香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞昌
打印 上一主題 下一主題

亞昌練跑日誌

升級   72.11%

該用戶從未簽到

07�10  03:00pm

沙田運動場練跑
Easy run  8k
今日慢跑試腳,跑到8k左右,覺得膝蓋有d反應就收工
1k熱身->拉筋->頭5k用左26'04"->休息5分鐘飲水->尾3k冇計時->返屋企拉筋

10月份巳跑里數:9k     山路:7K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

10�10  07:30am

沙田運動場練跑
Easy run  5k
今日慢跑5k,留番d力明天比賽用
5k用左29'45"->拉筋->收工

10月份巳跑里數:14k     山路:7K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

11�10  08:30am

2009.10.11 SALOMON行山熱身賽2009 (全長36.6k)
完成時間:5小時11分  (個人組第9名)
今次比賽雖然辛苦,但真係學左好多野,同認識了好多朋友。
因小弟打字太慢,所以我會將當日比賽過程分段寫下來。

10月份巳跑里數:14k     山路:43.6K        單車: 50k

升級   22.45%

該用戶從未簽到

你好叻叻叻叻叻,五個叻比晒你,恭喜...........

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

恭喜....恭喜.... 昌Ching

升級   72.11%

該用戶從未簽到

多謝大家支持同鼓勵,大家一齊加油呀......!

升級   72.11%

該用戶從未簽到

SALOMON行山熱身賽2009的比賽過程分享 第一集

西貢北潭涌起點->CP1 北潭凹 (3.2公里)
    起跑前30分鐘,我巳經熱好身去到起點拉筋,到了開跑前5分鐘,大會開始廣播,d人先開埋位,當時我諗會唔會d高手去晒跑雷利呢,如果係真既話,今日就唔洗咁辛苦喇,因為今日目標係十二名內,當一起跑,信心爆棚既我巳經跑出佔據第一位...................待續!

升級   72.11%

該用戶從未簽到

13�10  07:00pm

沙田運動場練跑
    Recovery run  ( 2 X 5K )
    1K熱身->拉筋->頭5k用左30'29"->休息5分鐘飲水->尾5k用左30'44"->返屋企拉筋

10月份巳跑里數:25k     山路:43.6K        單車: 50k

升級   66.2%

開心

原帖由 亞昌 於 13-10-2009 16:27 發表
    西貢北潭涌起點->CP1 北潭凹 (3.2公里)
    起跑前30分鐘,我巳經熱好身去到起點拉筋,到了開跑前5分鐘,大會開始廣播,d人先開埋位,當時我諗會唔會d高手去晒跑雷利呢,如果係真既話,今日就唔洗咁辛苦喇,因為今日目標係十 ...

昌師兄等緊第二集...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

嘻~~~開頭帶頭通常都冇好結果xdd

升級   72.11%

該用戶從未簽到

梁兄,你講得冇錯,但真係好high,足足帶頭跑左成k幾,個人先識醒.

升級   72.11%

該用戶從未簽到

14�10  08:00pm

沙田運動場練跑
    1K熱身->拉筋->頭5k冇計時->休息5分鐘飲水->尾5k用左27'30"->返屋企拉筋

10月份巳跑里數:36k     山路:43.6K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

SALOMON行山熱身賽2009的比賽過程分享 第二集

佔據了第一位既我就抱住一個又興奮又緊張既心情向前跑,當跑左約1k,我感覺到後面d跑手離我越來越遠,之後我就向後望,望到最近果個跑手同我距離相差成100m左右,果一刻我真係諗爆頭 ,why.......???係佢地慢丫定係我跑得快呢!為安全起見,都係跑慢d先,之後跑多一陣就有個鬼佬跑近我,跟隨後面重有一個,我認得出佢係上年個人組冠軍,果陣時自己先識醒,原來開頭自己跑得太快,之後比佢兩個過左我頭,當我跟住佢兩個後面既時候,我留意到佢地跑得好輕鬆,而我就跑到上氣唔接下氣,最後我保住第三名既優勢去到 (CP1)北潭凹............待續!

升級   66.2%

開心

昌師兄等緊第3集...

升級   72.11%

該用戶從未簽到

feifanchun兄,多謝你收看先,第三集要下星期先有,呢幾日要加操.

升級   72.11%

該用戶從未簽到

15�10  07:00pm

沙田運動場練跑
    Interval Run 6X1000m 每組慢跑2'15"休息

1K慢跑熱身->拉筋->衝圈6組:4'02",3'58",4'02",3'59",4'04",4'05"->1K慢跑cool down->慢行返屋企拉筋

10月份巳跑里數:44k     山路:43.6K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

17/10  10:00am

苗圃比賽路線 起點至CP4  (長29.3K)
    油塘至城門水塘 7小時30分完成

10月份巳跑里數:44k     山路:72.9K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

18/10  07:00pm

沙田運動場練跑
    1K熱身->拉筋->頭5k用左27'20"->休息5分鐘飲水->尾5k用左27'25"->返屋企拉筋  

10月份巳跑里數:55k     山路:72.9K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

19/10  07:00pm

沙田運動場練跑
    Tempo run  ( 2 X 5K )

1k熱身->拉筋->頭5k用左21'02"->休息10分鐘飲水->尾5k用左23'21"->1K cool down->慢行返屋企拉筋

10月份巳跑里數:67k     山路:72.9K        單車: 50k

升級   72.11%

該用戶從未簽到

21/10  08:00pm

沙田運動場練跑
    Interval Run 6X1000m 每組慢跑2'15"休息

1K慢跑熱身->拉筋->衝圈6組:3'50",3'57",3'55",3'55",3'55",4'00"->1K慢跑cool down->慢行返屋企拉筋

10月份巳跑里數:75k     山路:72.9K        單車: 50k