香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞昌
打印 上一主題 下一主題

亞昌練跑日誌

升級   72.11%

該用戶從未簽到

6�8  08:00pm

沙田運動場練跑

今晚去衝圈有突破,4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,跑左10組,原因係對rider 12 濕左,所以著左對我比賽先用ge鞋去跑
1k慢跑熱身>拉筋>衝圈10組:4'00",3'59",3'57",4'00",3'57"3'57",3'59",4'00",4'00",3'58">收工.....趕住番屋企睇烈火雄心   

8月份里數:44k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

9�8  08:00pm

沙田運動場練跑

見好耐冇跑長課,就一口氣跑左20k,跑完後發覺對腳軟弱冇力,所以未來兩個月要練多d長課,唔係到跑苗圃行動就大鑊
1k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左50'30">尾10k用左51'30>收工

8月份里數:65k

升級   7.45%

該用戶從未簽到

Good job, you completed 20 k in a really hot weather. Keep on Ching.

升級   72.11%

該用戶從未簽到

多謝mike ching鼓勵

果晚跑完,對腳酸軟到成晚訓唔著
今晚再試20k,不過要跑慢d,希望頂得順

升級   20.65%

該用戶從未簽到

亞昌兄,good job on the 20k 長課. 如果覺得腿酸,今天不妨減個2-3k.

升級   72.11%

該用戶從未簽到

佐治兄,咁都比你估到

當你留言既時候,我正在跑步,最後真係跑少2-3k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

11�8  08:30pm

沙田運動場練跑

今晚預計用5.5min/K速度跑20k,跑到17k發覺對腳想秋根,所以收工   
1k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左54'39">尾7k用左39'20">收工

8月份里數:83k

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞昌 於 2009-8-12 12:30 發表
當你留言既時候,我正在跑步,最後真係跑少2-3k

亞昌兄的決定很正確,因爲看你的Blog,猜你不是經常跑20公里以上的長課,所以,只隔一兩天,不一定能恢復足夠的體力來馬上再跑這麽長的。跑到17公里已經很厲害啦

升級   72.11%

該用戶從未簽到

多謝佐治兄鼓勵

因為要備戰11月1日跑苗圃42k山路賽,今晚會再去試20k

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

昌兄,一下子狂操怕唔怕架!!不過睇到你既時間就知你唔簡單呢!!

升級   72.11%

該用戶從未簽到

tomde兄,你太客氣喇!
    宜家唔操定先,到比賽就好辛苦嫁喇!

升級   72.11%

該用戶從未簽到

13�8  08:30pm

沙田運動場練跑

今晚見對腳有d力,跑之前食左兩隻蕉,預計可以跑快d,用5min/K速度跑20k,跑完覺得冇前果兩次咁辛苦,可能係d香蕉發揮工效    
    1k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左50'57">尾10k用左50'50">收工  

8月份里數:104k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞昌 於 2009-8-14 14:50 發表
    沙田運動場練跑

今晚見對腳有d力,跑之前食左兩隻蕉,預計可以跑快d,用5min/K速度跑20k,跑完覺得冇前果兩次咁辛苦,可能係d香蕉發揮工效    
    1k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左50'57">尾10k用左50'50">收工   ...

亞昌ching:
    d時間好靚呀, 勁呀~
    跑之前食蕉真係幾好, 我都成日食架.....
    順便想問問, 沙田運動場更衣室係咪仲維修緊?

升級   72.11%

該用戶從未簽到

大圍兄
    唔好意思....!幾日冇去運動場,所以冇復你,我估你而家都知到運動場更衣室仲維修緊?知到尋晚你地會去運動場跑步,所以試吓撞唔撞倒你地,可能我成9:15pm先到,所以見唔到你地,最後補祝你生日快樂先

升級   72.11%

該用戶從未簽到

17�8  09:15pm

沙田運動場練跑

星期日買左對spacer rs4,今晚就試著去衝圈,4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,跑左8組,對鞋感覺都幾好
    1k慢跑熱身>拉筋>衝圈8組:3'53",3'57",3'54",3'58",3'57"3'59",3'59",4'05">收工>好熱呀.....

8月份里數:113k

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

食多D三文魚LA...

包你越跑越快

升級   72.11%

該用戶從未簽到

真定假嫁,未聽過wor.....!不過你跑咁快,都可以試吓既!

升級   72.11%

該用戶從未簽到

18�8  08:00pm

沙田運動場練跑

今晚本來預計跑15k,跑到13k左右,見到多左幾個靚女跑步,即時動力大增,最後跑完20k先走  
    1k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左51'18">尾10k用左50'37">收工     

8月份里數:134k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

20�8  08:00am

沙田運動場練跑

今朝好猛太陽,唔想跑咁耐,就想速戰速決走去衝圈,希望衝得幾多得幾多,4分鐘內跑1k連休息7分鐘一組,跑完4組就扯爆左
    2k慢跑熱身>拉筋>衝圈4組:3'56",3'56",3'55",3'59">1k慢跑cool down>收工>好熱呀.....

8月份里數:141k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

21�8  08:00pm

沙田運動場練跑

今晚預計用5min/k速度跑20k,最後任務完成,每5k仲有幾十妙剩用來休息飲水
    2k慢跑熱身>拉筋> 跑頭10k用左49'12">尾10k用左50'43">收工      

8月份里數:163k