香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

20090802 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 - 現已開始接受報名!

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-4 10:47 發表

我想玩, 但係應該玩唔到. 6/9 之前0個日啱啱練完毅行(54KM), 我諗我無力再玩. 1/11又參加左苗圃挑戰12小時, 所以得10月得閒, 唔知可唔可以淨係參加一次?

可以 , 係三铁 member, only $160.00
link :
http://www.revolution-asia.com/live/rev.php?p=home

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-8-4 10:47 發表

我想玩, 但係應該玩唔到. 6/9 之前0個日啱啱練完毅行(54KM), 我諗我無力再玩. 1/11又參加左苗圃挑戰12小時, 所以得10月得閒, 唔知可唔可以淨係參加一次?

吾緊要啦, 我都有玩毅行, 又係報左苗圃 10月中okay ga wor.

升級   0%

該用戶從未簽到

Result 出左啦, 快 d 去 check  下啦
http://www.triathlon.com.hk/index.do

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 10:38 發表
11 月每個月一塲 , 最激 11月 1 日 ( 400m swim + 5km ) x 2
幾好玩架 , hg ...

未玩過revolution, 呢場好有興趣試下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 13:27 發表
http://www.triathlon.com.hk/index.do

kopo兄同loud兄成績都唔錯喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-4 13:33 發表

未玩過revolution, 呢場好有興趣試下

d 人無總會咁強 , 會多 d 外國人玩 , 氣氛無咁緊張 ,
要快 d 買件一件頭衫試下先 , 會省回不少時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-8-4 13:41 發表

kopo兄同loud兄成績都唔錯喎~

射射 马王鼓勵
做到自己預期時間 1:30內, 仲幾好下 1:23:57
呢幾個月既基本功 , 對跑步幫助好大 , 唔係
跑步追番唔少時間 , 最低限度這次比賽俾自己知道
單車係最弱既一項 , 所謂一分耕耘,一分收穫 ,
世上無不勞而獲 , 10 月 ITU ...前要操好踏頻及速度.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 13:49 發表

射射 马王鼓勵
做到自己預期時間 1:30內, 仲幾好下 1:23:57
呢幾個月既基本功 , 對跑步幫助好大 , 唔係
跑步追番唔少時間 , 最低限度這次比賽俾自己知道
單車係最弱既一項 , 所謂一分耕 ...

睇黎要踩多d trainer至得!
或者逢星期日約你出車~

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-3 19:45 發表

chung hing cup 10km, 我都參加左,
又見面。

Loud C hing
I mean I joined the one at Repulse Bay Beach  

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 13:27 發表

都唔駛包艇,算係咁啦!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 10:54 發表

可以 , 係三铁 member, only $160.00
link :
http://www.revolution-asia.com/live/rev.php?p=home

岩岩報左 報晒三場,攞佢件singlet

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 13:42 發表

d 人無總會咁強 , 會多 d 外國人玩 , 氣氛無咁緊張 ,
要快 d 買件一件頭衫試下先 , 會省回不少時間

隨左慳時間, 型都型好多啦!

升級   94.21%

該用戶從未簽到

一個失敗感好大嘅比賽,一個難忘嘅經驗。

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……咗。

1.游水篇:
一起步出發游未到一半上身已經好攰,之後只好將勳作再放慢,但好彩上咗岸回頭一看心諗今次都未算太差,不過好景不常,之後……

2.單車篇:
到咗踩車,由第二圈未完時,我已經用上好多力喺架車度,但不斷問自己點解咁辛苦先上到30嘅???
之後見住啲車不斷不斷……咁過我嘅頭(包括MTB),成個心已經好灰,之後總於龜速 到咗轉項區。

3.跑步篇:
我諗我唔可以用跑嚟形容今次嘅比賽,不如用"快行"嚟形容啦,兩隻大脾老抽到爆,最後成績差不多最尾到達終點,嘿…真屎…!

《賽後Pack車時我先發現點解剛才踩車時要用上咁多氣力但都唔去啦,原來自己太急白痴到個後輪喺安裝時侯原來係一直痴住舊制膠,吖…天呀……唔怪之得啦,點解自己會咁粗心大意咖,已經第二次比賽啦…但都係咁,嘿…真抵死!

不過嚟緊九月嘅三項賽事,希望再唔會有同樣嘅錯誤再一次出現及可以多啲時間休息啦!

各位師兄下塲比賽,大家都一齊加油呀!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-8-5 00:12 發表

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……& ...

後輪喺安裝時侯原來係一直痴住舊制膠,我係練習都試過,之後每一次都記得檢查

所以唔緊要啦, 一個好好的經驗, 下次咪有進步law

加油!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……& ...

唔好氣餒呀, 孱鐵 兄, 不如下次我地約埋一齊練, 大家交流吓心得吖

升級   52.3%

該用戶從未簽到

之前你開工做到唔夠訓, 又break住咁踩, 難怪會老抽
呢d係熱身賽, ITU先係我地既終極目標
9月27日再來多過熱身賽!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-8-5 14:06 發表

之前你開工做到唔夠訓, 又break住咁踩, 難怪會老抽
呢d係熱身賽,
9月27日再來多過熱身賽!

Agree ITU先係我地既終極目標

升級   98.8%

該用戶從未簽到

我最驚就係喺ITU呢d咁重要嘅賽事中爆軚   

升級   21.55%

該用戶從未簽到

踩完今次...想換對輕小小既wheel
fulcrum racing3 定 ea70 定ea90tt 呢?

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-5 15:53 發表
我最驚就係喺ITU呢d咁重要嘅賽事中爆軚   

It is a v important concern
可吾可以換定新呔????(新腳無知一問)