香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

東涌踩車7月12日SUN

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

紅燒豬手, e + 好鬼痛呀
不過又好鬼開心,多謝 Jason 安排,
如果 5 系我都沒可能去到踩車。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

今次真係走雞,唯有留番下次喇!

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-7-13 13:58 發表

你點會孱, 見到你頭像架正車就知你有料到

唔好笑我啦,

我呢架都只係喺李sir 硬銷下買嘅 C記 Complete Bike , (因為我本身對單車認識唔係太多!)

hehe....如果真係咁pro的話我都買你果種 B記 車啦!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-13 19:32 發表
紅燒豬手, e + 好鬼痛呀
不過又好鬼開心,多謝 Jason 安排,
如果 5 系我都沒可能去到踩車。

唔好咁講, 我都多謝你地既參與
下次記住拎個黑色垃圾袋裝住隻鈴, 司機應該唔會阻止你

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-7-13 20:36 發表

唔好笑我啦,

我呢架都只係喺李sir 硬銷下買嘅 C記 Complete Bike , (因為我本身對單車認識唔係太多!)

hehe....如果真係咁pro的話我都買你果種 B記 車啦!!

B記C記都係差唔多, complete bike就最抵玩啦

升級   21.55%

該用戶從未簽到

你地今次行程有冇gps log? 等我搵晚乘e31 入去玩下.
因為我冇時間喇, 8月比賽重未有時間踏車.
夜晚青公對新手黎講危吾危呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-7-13 23:08 發表

唔好咁講, 我都多謝你地既參與
下次記住拎個黑色垃圾袋裝住隻鈴, 司機應該唔會阻止你

下次 5 會咁失策

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-7-14 09:33 發表
你地今次行程有冇gps log? 等我搵晚乘e31 入去玩下.

frank hing, 攞左車未呀 , 試左車出返o個 report 報告下新車感覺.
阿 cf hing 可能知道 , o個頭佢熟 d

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-14 10:43 發表

frank hing, 攞左車未呀 , 試左車出返o個 report 報告下新車感覺.
阿 cf hing 可能知道 , o個頭佢熟 d

今次係我一生人apply credit card 最耐一次, 日日去check 都話3-4星期, 今日打去問話 6-8星期. chi sin
我今weekend 去camp, 有車都冇法練. 如果今星期card 吾到, 有理冇理星期一會去攞車先.
而家有:
鴨記咪錶,尾燈,
sidi t2 carbon composite.
天地柱

冇既係:
單車工具
caad9 - tiagra 成車
bell volt 紅白或白 or giro ionos 紅白或白 size M 全香港都搵吾倒, 要等下一水. 如果大家有資料, 請單聲比細佬知.
105 lock 踏, 車一到手會去屋企樓下bikecity 配
頭燈.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-7-14 15:21 發表

今次係我一生人apply credit card 最耐一次, 日日去check 都話3-4星期, 今日打去問話 6-8星期. chi sin
我今weekend 去camp, 有車都冇法練. 如果今星期card 吾到, 有理冇理星期一會去攞車先.
而家有:
鴨記 ...

要咁耐既? 可能经過金融風暴之後, 銀行都轉趨保守左 ,
希望你唔係 揸兜.......記得以前約 10年前到啦 , 貪佢 d 迎新
禮品 , 点知等左 4 個星期度都無音信 , 咪打去 check 下 , 点知
佢話我個 ID copy 唔係太清要 send 過俾佢(由於我用 scanner) 所以今次放到 A4 咁大 ..........清罹掛
点知佢打俾我, 呢次又太大, 唔係話 , 咁鬼煩仲煩過 獅子银行 .算數當無申請過。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-7-14 09:33 發表

無log, 大約都係翔東路至disney
青公OK既, 每星期五好似有一大班人踩, 約9:30點左右三聖巴士站開波, 可考慮跟玩

升級   41.95%

該用戶從未簽到

問題唔大,有頭尾燈,遵守交通規則就ok!
建議初踩rb唔好踩咁快,因為幼胎無粗胎咁穏定,先熟習下會好d!

星期三晚都有夜團21:00荃灣公園出發,至三聖回程
去到大欖新橋,記住行番舊路,唔好上橋,青公呢排好多差人巡,因為唔守規則的車友實在太多!

升級   78%

該用戶從未簽到

my log
http://connect.garmin.com/activity/8608012

升級   21.55%

該用戶從未簽到

星期五應該未有車.
我約定每星期五要跑夜山. 所以星期五一定吾得.
希望下星期三可以跟佢地踩青公喇.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

正. 明白

你地上巴士情況怎樣?
火炭個老細話綠van481 荃灣至火炭 係可以上單車, 但我emial 問過ams 話不可以. 有冇人試過

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

BMC自上次梅子林後...好耐無見了, 睇吓下次幾時有活動再見啦!

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-15 11:10 發表

BMC自上次梅子林後...好耐無見了, 睇吓下次幾時有活動再見啦!

hi mill
    呢輪游泳同踩車多,公事亦忙,(5點先回post),你在那裏跑呀,睇下會唔會再碰見你

升級   52.3%

該用戶從未簽到

個log好好玩! 睇住你行錯路
    不過唔知有無得用番km/h, 睇唔慣mph

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-7-15 13:26 發表

個log好好玩! 睇住你行錯路
    不過唔知有無得用番km/h, 睇唔慣mph

我去咗睇米奇老鼠 ,
    我自己已改了km/h但你地只能睇mph

升級   94.21%

該用戶從未簽到

師兄, 你哋用緊果舊指....LOG嘅野請問其實係咩嚟咖???

係手錶 OR 單車咪錶??

可以有呢D功能嘅????