香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豆豆媽
打印 上一主題 下一主題

豆豆媽之瘦身日誌

升級   17.95%

該用戶從未簽到

SUESUE : 你慢慢等啦 呢日總會出現....可能係2019年.........
billy : 我果日早餐食左超巨大熱狗, 5:30pm又食左雞尾包同埋磨菇雞包 原來食多d真係可以跑多d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-9-21 13:06 發表
SUESUE : 你慢慢等啦 呢日總會出現....可能係2019年.........
billy : 我果日早餐食左超巨大熱狗, 5:30pm又食左雞尾包同埋磨菇雞包 原來食多d真係可以跑多d

跑前食d野係好架~因為好多人都會因為跑跑下肚餓而唔想跑~不過我好古怪~如果我跑到肚餓反而會重有動力~會覺得咁係會收到肚腩~真係練到野(自欺欺人中......)~哈哈~

不過記住跑前唔好飲茶啡~我乃過好多次野~而家做長課前一定唔敢飲~

升級   17.95%

該用戶從未簽到

青山公路汀九段 -8k

原來我有一 個月無跑步啦, 尋晚跑返都驚頂唔住, 諗住咁耐無跑跑6k就算, 點知唔覺唔覺又跑到汀九橋底, 今次仲跑多過上次幾百米tim 橋底4K位置拉筋3分鐘同飲水, 之後就回程啦, 時間應該快過上次2分鐘

不過事前熱身不足......無做到踢腿......因為覺得o係街咁做好肉酸 攪到而家寬關節都有少少痛

我而家都心大心細報唔報渣打10K, 但跑完我實影唔到相 .....我又好想影相喎, 點算好

瘦身紀錄 :
無起跌...一個月之內已食左3餐大閘蟹, 無重到已經偷笑

升級   0%

該用戶從未簽到

豆豆媽,跑完去影相夠哂時呀...
支持你渣打10k去馬呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   17.95%

該用戶從未簽到

我仲係十五十六 跑完再去影相.....第二日又返唔到工架啦

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

渣打十k, 半馬, 全馬一樣咁貴, 跑長化算.
    報第二個10k比賽, 渣打淨影相, 分開二日, 唔洗咁辛苦啦!

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦上路 - 6.6K

登錄/註冊後可看大圖

放工買左2個包上巴士食, 返到屋企飲左幾啖水, 餵完狗狗就換衫出發啦!
    先跑唔夠1K, 再做下拉筋(今次又唔記得踢腿....)之後飲啖水就起跑....今晚沿途都唔見有其他人跑, 但我平時明明見好多人跑呢條路架喎...跑到去好多山墳果段錦河路, MP3突然無左聲........ 本來想停低攪攪佢.....但我一方面又好驚, 都係唔好停啦......於是就繼續跑......之後既路無左歌聲陪伴住, 剩係得返我D唉唉聲, 腰樽水聲同埋我既腳步聲.........我感到千分無助....萬分孤寂.....
    本想跑到錦田公路4K位置先掉頭, 但無左音樂俾我既動力, 我雙腳又開始提唔起, 終於都係決定3KD位置掉頭...
    回程我唔敢經錦河路啦, 都係跑返錦上路返屋企算啦

跑後感:
    今次跑唔到8KD失望tim, 今日下午已報左渣打10K, 照而家呢個進度, 未必可以達到我既目標啦!

無聊事件2則:

1.我跑到差唔多掉頭既位置, 見到有架車, 遠睇係無人既, 但當我跑到距離約10, 就見到突然有2個人o係車前排彈起身.....當我望入車, 見佢地好入神咁扮睇地圖
    2. 由於尋日我染左髮, 今日我流既汗.....就有染髮劑既顏色.....我後頸同額頭.....都流住紅色既汗

瘦身紀錄:
    輕左2, 我開始發覺我跑唔跑同我既重量好似無咩關係......

升級   0%

該用戶從未簽到

我跑過咁多次經驗..山墳個段速度是最高嫁....跑下跑下就慣...
    渣打10K加油呀....跑完幫我影相...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

豆媽, 繼續努力, 唔使怕, 有成4個月先到, 你得既

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

報左名就一條心練習,加油!
    有4個月時間練,支持妳.

升級   17.95%

該用戶從未簽到

我既目標....係達到理想既磅數.....
    同埋快過上年最少15分鐘 因為上年我行都行左4-5k
    努力!!!!加油!!!!!
    跑完仲要同你影相

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-10-22 00:10 發表
    我跑過咁多次經驗..山墳個段速度是最高嫁....跑下跑下就慣...
    渣打10K加油呀....跑完幫我影相...

Parco爸,你唔岩啦,唔陪豆媽跑,自己去左走青公....我鄙視你!

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-10-23 22:05 發表

Parco爸,你唔岩啦,唔陪豆媽跑,自己去左走青公....我鄙視你!

亞平, 你都唔啱, 唔陪平嫂跑, 成日去咗走青公.....我非常鄙視你

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-23 22:05 發表

你地2個成日走青公, 唔通有靚女

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-10-23 22:31 發表

亞平, 你都唔啱, 唔陪平嫂跑, 成日去咗走青公.....我非常鄙視你

我有架...星期一鄧記跑街,我由頭到尾陪住平嫂架...然後星期三先有得同parco爸走青公架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-10-23 22:35 發表

你地2個成日走青公, 唔通有靚女" />" />

嘿嘿....你問我,我本可以講你聽..但又唔想parco爸第時冇好日子過...所以都係唔講啦..

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-10-23 22:43 發表

我有架...星期一鄧記跑街,我由頭到尾陪住平嫂架...然後星期三先有得同parco爸走青公架..

你果日因為股痛, 先陪平嫂之麻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-10-23 22:47 發表

你果日因為股痛, 先陪平嫂之麻  

真是的..你又揭了我瘡疤..

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦上路 - 8k

登錄/註冊後可看大圖

經過上次之後, 我以後都唔敢一個人夜跑錦河路啦, 於是今次就走錦上路 <-->坳頭中石化油站
    我o係公司已經計劃好一定要走8K, 唔理用幾多時間, 最緊要完成到
    一如以往頭2K係最辛苦既, 過左2K之後開始舒服D
    去到4K位置, 稍作休息飲水, 望望電話個計時 : 31分鐘 心諗唔知有無機60分鐘內完成到8K呢 於是就立刻回程啦
    回程個速度比較平均(平均較慢 )但希望可以KEEP住呢個穩定既速度
    到剩返最後2K, 突然有個念頭 : 唔知我而家用盡我既氣力, 個時間會係點呢?
    於是我就用我僅有既力量, 幻想自己追緊尾班車.......
    到終點啦, 望望電話 : 01:00:54 比平時跑青公8K快左都幾多呀
    而我渣打既目標係70分鐘, 我真係希望可以達到呀