香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞昌

亞昌練跑日誌

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞昌 於 2009-7-21 15:01 發表
沙田運動場練跑

中午跑步好鬼熱,諗住跑10k,最後頂唔順
1k熱身>拉筋>跑8k用左42分鐘>慢跑歸家

7月份里數:150k

中午太熱啦,可以考慮早上或晚上跑呢?

升級   72.11%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

佐治兄
我都唔想咁辛苦,因為冇時間,所以都要頂硬上,如果唔係就keep唔到每星期50-70k里數

升級   72.11%

該用戶從未簽到

23�7  11:30am

沙田運動場練跑

中午跑步好鬼熱,諗住直落跑10k,中途頂唔順要休息
1k慢跑熱身>拉筋>跑5k用左24分鐘>休息10分鐘>再 跑5k用左27分鐘>買野飲

7月份里數:161k

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞昌 於 2009-7-23 15:08 發表
佐治兄
我都唔想咁辛苦,因為冇時間,所以都要頂硬上,如果唔係就keep唔到每星期50-70k里數

完全明白

升級   72.11%

該用戶從未簽到

25�7  09:00pm

沙田運動場練跑

休息左一日,諗住有大把貨,就走去試3分鐘內跑800m連休息6分鐘一組,結果跑第二組就頂唔須
1k慢跑熱身>拉筋>衝圈4組:2'55",3'04",3'05",3'09">再 跑5k用左25'40">收工

7月份里數:170.2k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

26�7  08:00pm

沙田運動場練跑

今晚試4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,結果跑第三組就超時,衝完圈後跑5k覺得好輕鬆
1k慢跑熱身>拉筋>衝圈5組:3'57",3'50",4'01",4'05",4'10">再 跑5k用左23'26">收工

7月份里數:181k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

29�7  07:30am

沙田運動場練跑

今朝一早試4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,結果跑第四組就超時,衝完圈後跑4k覺得好辛苦,因為太陽出來了
2k慢跑熱身>拉筋>衝圈5組:3'57",3'55",3'57",4'01",4'09">再 跑4k用左20'32">收工

7月份里數:193k

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

你一個人跑呀? 怪怪的
    我見阿平兄都是在沙田運動場練跑,為何不一起跑?

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-29 19:49 發表
    你一個人跑呀? 怪怪的
    我見阿平兄都是在沙田運動場練跑,為何不一起跑?

在下也比較喜歡跑自己的,因爲很難找到跟自己一樣pace的,和一群人一齊跑的缺點就是容易跑太快,引致over-training

升級   27.25%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-7-29 21:01 發表

在下也比較喜歡跑自己的,因爲很難找到跟自己一樣pace的,和一群人一齊跑的缺點就是容易跑太快,引致over-training

可以預先打賭 , 一個鐘內唔可以停, 比人過頭一圈或先停下 , 請飲野
    我覺得好好玩窩.又有挑戰性.

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-29 22:20 發表

可以預先打賭 , 一個鐘內唔可以停, 比人過頭一圈或先停下 , 請飲野" />" />hiuijhkj
    我覺得好好玩窩.又有挑戰性.

foobar兄,一個鐘內唔停應該可以吧,會不會給人過,就要看跑的人有多快啦.

升級   27.25%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-7-30 01:46 發表

foobar兄,一個鐘內唔停應該可以吧,會不會給人過,就要看跑的人有多快啦.

咁就要試過先知, 見佢咁勁,未叫佢過兩圈先算囉

升級   72.11%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

foobar兄
    我都想多d人一齊練跑,但係要就到時間一齊通常都比較難,所以我一有時間不論晴天或雨天就去跑

升級   72.11%

該用戶從未簽到

回復 29# 的帖子

佐治兄
    你講得一d都冇錯

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-30 12:54 發表

咁就要試過先知, 見佢咁勁,未叫佢過兩圈先算囉" />" />hiuijhkj

foobar兄,咁,你就要請飲水啦,對不?

升級   72.11%

該用戶從未簽到

31�7 09:30am

城門河練跑

沙田泳池至馬枓水碼頭來回大約10k
    起程用左25'36">到碼頭休息10分鐘,吹吓海風,睇吓人釣魚>回程24'55"分鐘

7月份里數:203k

升級   27.25%

奮鬥

原帖由 佐治男孩 於 2009-7-30 23:26 發表

foobar兄,咁,你就要請飲水啦,對不?

- -講埋哩個唔講,係咁係人地個blog到講,好似搞亂擋咁
    請飲野有幾閑傘,見你跑得咁好,請你飲支野都直喇.

升級   72.11%

該用戶從未簽到

1�8  09:00pm

沙田運動場練跑

1k慢跑熱身>拉筋> 跑10k用左49'22">收工

8月份里數:11k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

3�8  07:00pm

沙田運動場練跑

今晚見涼涼地就去衝圈,4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,跑左5組,衝完圈後跑5k
    1k慢跑熱身>拉筋>衝圈5組:4'00",3'57",3'59",3'59",3'58">再 跑5k用左23'01">收工

8月份里數:22k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

4�8  11:40am

沙田運動場練跑

今日3號風球,第一次响橫風橫雨下練跑,感覺好舒服,不過我驚d人見到我以為我痴線
    1k慢跑熱身>拉筋> 跑10k用左48'22">收工

8月份里數:33k