香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: tomde
打印 上一主題 下一主題

新人報到, 請大家多多指教 !!

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

pptang ching, 我會盡量休息多D, 及有空多拉根...希望快D好....
    想問下你開始正式練全馬未呀?

升級   65.55%

該用戶從未簽到

因為之前10km同半馬都冇咩練就咁去跑, 當然成績都唔好.
    而家開始練緊, 一個week跑3次, 黎緊應該會勤加操練跑多次半馬, 再用呢個時間定2011上全馬的目標時間.

我6月頭時有一晚跑完10km, 就搞到膝頭痛 , 抖左一排, 而家好返可以再跑返 .

最緊要listen your body! 大家一齊努力吧!

pptang ctse

升級   29%

開心

ai...原來好多人都有同樣既問題..膝頭痛....那就真係學你講:"最緊要listen your body"喇.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-7 09:55 發表

gary1027 ching, 我都想join 呀,但又驚自己跟唔到,拉慢左大家個進度...都唔知點好..   

Tom ching

唔駛怕ga,一齊跑啦~
    成班人跑可以互相鼓勵,無咁容易放棄ga~
    拉慢大家進度呢方面更加唔駛擔心啦,我到依家都仲未跟得上大家~
    不過佢地好好人,從來都無放棄過我,所以我都唔會放棄我自己
    Tom,一齊黎跑啦~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

歡迎 tomde ching

升級   29%

開心

得到大家既鼓勵,明晚我會參與及必定樂在其中!!
    剛剛跑完返黎,可能昨晚太夜訓既關係,今晚操練明顯狀態急跌,比預期跑少了3k離場.(7K only)
    希望明晚TKO操練可以好D唔想距離大隊太遠啦!!
    再次多謝各位的支持 (chairman,pptang,mill,火仔11,田中雅茂,Turalyon,twkun,foobar,wadee,gary1027,tea,cu83,allanccl,feifanchun)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-7 01:07 發表
    回來剛洗澡候, 第一時間報告.
    復操後去到第7K開始又痛返, 但心想希望可以放輕跑, 跑返鬆對痛緊既knee,結果到大約7.8K到又開始鬆返D,
    最終雖然係最後2k慢左,但都總算勉強完成.... 題外話,今晚竟然見到一隻螢火蟲與我 ...

tom 你是在將軍澳運動場外圍見到螢火蟲嗎 ? 因為我大半年前在那兒見過兩隻 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-8 00:25 發表
    得到大家既鼓勵,明晚我會參與及必定樂在其中!!
    剛剛跑完返黎,可能昨晚太夜訓既關係,今晚操練明顯狀態急跌,比預期跑少了3k離場.(7K only)
    希望明晚TKO操練可以好D唔想距離大隊太遠啦!!
    再次多謝各位的支持 (cha ...

我提議 ching 可以去「跑步 blog 日誌」開個日誌,寫寫平日跑步的事/趣事/樂事,那樣大家都可以認識你多一d,同埋大家可以分享下跑步野 ~~ 我地好多人都開左 blog 了 ~~

升級   29%

開心

chairman, 係呀,我係運動場外圍見到螢火蟲呀!!但得一隻咋!!
    你提意開blog都好喎!! 試下先!! 多謝ching 提點!!

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

歡迎 , 歡迎 , 加入長跑網  
    多多指教  ,  長跑長友  

升級   29%

開心

SimonFai ching, 多多指教!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-8 09:26 發表
    chairman, 係呀,我係運動場外圍見到螢火蟲呀!!...

因為那次之後都再見唔到螢火蟲,我仲以為已經絕晒種 ... 好彩 je ~~ 因為跑跑下見到螢火蟲在身邊飛過都很正的 ~~

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-8 09:26 發表
    chairman, 係呀,我係運動場外圍見到螢火蟲呀!!但得一隻咋!!
    你提意開blog都好喎!! 試下先!! 多謝ching 提點!!

我都喺個條路見過幾次螢火蟲。ching 今日逍遙跑唔見你嘅?

升級   29%

開心

WPHo ching, 唔好意思,因為我心思思,走左去試西貢路線(我開左個blog,你有時間可以比D意見我呀!)......錯過左你地既逍遙跑!!其實我好想黎,因為我都未跑過逍遙跑及呢條咁正既路線......
    其次星期六既早上係好難來到, 因為長短周返工及有時突然又要加班....(今日都係好采先有假放)  

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

tom c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友

升級   29%

開心

原帖由 龜速行 於 2009-7-20 18:30 發表
    welcome welcome

tom c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友

龜速行 ching,

你好,我以前都住過西環同西營盤超過25年!!
    都算係半個港島西人..