香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請教關於美記既問題

升級   54.21%

該用戶從未簽到

點解多數人都選擇rider系列?
Nexus、Elixir、fortis系列都唔錯啊!點解無人講?
+1 0
上一篇︰恭喜花子阿dee榮升元老級尊貴發燒跑手下一篇︰恭喜beefing榮升元老級尊貴發燒跑手

升級   22.63%

該用戶從未簽到

個人應為ELIXIR 4都唔錯, 而且抓地能力強過RIDER..因為有RACING底果D粒粒...., 重量亦輕過RIDER....
ching講得對.....其他款有D仲好過RIDER, 只不過RIDER保護性強.......

升級   31.58%

該用戶從未簽到

美記真係有好多款, 太多名, 未曾熟悉每一款,

上手上路所以我暫時都係得一對 rider.

升級   41.58%

該用戶從未簽到

因為rider呢個系列已經有十幾年啦
加上保護性聞名
所以咪多人著
其實Mizuno仲有好多好好既型號
不過點講都好啦
咩型號都適合唔同既人著
唔可以話一味某個型號就o岩哂全部人

正如aero、idaten、spacer呢3對就係啦
我剩係o岩著idaten
spacer唔o岩我,因為鞋形問題
所以有時買鞋聽下意見就好
著果時你自己最清楚

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 run_money22 於 2009-7-14 09:30 發表
因為rider呢個系列已經有十幾年啦
加上保護性聞名
所以咪多人著
其實Mizuno仲有好多好好既型號
不過點講都好啦
咩型號都適合唔同既人著
唔可以話一味某個型號就o岩哂全部人

正如aero、idaten、spacer呢3對就 ...

都係架 ching

如果係racing鞋就係idaten或者spacer

有時試鞋時根本唔知道對鞋係岩唔岩自己着, 要落街/場跑過至知

想保護性強就唔好諗, 揀Rider, 當然aero都唔錯, 不過有留意個低就知,係rider保護性強d點都係

升級   41.58%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-14 16:57 發表

都係架 ching

如果係racing鞋就係idaten或者spacer

有時試鞋時根本唔知道對鞋係岩唔岩自己着, 要落街/場跑過至知

想保護性強就唔好諗, 揀Rider, 當然aero都唔錯, 不過有留意個低就知,係rider保護 ...

嗯,因為rider有VS1呢舊避震更強既物料
當然仲有幾款都係…
不過rider特點係保護性鞋中又會比其他保護性鞋輕身
所以就深受人喜歡…

aero其實都係歸納去racing
只不過佢設計個底較厚
比番d骨架重或者鐘意腳"爭"落地既人選擇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 run_money22 於 2009-7-17 18:47 發表

嗯,因為rider有VS1呢舊避震更強既物料
當然仲有幾款都係…
不過rider特點係保護性鞋中又會比其他保護性鞋輕身
所以就深受人喜歡…

aero其實都係歸納去racing
只不過佢設計個底較厚
比番d骨架重或者鐘意 ...

Aero都算racing???

升級   54.74%

該用戶從未簽到

Areo重點訓練(Racing+Training)
Rider 重點保護(Protect+Training)