香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Nike unveils the new Nike+ SportBand

升級   64.74%

該用戶從未簽到

重新推出啦
[fw] http://www.crunchgear.com/2009/0 ... new-nike-sportband/

Available starting July 15th is the brand spankin’ new Nike+SportBand. The $59 watch-like device will be available in grey withpink, dark with yellow and black with red. The SportBand gives vitals,like calories burned, distance, pace and time. Oh, the new improvementsinclude a white background screen to make the numbers pop and a “weldedseal to improve water resistance.”
One more thing. Nike has combined NikePlus.com with NikeRunning.com.

登錄/註冊後可看大圖
+1 0
上一篇︰耕田下一篇︰Garmin 405 & 405 CX

升級   28%

該用戶從未簽到

衰鬼, 又幾靚喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turalyon 於 2009-7-15 10:20 發表
衰鬼, 又幾靚喎

唔知功能點呢

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

嘩, 好靚呀
    唔知香港幾時有得買呢

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

到時要睇睇了.

升級   71%

擦汗
  • 簽到天數: 3 天

想問咁多位ching, 如果唔著NIKE跑鞋,可唔可以用以上裝置?

升級   14.21%

該用戶從未簽到

我之前都用過nike錶,唔夠一個月就壞左.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 keroro709394 於 2009-7-16 23:03 發表
    我之前都用過nike錶,唔夠一個月就壞左.

乜咁差架? 咁ching而家用咩錶

升級   67.89%

該用戶從未簽到

八月十七日從出江湖啦!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

$460 (US$59 @ 7.80) 特別係你無nike 跑鞋...........

都係等頭一批無問題才考慮.....

升級   67.89%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-8-14 16:27 發表
    $460 (US$59 @ 7.80) 特別係你無nike 跑鞋...........

都係等頭一批無問題才考慮.....

香港賣499 係其它網站見到有人用過無問題,其它網亦有得訂個殼,可綁係鞋帶位,NIKE網站都有相關配合,UPLOAD跑步資料等等.

升級   34.74%

該用戶從未簽到

好似幾好咁喎

升級   28.6%

該用戶從未簽到

宜家ipod都唔係好貴.......

升級   38.95%

該用戶從未簽到

今日買左, HKD$499 有9折.
    另在裝上 Running holder 就穿什麼鞋都可用.

Running holder 可網上訂購:
    http://hk.myblog.yahoo.com/salsashooter/articlemid=9

升級   67.89%

該用戶從未簽到

原帖由 alancll123 於 2009-8-21 00:28 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/salsashooter/articlemid=9

係馬鞍山nike專門店買,九折之後再用恒生卡,或者牛拉蟲會員卡再有九折,即係四百一十元左右,跑左幾次,同我用網上地圖計距離差不多,幾好用.

升級   14.21%

該用戶從未簽到

各位CHING,請問而家nike專門店仲有冇得賣?

升級   10.53%

該用戶從未簽到

原帖由 teruyoshi 於 2009-9-17 13:58 發表
    各位CHING,請問而家nike專門店仲有冇得賣?

有丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alancll123 於 2009-8-21 00:28 發表

running holder係咩? 係咪要網上買架? 專門店有冇? 同埋佢係點for你計距離架 ? 心動呀!

條link好似唔work now.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 苯蕉 於 2009-8-21 07:29 發表

係馬鞍山nike專門店買,九折之後再用恒生卡,或者牛拉蟲會員卡再有九折,即係四百一十元左右,跑左幾次,同我用網上地圖計距離差不多,幾好用.

係去到邊計都咁準? 跑街都咁準? 係咪要upload上網先知個距離定點? sorry 唔知道咁多野

我唔係用Ipod同埋唔係著Nike鞋. 係咪就冇用? 唔該晒各位Ching/ctse

升級   67.89%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-18 17:17 發表

係去到邊計都咁準? 跑街都咁準? 係咪要upload上網先知個距離定點? sorry 唔知道咁多野

我唔係用Ipod同埋唔係著Nike鞋. 係咪就冇用? 唔該晒各位Ching/ctse

以我所知,你隔一段時間可以自己去運動場跑一兩個圈,跟住自己連接上網時可以較正,跑街無問題,但上落斜有差距,跑山的話可能唔準,錶可以望到跑左幾遠,upload上網可以清楚紀錄每一日跑步資料,包括邊一日跑,起跑時間,跑左幾遠,時間及可以自已set目標等等.你可以去nike網站睇下介紹,好詳盡.
    可以係網度買個蓋仔裝個感應器綁係鞋上面就用得,之前應有師兄介紹過,我都買左.