用戶從未簽到

祝開開心心,PB 回來!大家加油!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

b哥~~~見親你都話傷......但係又成日見到你比賽~~真奇怪
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-2-27 23:12 發表
    b哥~~~見親你都話傷......但係又成日見到你比賽~~真奇怪

好多比賽都係之前報落0架嘛~
    雖然傷, 但報0左又心思思想跑, 於是咪次次都好似今次渣打咁, 札住上陣囉~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-2-27 10:01 發表
    祝開開心心,PB 回來!大家加油!

thank you 你呀鬼影~

升級   5.2%

該用戶從未簽到

B哥......全馬後腳仔有無重大投訴??
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

幾經艱苦, 終於跑完第一個全馬~ 時間麻麻地, 5hr29min, 證書都差 d 拎唔到~
    係全靠大家0係駱克道幫我打氣, 我先可以加少少速, 0係 5hr30min 前翻到終點咋!!

其實我跑到廿幾 k 度隻右腳小腿 (因為要就住隻左腳黎跑) 已經有少少抽抽地筋, 於是每一個醫療站我都拎松節油黎卒~ (我估我係用得最多松節油0既跑手黎0架~ )
    不過 d 松節油都幫唔到乜0野手, 我跑跑0下連大腿, 腳板, 甚至左腳都抽, 涯到 30k 終於要坐低0係醫療站慢慢卒腳 (特別係腳板底, 因為跑緊時係卒唔到腳板0架嘛~ )
    休息0左陣重上征途, 開頭都好0左 d 0架~ 不過入到西隧越來越唔惦, 終於去到西隧尾右腳小腿直情抽到無晒力, 成個人軟晒~ 好彩近路邊石膊咋, 可以用手符住石膊坐, 否則一定跌落地下~ .  更加好彩0既係, 有位工作人員見到我0既情況, 亦到走過黎幫我手, 仲行去醫療站搵醫護人員黎~ 否則我都唔知跑唔跑到落去~
    不過話分兩頭, 呢位工作人員亦都係魔鬼黎0架, 佢一去到我面前就問我跑唔跑落去... 當時我真係有一念想放棄, 因為實在太辛苦太痛了!!! 但當我再定一定神後, 即刻大大聲咁答 : "我死都跑埋落去, 唔上車0架!!"
    終於卒0左陣松節油加抖0左一抖之後, 我行0左約 50米 (全程係得呢段我係行, 雖然好多位我係跑得仲慢過行0既跑手... ) 又慢慢跑翻, 不過對腳已經越來越唔聽使... 跑到超過 10min 1k... 照計時間係趕唔切 5hr30min 前跑翻終點... 於是死頂之下再跑翻快 d~ 但都要 9min 1k... 不過都唔知趕唔趕得切 (因為個錶按錯掣, 無0左時間...)
    好彩去到駱克道時, 黎遠已經聽到長跑網友0既打氣聲, 我先可以死頂落去~ 再跑快少少~ 可以 5hr30 前翻到終點~
    真係好好好好好多謝大家呀!!
    不過當其時我對腳真係痛到死, 又好驚趕唔切翻終點, 所以比唔到乜0野回應比各啦啦隊成員, 真係唔好意思呀!!
    跑過終點之後, 我即刻軟晒咁坐0係地下度, 抖0左好耐先起到身, 去拎行李交晶片~ 跟住仲去0左醫療站按摩0左好耐先行得好翻 d...

總結黎講, 跑得真係勁辛苦勁痛, 時間又麻麻地.
    不過我都好開心我可以完成到, 與及在我辛苦及無助時, 聽到各位最動聽0既打氣聲, 真係一個字~ 正!!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 高佬 於 2010-3-1 10:57 發表
    B哥......全馬後腳仔有無重大投訴??

超勁投訴啦~ 本身扭親隻左腳再痛翻~ 一對腳亦都唔似屬於自己咁, tired 到死~
    不過今日都要翻工, 忙到死, 唉~
    所以今日我係拎住行山杖黎翻工0架~

高佬你又有冇事??

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

B哥, 唔緊要, 你有傷在身, 完成已經係好犀利
    要好好養傷

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

要好好養傷呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-3-1 11:51 發表
    要好好養傷呀

x2 ... 養好傷下年搏吓一千蚊啦...

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 B 於 2010-3-1 11:35 發表

超勁投訴啦~ 本身扭親隻左腳再痛翻~ 一對腳亦都唔似屬於自己咁, tired 到死~
    不過今日都要翻工, 忙到死, 唉~
    所以今日我係拎住行山杖黎翻工0架~

高佬你又有冇事??

我無樹.......因為跑半馬,賽後訓左一晚而家精神爽利

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

要好好養傷

X 2 - take good care ah!

Do a sub 3 in SCM 2011!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   16.67%

該用戶從未簽到

張cert真係攞得有血有汗!
    早日康復呀

升級   0%

該用戶從未簽到

B哥,
    好番一d未呀 ?渣打果日係洛克道見到你出現真係好開心
    未見你出現時,蘭西同高佬都話你傷未必會跑,但預感話我知你一定會出現,
    等呀等...結果真係見到你,實在太開心...(其實調轉我係你,我都選擇落場跑)
    時間唔重要嫁喇!最緊要喺過程中一關一關地克服,你已經一一做到了。
    快d好番一齊再操過啦