香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

20090802 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 - 現已開始接受報名!

關閉 [複製鏈接]

升級   41.95%

該用戶從未簽到

小弟114(我諗唔會再變卦 )
我聽朝响元朗call的士去到廣福再踩入去科學園

有我响度,幾時會到你!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我搵吾倒call車, 全部冇人聽. 只call倒一間等緊回覆$125. 有冇人有call van 公司number 而又call 到車ga而家.?

升級   0%

該用戶從未簽到

各位鐵人等陣加油!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

玩完,返到屋企,又熱又無風,真係幾辛苦!
好在都算早起步,但去到跑步段,真係跑唔郁,如果唔係終點前有位ching挑戰,就等如跑步全程無快過!

升級   78%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 上水馬王 於 2009-8-2 01:23 發表
各位鐵人等陣加油! [/quote
你部Dream Bike,有得攞未?到時call 我落去叫佢送嘢比你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-8-2 11:16 發表
玩完,返到屋企,又熱又無風,真係幾辛苦!
好在都算早起步,但去到跑步段,真係跑唔郁,如果唔係終點前有位ching挑戰,就等如跑步全程無快過!

我們開始得比你們早, 又不是很辛苦,
d 水又不是想像中有異味, 沒 mud 浪,幾好。

升級   0%

該用戶從未簽到

報報今天情況:
三點半起床,做左要做 d 野, 4 點三出車,樓下阿 tse 問,
天都未光?倒塔敢早去邊?  
我 : 3 項,
阿 tse : 3 行,轉左工 0羊 你?
我 : 0下,我個 look 似 0羊?

4 點九等埋阿 kopo 兄,用了 25分鐘左踩出創新路,沿途發覺阿 kopo
兄踩車用 15 T, 問他你不累嗎?他說再上好輕腳,0華,敢重腳,果然
強呀, 我跟得好辛苦呀
去到創新路帶 kopo 兄遊個圈先,等他熟習下地形,set 好 d 野,
遊 100m 到,等 start, 基本上今次是我第一次參加 sprint, 所以
應該不是很辛苦,用了 16'xx 遊 750m, 幾好架0拉,
出左車,本來可以跟到有位 ching 風尾,0尼次沒死 0拉,點知去
到 turning point, 轉灣跟不他的速度,給他走開左,跟住要全程自己
頂風,當然速度慢左 d, 不過 average 都有 30.3km/hr, 可以接受。
單車見到阿 kopo 兄,越來越遠,最後足足快我一個圈,遊泳快,連單車
都敢快,北區希望,可能連他自己都不知道,he he
完成左單車之後,不算很辛苦,可能今次得平時玩開的一半,感覺還有很多得力,
在跑步,界了最小 15 個人,同 kopo 兄最後追到得, 2'30-3' 左右。
最後去了 mui 子林找阿拉 stan 兄,之後阿 kopo 兄要返教會,我繼續
去看我的 friends 比賽 , 12 點半左右回家。

升級   98.8%

該用戶從未簽到

我又報告吓先 :

可能太興奮, 雖然十一點上床, 但典到兩點才瞓得著, 但瞓到3點8倒又要起身準備出發.

去兜埋個friend, 入到科學園大概6點, 我嗰場6點10開始, setup好個陣, 做埋熱身就到碼頭埋位, 準備霸個靚位落水.

不久, 見倒幾個ching, 同佢地交換吓心得就落水 . . . . 嘩, 估唔到晨早d水都咁Q熱; 好快, d鬼佬都埋哂位, 雞聲一響, d鬼佬巳經彈出, 我唯有在後死跟, 跟到回程時才給 我追近, 上水時間15min左右, 但巳累到跑唔倒, 行到轉項區, 出車時巳20min.

好彩單車都保持倒30km/hr以上, 所以都可以在42min內完成, 但到了跑步, 巳經累不堪然, 所以只可以以龜速前進, 終於跑到2.5k才開始上力, 可以稍作加快, 可是, 到左最後一圈, 大腿竟然開始抽筋, 所以唯有再放慢腳步, 儘量用小腿跑, 結果都可以勉強在25min完成5k, 埋單1hr28, 叫做可以在目標時間1hr30內完成, 所以都不枉此行, 非常開心.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-2 13:53 發表
報報今天情況:
三點半起床,做左要做 d 野, 4 點三出車,樓下阿 tse 問,

4 點九等 ...

LOUD兄, 我之所以可以玩到有紋有路, 全靠你不斷提點教路, 如果唔係, 好多技巧都唔識!! 今次的成績比預期好. 全靠你的悉心過料. 下次一定要請你食飯至得. 不過估唔到單車轉跑步會咁辛苦! 下次要緊記你講過的單車轉項技巧. 希望黎梗的ITU可以保持狀態.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-2 13:53 發表
報報今天情況:

4 點九等 ...

玩完見唔到你既?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-2 14:28 發表
我又報告吓先 :

可能太興奮, 雖然十一點上床, 但典到兩點才瞓得著, 但瞓到3點8倒又要起身準備出發.

去兜埋個friend, 入到科學園大概6點, 我嗰場6點10開始, setup好個陣, 做埋熱身就到 ...

咁你既奧運三小時似乎有望啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-2 14:28 發表
我又報告吓先 :

去兜埋個friend, 入到科學園大概6點, 我嗰場6點10開始, setup好個陣, 做埋熱身就到 ...

Key 兄,你的蛙式都好快呀,ITU 三小時一定得 0拉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-2 16:43 發表

LOUD兄, 我之所以可以玩到有紋有路, 全靠你不斷提點教路, 如果唔係, 好多技巧都唔識!! 今次的成績比預期好. 全靠你的悉心過料. 下次一定要請你食飯至得. 不過估唔到單車轉跑步會咁辛苦! 下次要緊記你講過的單車 ...

最終要你自己努力練先得到好成果,繼續努力, ITU 預左你同 馬王 share  貨 van
去 架, 哈 哈。
講真,5 好浪費你的 trainer 和 0米表,要多用腳頻,心帶,
心跳 keep 住 最多160以下, 腳頻 RPM 90, 就最好,ITU 最後 10km
沒有容易抽筋。今天有左經驗,以後多 d 跟 阿拉 Jason & ginny (2 大高手)
一起練, 你成績一定好好,有機會 around  2hr45 內。hgj091" />" />" />" />hj

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-2 17:56 發表

玩完見唔到你既?

我同呀 kopo 去左 沖身,跟住踩左去 ma on shan,
看下 longrun d 網友,返回來見到 “san 鐵” 兄,
他說你們已經走了,所以沒有過來。跟他吹了一會兒。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

今日d水算係OK, 起馬唔多覺有油或泡之類既噁心野
不過就真係好咸, 唔知會唔會好似死海咁特別浮

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原本游吐露港,對海水都無期望,不過落水後,比預期為佳,總算有個驚喜

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-2 18:07 發表

Key 兄,你的蛙式都好快呀,ITU 三小時一定得 0拉

我都驚緊ITU, 因為我d能量暫時只夠半奧, 今天都係啱啱好, 到左跑嗰part巳經死吓死吓 . . . . . . .
今日真可惜, 見唔倒ching你, 唯有下次淺水灣見啦

升級   0%

該用戶從未簽到

報報今天情況:

4 點九等 ...

識loud兄咁耐終放覺得你有三行feel~

你地兩個都好fit喎,而kopo兄的表現都係意料之內,兩位鐵人繼續加油!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

多謝咁多位師兄教路.
小弟雖然在count單車圈有問題, 但沿途有問其他師兄, 都可以count 到.
除lock鞋途中係有d小哈轆, 但都okay.
成功完成比賽, 真開心.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

唔知幾時及响邊度出正式的成績?? 同埋唔知邊度可以搵到賽事的照片??