香港長跑網  - 長跑長友

樓主: -R-
打印 上一主題 下一主題

影友揮手區

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 -R- 於 2009-12-4 00:14 發表
    地點選擇:

1. 東坪洲 (1-2日行程)
    2. 東龍島 (1日行程)
    3. 梧桐寨瀑布 (1日 / 半日行程)
    4.

係咪要露埋營呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-12-3 22:29 發表

針無兩頭利,28 x 1.5 之後就無左廣角功效

星期日你係咪過澳門?到時帶去俾你試

馬王兄:
    我呢個星期唔過澳門啦.....冇水腳麻~
    我9/12星期三放假, 可以join你地北區特訓, 到時方唔方便攞來比我試用呢?

仲有要多謝咁多位既資料, 因為今日實在太忙冇時間覆post...

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-4 08:26 發表
    R兄可唔可以講清楚d,地點選擇係咪約去映相?映d乜?米埔濕地都幾多野映喎。

只係搵個地下影吓相, 互相交流攝影心得  米埔要申請先比入

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-12-4 11:23 發表

係咪要露埋營呀?

如果2日要住士多屋(露營會好多野攪)

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-12-4 10:33 發表

大圍果部係 D60...

唔知馬王支鏡有無鏡身摩打...
    如果無...佢可能無得用AUTO-FOCUS  

印象中大圍兄果部唔係 D60

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-12-4 10:35 發表
    我終於買到支 sb800 啦... 雖然個表面好殘.. 但內裡正常...

next target : a16 / 384

恭喜

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-1 09:51 發表

蓉蓉:
    不如搞去影燈飾丫~

其實我去邊影都無所謂,最緊要有機會操下部機 ,
    圍圍...
    我都想影燈飾同夜景,朝早又可以比賽唔洗撞期....

不如有興趣的ching/ctse.. 提供下咩日子ok丫

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-4 11:12 發表

嘩! 今回唔係破產咁簡單,睇黎要清盤先得,呢個真係無底深淵黎喎!
    我唔同你癲!!

亮哥,

我都係咁話.... 冷靜

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-12-4 13:51 發表

圍圍...

地點選擇:

4. TST heritage 1881 + 夜攝

日期:
    1. 19/12 (星期六)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-12-4 13:51 發表

印象中大圍兄果部唔係 D60

我同亮哥果部機一樣係D90...不過支鏡同佢果支冇得比...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-12-4 10:35 發表
    我終於買到支 sb800 啦... 雖然個表面好殘.. 但內裡正常...

next target : a16 / 384

公喜公喜...
    我琴晚都去左買燈, 諗住買支SB600, 後尾比個sales點(希望唔係老點)我買支副廠既...應該係妳之前講果支~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-12-4 13:51 發表

圍圍...

容容:
    咁一於19/12夜攝啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-12-4 13:58 發表

地點選擇:

4. TST heritage 1881 + 夜攝

日期:
    1. 19/12 (星期六)

19/12....join唔到,期待大家o既燈飾相!

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-4 14:15 發表

19/12....join唔到,期待大家o既燈飾相!

唔緊要, 妳都影咗燈飾咯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-12-4 14:17 發表

唔緊要, 妳都影咗燈飾咯

上次無拎腳架....

我之前save左好多想影o既地方+資料o架!你地睇下o岩唔o岩影呀

青馬大橋
    點解一定要係深井上車呢!係因為上屯門公路的最後一個路口(因我係屯門出發),我只係叫的士佬上屯門公路,然後叫佢過o左汀九橋就cut左一條線,之後再cut左兩條線,最後cut到最埋左面山邊的一條線,然後係出路口之前靠埋左邊落車!全程教佢點行!無講正確目的地比的士佬聽!

深井撘四十元的士去到我拍攝地點的山腳,即係公路旁邊落車,然後用十至十五分鐘上六條約三十米高的鐵樓梯,才可到達護土牆的山頂,都幾吃力

葵涌貨櫃碼頭夜景 :

麗景地鐵站A1出口,向 "敬祖路" 方向行十分鐘到祖堯停車場,亦可在停車場拍車

http://www.funfunhome.com/attachments/month_0808/20080829_5d5b811626d0913b8feeZu0HWjGEbCd7.jpg

機場觀景山:

S52->機場油庫上觀景山 (http://www.oasistrek.com/scenic_hill.htm)

在大嶼山巴士總站橫過西方的天橋,在赤立角南路畢。
    Ref: http://www.fotop.net/benny/airport

城門紅葉:

東平日出:

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-4 14:21 發表

上次無拎腳架....

我之前save左好多想影o既地方+資料o架!你地睇下o岩唔o岩影呀

青馬大橋
    http:// ...

好利害, 有咁多資料提供, 等我地慢慢考慮吓, 麻煩晒 wing ctse

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-4 14:11 發表

容容:
    咁一於19/12夜攝啦~hgjD115" />" />hj

我19/12得呀,

但你估我地會影到幾點呢

20/12 報左比賽.

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟都報左20/12大埔,要極早起身果隻。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-4 10:53 發表

o下! 咁取消提議。 仲以為384已經可以天下無敵添!

打雀e家真係.......唔止要有大炮...仲要有時間..有耐性..有體能,.缺一不可.

原帖由 allanccl 於 2009-12-4 11:12 發表

嘩! 今回唔係破產咁簡單,睇黎要清盤先得,呢個真係無底深淵黎喎!
    我唔同你癲!!

千金散盡還復來..